ASAYİŞ - 16 Ocak 2020 Perşembe 09:25

Eğitim destekli uzlaşma okula yaradı

A
A
A
Eğitim destekli uzlaşma okula yaradı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yaralama olayı tarafları okula 15 bin lira yardım yapma şartıyla uzlaştı.

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yaralama olayı tarafları okula 15 bin lira yardım yapma şartıyla uzlaştı.


Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacısı Osman Aker, müşteki S.A. ile şüpheli K.A.’yı uzlaştırması sonucu ilçenin Sarıalan İlk-Ortaokuluna 15 bin liralık temizlik ve spor malzemeleri, bilgisayar, kırtasiye desteği sağladı. Alınan malzemeler Uzlaştırmacı Osman Aker tarafından Okul Müdürü Ahmet Konuşum ve Mahalle Muhtarı Kenan Demir’e teslim edildi.


Dosyanın kasten adam yaralama dosyası olduğu, bu dosyanın tarafları uzlaştırması için Uzlaştırmacı Osman Aker’e verildiği, tarafların ikna edilmesi neticesinde müşteki S.A.’nın kendisi için bir şey istemediği, şüpheliden bir okula yardım yapılmasını istediği belirtildi.


Tarafları uzlaştıran Osman Aker, müşteki S.A.’nın şüpheli K.A.’dan okula yardım etmesini istediğini, şüphelinin bu isteği memnuniyetle karşıladığını ve bir okula yardım etmekten mutlu olacağını belirttiğini ifade etti. Osman Aker, bu olayın eğitime katkı sağlamanın yanı sıra toplumsal barışın sağlanmasına da olumlu katkı yaptığını ve çok mutlu olduğunu belirtti.


Mahalle Muhtarı Kenan Demir, Uzlaştırmacı Osman Aker’e teşekkür ederek, okula önemli bir destek sağlandığını böyle uzlaştırmacılara çok ihtiyaç olduğunu, okulun genel ihtiyaçlarının bir çoğunun karşılandığını söyledi.


Öğretmenler ve öğrenciler de kendileri için yapılan bu yardım için teşekkür ederek mutluluklarını dile getirdiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Terme’de binlerce Türk bayrağı dağıtıldı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Terme Belediyesi, esnaf ve vatandaşlara binlerce bayrak dağıttı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza şanlı bayrağımızı dağıtarak bayramın coşkusunu paylaşıyoruz” dedi. Terme’de sokaklar, 19 Mayıs öncesinde Türk bayraklarıyla donatıldı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutlamak amacıyla Terme’de esnaf ve vatandaşlara binlerce Türk bayrağı dağıttı. Bayrak dağıtımına kendisi de katılan Belediye Başkanı Şenol Kul, “Terme’yi ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donatarak bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlamak istiyoruz” diye konuştu. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Türk bayrağı bizim en kutsal varlıklarımızdan biridir. Önceden bayramlarda vatandaş olarak bayrak asardık, ancak bu geleneği kaybetmeye başladığımızı gözlemledim. Bu nedenle esnafımıza küçük bir hatırlatma yapmak amacıyla Terme Belediyesi olarak bayrak dağıtıyoruz. Bayramlarımızın öncesinde ilçemizi ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donatarak bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlamak istiyoruz. Bayrağımıza, milletimize ve vatanımıza sahip çıkarak, bayramlarımızın coşkusunu birlik ve beraberlik içinde yaşayacağız” şeklinde konuştu. Başkan Kul, bayramın önemine dair yaptığı açıklamada, “19 Mayıs, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolüdür. Gençlik, bu mücadelenin en önemli unsurlarından biridir. Bizler, bu bayramı coşkuyla kutlayarak geleceğimizi aydınlatmak için çalışmalıyız. Milli bayramlarımız ve Türk bayrağı, bu mücadeledeki kararlılığımızın ve birliğimizin simgesidir. Bugün, bu bayrağı gururla taşıyoruz ve geleceğe umutla bakıyoruz” ifadelerini kullandı.