YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 09:20

YEŞİLAY`DAN "GENÇLERİ KORUYUN" UYARISI

A
A
A
YEŞİLAY`DAN "GENÇLERİ KORUYUN" UYARISI

Yeşilay Samsun Temsilcisi Mümin Argun, günümüz toplumlarının en önemli sorunlarından birinin zararlı alışkanlıklar olduğunu belirterek, devletin kötü alışkanlıklara karşı gençleri korumaması gerektiğini söyledi.
Mümin Argun yaptığı açıklamada, "Birinci Dünya Harbi sonunda bütün yurdun işgal edilmiş olmasına rağmen milletimizin istiklal ve mücadele azminin sönmediğini gören düşman, top ve tüfekle er meydanında yenemediği Türk varlığını içten çökertmek için alkol ve uyuşturucu maddelere başvurmuştur. İşte bu faciayı gören ve vahametini kavrayan vatansever aydınlar, halkı ve gençliği uyarmak ve bu yolda mücadele vermek için 5 Mart 1920 tarihinde milli ve hayati önem taşıyan Yeşilay Cemiyeti’ni kurmuşlardır" dedi.
Yeşilay’ın amacı hakkında bilgi veren Mümin Argun, "Ülkemizde ahlaki ve kültürel bir kalkınma atmosferi içinde alkollü içki, sigara ve uyuşturucu madde kullanımını özel sektör ve devlet organları ile de iş ve gönül birliği yaparak en az miktara indirmektir. Yeşilay bağımlılara değil, bağımlılık içeren maddelere karşıdır. Unutmayın, bağımlılığın ilk adımı arkadaş kıyağı ile atılır. Alışkanlıklar ilk adım ilk tadımla başlar. Yasaklar merakları doğurur. Bilgisizlik, özenti, bahane, merak ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklar sağlığın ve ahlakın tahripçisidir. Çirkin ve zararlı davranışlarla mücadele edecek kadar medeni cesarete sahip olmayan toplumlar, çirkinlikler içinde yok olmaya mahkumdurlar. Anayasa’nın 58 Maddesi, ’Devlet gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır’ der. Bugün zararlı alışkanlıkların insan bünyesindeki tahribatın vahameti ve bir başkasına karşı işlenen hataların boyutları tartışılamaz" diye konuştu.
Günümüzde bir teknolojik bağımlılık türü olan cep telefonu, TV ve bilgisayar ekranı kullanımı sonucu düşünmeyi, hayal kurmayı, üreticiliği önlediği için geleceğin en tehlikeli bağımlılıklarından biri "ekran bağımlılığı" olduğunu hatırlatan Argun, "Bunun yanı sıra çok tehlikeli olan EMA (elektromanyetik) kirlilik çevrecilerin bile göremediği buzul dağının alt kısmıdır. Kötülere karşı bir kurşun da siz atmak istiyorsanız, Yeşilay’ın yanında olun ve ona yardım edin" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta Gazzeli anneler için eylem düzenlendi Uşak’ta sivil toplum kuruşları tarafından Anneler Günü’nde Gazzeli anneler için yürüyüş ve oturma eylemi düzenlendi. Sivil toplum kuruşları, Anneler Günü’nde İsrail’i protesto etmek ve Gazze’deki annelere destek vermek için Uşak Belediyesi Yöresel Ürünler Çarşısı önünde bir araya geldi. Grup sloganlar eşliğinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na yürüyerek, basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Döne Tınas Topbay, “İnsanlık, tarih boyunca gördüğü en büyük zulümlerden birine şahitlik ediyor. Siyonist işgalci İsrail rejimi, kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeden Gazze’de soykırım suçu işliyor. Yaşanan bu işgal ve soykırım vicdan sahibi yürekleri kanatıyor, katil İsraill’in bu tavrı tüm dünyayı huzursuz ve güvensiz bir hale getiriyor. Son bilgilere göre şu an Filistin’de 15 binden fazlası çocuk, 9 binden fazlası ise kadın olmak üzere toplamda 35 bini aşkın insan katledildi. Bir ülke göz göre göre soykırıma maruz bırakıldı. Bugün Anneler Günü ancak Gazzeli anneler kadın haklarına, anneliğin kutsallığına rağmen tüm kutsalları ve tüm kuralları ayaklar altına alan katil İsrail tarafından