EĞİTİM - 21 Haziran 2022 Salı 10:57

Rektör Ünal: “Güzel Sanatlar Kampüsü’nü daha çekici hale getireceğiz”

A
A
A
Rektör Ünal: “Güzel Sanatlar Kampüsü’nü daha çekici hale getireceğiz”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Güzel Sanatlar Kampüsü’nü çevre düzenlemeleriyle daha çekici hale getireceklerini söyledi.


OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve beraberindekiler, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Seylan’ın daveti üzerine Güzel Sanatlar Kampüsünde incelemelerde bulundu. Kahvaltı programıyla başlayan ziyarette; Güzel Sanatlar Kampüsü’nün sanatsal yönünü ortaya çıkaracak, doğal yaşam alanlarının eklenmesiyle birlikte öğrencilerin daha etkin yararlanabileceği bir kampüse dönüşmesi için yapılması düşünülen projeler hakkında fikir alışverişi yapıldı.


Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Sancak, Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Prof. Dr. Selim Eren ve Genel Sekreter Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep eşliğinde Güzel Sanatlar Fakültesini ziyaret eden Rektör Ünal’ı; Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Seylan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Engin Güney, Dr. Öğretim Üyesi Deniz Ekmekçioğlu, bölüm başkanları, akademisyenler ve idari personel karşıladı.



“Kampüsü çevre düzenlemeleriyle daha çekici hale getireceğiz”


Kampüsün gelişimi ve ihtiyaçları hususunda Dekan Prof. Dr. Ali Seylan ile istişarelerde bulunan Rektör Ünal, “Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Devlet Konservatuvarı, Samsun Meslek Yüksekokulu, OMÜ Sahnesi, akademisyen ve öğrencilerinin çalışmalarının sergilendiği fuaye alanları ve atölyeler olmak üzere birçok birimin yer aldığı Güzel Sanatlar Kampüsümüz şehrin merkezinde yer alması dolayısıyla üniversitemizin dış yüzü konumundadır. Bu nedenle kampüsün eğitimsel kalitesinin artırılmasının yanı sıra fiziksel olarak da kalitesinin artırılması için çalışmaları hızlandıracağız. Öğrenciler için kampüsü çevre düzenlemeleriyle daha çekici hale getireceğiz aynı zamanda kampüsü model ve tarz geliştirerek şehre etki edebilecek potansiyele sahip yapacağız” dedi.



Öğrencilere final sınavlarında başarılar diledi


Güzel Sanatlar Kampüsü’nün gelişmesinin önemine ve bunun getireceği avantajlara dikkat çeken Rektör Ünal daha sonra yetkililerle birlikte kampüs alanında incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Ünal, kampüs içerisinde öğrencilerle de bir süre sohbet ederek onlara final sınavlarında başarılar diledi.


Kampüsün belirlenen hedeflere ulaşması için yapılması planlanan çalışmaların belirlenmesiyle ziyaret sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Sungurlu’da KKKA eğitim semineri düzenlendi Çorum’un Sungurlu ilçesinde, baharın gelmesi ve havaların ısınması ile ortaya çıkan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığına sebep olan kene ısırmalarına karşı vatandaşlar uyarıldı. Sungurlu Devlet Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Mustafa Akıncı tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden Korunma Yolları temalı eğitim düzenlendi, seminer sonrasında hasta ve hasta yakınlarına farkındalık oluşturmak amacıyla danışma biriminde stant açıldı. Konuya ilişkin olarak hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden korunmak için tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir" denildi. Kene yönünden riskli alanlardan dönüldüğünde kişi kendisinin ve çocuklarının vücudunda (kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası) kene olup olmadığını kontrol etmesi istenilen açıklamada, "Yapılan kontrollerde kene tutunmuş ise hiç vakit kaybetmeden çıplak el ile dokunmamak şartıyla vücuda tutunduğu en yakın yerden tutarak uygun bir malzeme ile (bez, naylon poşet, eldiven gibi) çıkarmalıdır. Kişi keneyi kendisi çıkaramadığı durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığın bulaşma riskinin de o kadar azalacağı unutulmamalıdır. Hastalık hayvanlarda belirti göstermeden seyrettiğinden hastalığın sık olarak görüldüğü bölgelerde bulunan hayvanlar sağlıklı görünse bile hastalığı bulaştırabilirler. Bu sebeple hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına çıplak el ile temas edilmemelidir. Hastalığa yakalanan kişilerin kan, vücut sıvıları ve çıkartıları ile hastalık bulaşabildiğinden, hasta ile temas eden kişiler gerekli korunma önlemlerini (eldiven, önlük, maske vb.) almalıdır " ifadeleri kullanıldı. Kene tutunan kişiler kendilerini 10 gün süreyle halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler yönünden izlemeli ve bu belirtilerden bir veya bir kaçının ortaya çıkması halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri konusunda da ikaz edilen açıklamada, "Hastalığa sebep olan mikrobun taşıyıcısı, saklayıcısı ve bulaştırıcısı olan keneler uçmayan, zıplamayan, yerden yürüyerek vücuda tırmanan eklem bacaklı hayvanlardır. Vücuda tutunan veya hayvanların üzerinde bulunan keneler kesinlikle çıplak el ile öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır. Keneler üzerine sigara basmak, kolonya, gaz yağı gibi maddeler dökmek kenenin kasılmasına sebep olarak vücut içeriğini kan emdiği kişiye aktarmasına sebep olacağı için yapılmamalıdır" bilgileri verildi.