- 13 Temmuz 2020 Pazartesi 17:11

Büyükşehir Belediyesi Komisyon Toplantısı

A
A
A
Büyükşehir Belediyesi Komisyon Toplantısı

Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Komisyon Toplantısı‘nda ‘610 bin TL kredi kullanımı maddesi’ ile ‘Atakum’da 4 mahallenin kentsel dönüşüm ve proje alanı olarak belirlenmesi’nin de içinde bulunduğu 21 madde kabul edilerek, meclise havale edildi.

Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Komisyon Toplantısı‘nda ‘610 bin TL kredi kullanımı maddesi’ ile ‘Atakum’da 4 mahallenin kentsel dönüşüm ve proje alanı olarak belirlenmesi’nin de içinde bulunduğu 21 madde kabul edilerek, meclise havale edildi.


Komisyon toplantısı fiziksel mesafe kurallarına uygun olarak Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda yapıldı. Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında yapılan toplantıda 17 gündem ve 4 gündem dışı madde görüşüldü.


Komisyon maddelerinde Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (SASKİ) İller Bankası A.Ş.’den SUKAP kapsamında Kavak Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı için 610 bin TL’lik ek kredi kullanımına ilişkin belediye tarafından garanti verilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yetkili kılınması ve Atakum ilçesi belediye sınırlarındaki Meyvalı, Sarıtaş, Sarayköy ve Kesilli Mahallelerinde bazı parsellerin kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak belirlenmesi talep edildi.


İlkadım ilçesindeki İskenderun Sokak’ın isminin “Şehit Polis Memuru Atakan Arslan Sokak” olarak değiştirilmesi de teklif edildi.


Tüm maddeler komisyonda kabul edilerek meclisin kabulüne sunuldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Oltu’da 19 Mayıs coşkusu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Oltu’da düzenlenen törenle kutlandı. Oltu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ömer Bektaş tarafından Atatürk Anıtı’na Çelenk konuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Oltu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Oltu Gençlik ve spor ilçe müdürlüğü tarafından ağaç dikimi yapıldı ardından Aslanpaşa şehitliğine gidilerek dualar edildi. Daha sonra kutlama programı için ilçe stadyumuna geçildi. günün anlam ve önemini belirten konuşmasını, Oltu KYK yurt öğrencilerinden Berfin Bülbül yaptı. Oltu Fen Lisesi öğrencilerinden Melis Zehra Demir tarafından ‘’O Geliyor’’ adlı şiiri okudu. Oltu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü öğrencilerince Güreş ve Jimnastik gösterileri yapıldı. Oltu Fen Lisesi öğrencilerinden Nahide Gül Macit tarafından ‘’Dağ Başını Duman Almış’’ adlı şiiri okudu. İbni-Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Karadeniz Yöresi Halk Oyunlarını gösterileri yapıldı. Oltu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Öğrencileri tarafından hazırlanan Taekwondo gösterisi yapıldı. Oltu Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencileri tarafından hazırlanan Kafkas Yöresi Halk Oyunları oynandı. Oltu Gençlik Merkezi müdürlüğünce hazırlanan müzik dinletisinin ardından resim sergisinin açılışı yapıldı. Program müzik dinletisi devam etti.
Manisa Alaşehir ADD bilgi yarışması düzenledi Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında bilgi ve kültür yarışması düzenlendi. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından bilgi ve kültür yarışması düzenlendi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmayı Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu da izledi. Atatürk Kızları, Akıncılar, Bandırma Vapuru, Harekat Ordusu, İstilasi Vatan, İttihat ve Terakki ve Kuvay-ı Milliye isimleriyle 8 grubun yarıştığı bilgi ve kültür yarışmasını Bandırma Vapuru isim grup 230 puanla birinci oldu. Grubun üyeleri Emre Kara, Ayşe Kara ve Cenk Yamak birinci olarak, mutluluklarını dile getirdiler. Yarışmada konuşan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, “Bu bayram çok güzel bir bayram. ‘Geldikleri gibi giderler’ diyen Atamızın Samsun’a ayak bastığı gün mücadelenin başladığı gün. Ülkemizin üzerindeki kara bulutların kalkıp, aydınlığa giden bir yolun açıldığı bir günü kutluyoruz. Bu güzel günde Atatürkçü Düşünce Derneğimiz bu etkinliği düzenledi. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Tarihini bilmeyen başarıya ulaşamaz. Yarışmayı özel bir grup olan Bandırma Vapuru Kazandı. Zaten o vapura binen her zaman kazanıyor” dedi. Yarışmanın sonunda kazanan gruba ödülleri takdim edildi.