katledildi, katlediliyor. Bizler biliyoruz ki bir anne için dünyadaki en önemli şey çocuklarıdır ve yine bebek ve çocuk katili İsrail 15 binden fazla çocuğu katlederek, annelere dünyanın en acı duygusunu; evlat acısını yaşatmış, binlerce çocuğu öksüz ve yetim bırakarak çocukları dünyada korunaksız bir hale getirmiştir. Dünya çocuk haklarına rağmen çocukların aile yanında güvenli bir şekilde yaşam hakkı da yine terör organizasyonu İsrail tarafından yok edilmiştir. Biz Gazze’yi unutmadık, unutmayacağız. Nehirden denize özgür Filistin için anneler olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Zulmü durdurmak için zalime sesimizi, öfkemizi yükselteceğiz. Gazze’ye aş olmak, ilaç olmak, Gazzeli annelerin, Gazzeli çocukların yüzlerinde tebessüm olmak için onların yanında olacağız” şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından kadınların oturma eylemi ile program sona erdi.
Samsun Başkan Türkel, Anneler Günü’nde şehit anneleri ve emekçi kadınlarla bir araya geldi Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, Anneler Günü’nde şehit anneleri ve geçimlerini el emeği ürünleri ile sağlayan emekçi kadınlarla bir araya geldi. Annelerin gününü kutlayan Başkan Türkel, onların her zaman yanında olacaklarını söyledi. Atakum Belediyesi ile CHP İlçe Atakum Kadın Kolları işbirliğinde Atakum Belediyesi Down Kafe Park’ta düzenlenen ‘Anneler Günü Kadın El Emeği Panayırı’ sona erdi. Üretici kadınlar, 3 gün süren etkinlikte süs eşyası, çini eserleri, mefruşat ve gıda ürünleri gibi birçok el emeği ürünü pazarla buluşturdu. Samsun’un yöresel halk oyunları, modern danslar, sokak tiyatro gösterileri ve workshoplar gibi özel etkinliklerin yer aldığı program, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Etkinlikte konuşan Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, “Vatanımızı, memleketimizi gözünü kırpmadan koruyan vatan evlatlarının annelerinin, öncelikle şehit annelerinin, gazi annelerinin Anneler Günü’nü kutluyorum. Memleketimizde birlikte huzurla, mutlulukla aydınlığa koşacağımız günlerde nice anneler gününüz olsun. Hep mutlulukla olsun. Karamsarlık hiç bizde olmasın. Atakum Belediyesi sizin belediyeniz. Evladınız, kardeşiniz olarak özellikle annelerimize söylüyorum. Her zaman yanınızda olacağız. Bu yoğun tempo içerisinde özellikle size vakit ayıracağıma emin olun” diye konuştu. Panayırda stant açan kadınlarla bir araya gelen Başkan Türkel, belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından üretilen sukulent, fesleğen gibi değişik türdeki bitki fidelerini vatandaşlara takdim etti. Belediyenin İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Müdürlüğü tarafından Atakum Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Anneler Günü özel programı büyük beğeni topladı. Şehit ailelerine ziyaret Belediye Başkanı Türkel, Anneler Günü’nde şehit anneleri ve yakınlarını da ziyaret etti. Geçen günlerde eşi tarafından öldürülen Saadet Çay’ın annesi Ayşe Dilber, şehit jandarma komando çavuşun annesi Satu Torun, şehit Uzman Çavuş Mehmet Boşnak’ın eşi Emel Boşnak, şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Selçuk Karabakla’nın eşi Ayşegül Karabakla ile bir araya gelen Başkan Türkel, acılı ailelerin duygularını paylaştı. Duygusal anlar yaşanan ziyaretlerle ilgili Başkan Türkel, “Annelerimiz için son derece hassas bir günde onların duygularını paylaştık. Ellerinden öptük. Şehitlerimiz için, acı kayıplarımız için dua ettik. Bu duygunun tarifi yok. Yüreklerindeki acıyı hafifletmeyecek belki ama desteğimiz her zaman onlarla olacak” ifadelerine yer verdi.