YEREL HABERLER - 22 Ocak 2012 Pazar 16:41

JEOFİZİK UZMANLARI ÇARŞAMBA`YA GELİYOR

A
A
A
JEOFİZİK UZMANLARI ÇARŞAMBA`YA GELİYOR

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, ilçeye büyük katkı sağlayacağını düşündüğü "Jeotermal Enerji"nin alt yapı çalışmaları için Jeofizik uzmanlarının geleceğini söyledi.
Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız’ın bir süredir üzerinde durduğu, Çarşamba için büyük bir umut ve ilçenin gelişimine büyük katkı sunacağını düşündüğü "Jeotermal Enerji" konusunda ilk adımlar bu hafta içinde atılıyor. Kaymakam Yıldız, konu ile ilgili iki tane Türkiye çapındaki uzmanı Çarşamba ilçesine davet ederek, bu konuda araştırma faaliyetlerinin başlayacağını, uzmanların Çarşamba’da araştırma ve bilgilendirmede faaliyetinde bulunacağını dile getirdi.
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Jeofizik Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr.Aydın Büyüksaraç ve Türkiye Jeofizik Derneği Onursal Başkanı Prof.Dr.Ahmet Ercan’ı "Jeotermal Enerji" üzerine hem araştırma yapmak hem de Çarşamba halkına bilimsel bilgilendirmek için Çarşamba’ya geliyor.
Prof.Dr.Ahmet Ercan’ın Çarşamba’ya gelecek olması nedeni ile çok heyecanlı olduğunu dile getiren Kaymakam Caner Yıldız, "Jeotermal kaynak bir bölgenin en zengin ve gelişmesi açısından en önemli bir fırsattır. Jeotermal kaynağa sahip olan bölgeler seracılık, enerji, sağlık ve daha onlarca alanda kullanılarak bulunduğu il ve ilçe ile hatta bölgelerin kalkınması ve gelişmesinde çok büyük faktördür. Bu açıdan bugün Karadeniz Bölgesi’nde çok fazla bilinmemesine rağmen Jeotermal kaynak arayış ve alt yapı
çalışmaları için Prof.Dr.Ercan’ın İlçemize gelmesi çok büyük bir fırsattır. Biz bu fırsatı artık ekonomi ve halkımızın geleceğine yönelik olarak kullanabilmek için kolları sıvıyoruz. Çarşamba’da bu kaynağı eğer halkımızın hizmetine sunabilirsek Çarşamba kabuğunu kırarak Karadeniz Bölgesi’nin lider ilçesi konumuna kısa sürede gelecektir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir