YEREL HABERLER - 21 Kasım 2013 Perşembe 16:41

Ganalı Heyetten Dündar’a Ziyaret

A
A
A
Ganalı Heyetten Dündar’a Ziyaret

Ganalı heyeti, makamında ağırlayan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Ganalı kardeşlerimizle dostluk bağlarımızı güçlendiren Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza minnettarız” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Kardeş Şehir Projesi kapsamında Gana'nın Accra şehrine yapılacak Furkan Camii için Çarşamba ilçesine gelen Gana Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Şeyh İbrahim Ömer, Gana'da görev yapan din görevlileri Belediye Başkanı Dündar’ı ziyaret ettiler. Ziyarete Çarşamba İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya da katıldı.
DÜNDAR: “TÜRKİYE ARTIK EL UZATAN BİR ÜLKEDİR”
Gana halkı ile işbirliği, dayanışma ve kültürel münasebetler kurmaya devam edeceklerini kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Gana’nın Başkent’i Akra'da yapılan Osmanlı mimarisindeki camii inşaatı devam etmektedir. Evrensel değerlerden olan kardeşliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya önem veriyoruz. AK Parti, Türkiye'nin, kötü günde insanlığın yaralarını saran, hemen yardıma koşan bir ülke haline geldi. Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız Ganalı Müslüman kardeşlerimizle bağlarımızı güçlendiren büyük adımlar attılar. AK Parti ailesi olarak hayırlı işlere her zaman destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Birinin sıkıntısını gidermenin ve onun hayır duasını almanın ne denli kıymetli olduğu bilinci ile hareket ediyoruz. Artık Türkiye el açan ülke olmaktan çıkıp, el uzatan bir ülke haline geldi. Sınır komşularımızdan başlayarak dünyanın her bölgesinde yardıma koşan bir ülke olduk. Dünyanın neresinde bir felaket meydana geldiyse Türkiye olarak biz hep orda olduk” diye konuştu.
ÖMER: “TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR ÜLKE”
Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gana Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Şeyh İbrahim Ömer, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’a teşekkür etti. Başkan Yardımcısı Şeyh İbrahim Ömer, “Dünyadaki Müslümanların yaşadığı birçok üzücü olayda en çok yardımı en organize şekilde yapanlar Türkiye’dir. Gana da Müslümanlar olarak bizler birçok konuda eksik kalıyorduk ama sizlerin yaptıracağı Furkan Camii ile artık gururlanıyoruz. Birlik ve beraberliğin olabilmesi için birbirimize sahip çıkmalıyız, yapılan bu proje ile artık başımız dik, sevgi ve muhabbetle yürüyoruz” şeklinde konuştu.