EĞİTİM - 12 Ekim 2022 Çarşamba 09:54

OMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ne yeni dekan

A
A
A
OMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ne yeni dekan

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi’nin kapatılmasıyla beraber mevcut fakültenin Fen Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olarak ikiye ayrılmasının ardından İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi dekanlık görevine Prof.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi’nin kapatılmasıyla beraber mevcut fakültenin Fen Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olarak ikiye ayrılmasının ardından İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi dekanlık görevine Prof. Dr. Vedat Keleş getirildi.


İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanlık makamında Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın katılımıyla görev teslim töreni yapıldı. Görev tesliminde duygu ve düşüncelerini aktaran yeni Dekan Prof. Dr. Vedat Keleş, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ni daha ileriye taşımak için var güçleriyle çalışacaklarını belirterek “Sosyal bölümlerdeki hocalarımızla artık hep bir arada olacağız ve beraber karar vereceğiz. Bu gelişme tabii bir avantaj. Sosyal alana kanalize olmuş hocalarımızla el ele verip Üniversitemizin hedefleri doğrultusunda iyi bir çalışma yapacağımızı umuyoruz” dedi.



“Fakültemizde zamanla daha güçlü bir akademik yapının ortaya çıkacağı hususunda inancımız tam”


Ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, 2 fakültenin ayrışmış olmasına rağmen İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin güçlü ve kadrosunu tamamlamış bir fakülte olduğuna işaret ederek, “Yeni adla kurulan bu fakültemizin ciddi bir motivasyona ihtiyacını var. Üniversitemizin kendine biçtiği yeni rolü ve vizyonu, özellikle İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi akademisyenlerinin öğrencilerle paylaşması gerekiyor. Yani akademisyenlerimizin rehberliği bu noktada önem arz ediyor. Bu avantajı iyi kullanabilirsek kısa sürede daha güçlü bir fakülte olarak adımızdan bahsettireceğimize inanıyoruz. Tabii yeni adla kurulan fakültemizde hem fiziki hem de stratejik anlamda bir düzenlemeye ihtiyaç duyulacak. Önümüzdeki zaman içerisinde de bu düzenlemeyi zaten ayrıntılı olarak çalışacağız. Dolayısıyla zamanla daha güçlü bir akademik yapının ortaya çıkacağı hususunda inancımız tam” diye konuştu.



“Fakültemizin proje odaklı çalışmasını arzu ediyoruz”


OMÜ’nün yeni vizyonu paralelinde sosyal bilimlerin daha görünür olmasını amaçladıklarını vurgulayan Rektör Ünal, “Üniversitenin geleceğiyle alakalı bilhassa topluma hizmet, bilim üretme, kültüre ve medeniyeti güçlendirme noktalarında fakültemizin proje odaklı çalışmasını arzu ediyoruz. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı itibarıyla her öğrencinin ‘araştırma teknikleri’ dersi kapsamında zaten bir proje hazırlaması gerekecek. Bunun dışında sosyal seçmeli derslerle farklı kurumlar arasındaki ilişki de güçlenecektir. Fakültemizin, bunları fırsat olarak kullanıp el birliğiyle hayata geçirmesini bekliyoruz. Mevcut yapının bu ve benzeri faaliyetlerle daha da güçleneceğini öngörmekteyiz” şeklinde konuştu.


Görev tesliminin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eden Rektör Prof. Dr. Ünal, yeni Dekan Prof. Dr. Keleş’e buket takdim ederek muvaffakiyet diledi. Törende ayrıca; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Selim Eren ve Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜ-TÜRKÇE) Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman, fakültenin akademik ve idari çalışanları da hazır bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.