YEREL HABERLER - 04 Mart 2014 Salı 12:26

Capoeira Örnek Olmaya Devam Ediyor

A
A
A
Capoeira Örnek Olmaya Devam Ediyor

Capoeira Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Güngör Doğanay, yaptıkları işlerde toplumun her kademesini düşünmek zorunda olduklarını belirterek, en büyük ideallerinin sporu günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline dönüştürmek ve dernek olarak şehit ve gazi çocuklarından, yetim ve öksüzlerden, engelli ve milli sporculardan herhangi bir maddi istekte bulunmadıklarını söyledi.
Merkezi Samsun'da bulunan Capoeira Gençlik ve Spor Kulübü Derneği 11 ilde eğitim ve gösteri faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürüyor. Samsun'da merkez ve Atakum'da değişik salonlarda ders veren dernek farklı heyecan arayan çocuk, yetişkin ve özel seanslarla çalışmalarını sürdürüyor.
Sporsal faaliyetlerin yanında sosyal faaliyetlere çok önem verdiklerini dile getiren Dernek Başkanı Güngör Doğanay, “Yaptığımız işlerde toplumun her kademesini düşünmek zorundayız. Öncelikle ben spor yöneticisiyim, en büyük idealim sporu günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline dönüştürmek. Ancak spor bir yandan az ya da çok maddi külfet getirebiliyor. Bunu karşılayamayan ebeveynlerde var. Bu nedenle biz dernek olarak şehit ve gazi çocuklarından, yetim ve öksüzlerden, engelli ve milli sporculardan herhangi bir maddi istekte bulunmuyoruz. Bunun yanında başarılı ve spora devam edeceğine kanaat getirdiğimiz ancak maddi sıkıntısı olan herkese elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Amacımız insan kazanmak. Çünkü insanları kazanırsak toplum kazanır. Geleceğimizi şekillendirecek yeni neslimizi gerektiği gibi kazanamazsak ileride ne toplum kalır nede insan. Şu bilinmelidir ki bizim kesinlikle hiç bir maddi gelirimiz yok. Tamamıyla gönüllü çalışmalarla ve katkılarla çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.
Capoeira Derneği’nin 2013 yılı içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Herkes İçin Spor Federasyonu ile birlikte “Yetenek Avcısı AVM'lerde” adlı proje ile 81 ilde 296 program gerçekleştirdiklerini belirten Doğanay, “Bu şehrimiz içinde önemli bir kazanım oldu. Ekiplerimiz 81 ilde gerçekleştirdiği faaliyetlerde projenin aynı zamanda gösteri koordinatörlüğünü yürütmüştür. Gittiğimiz her ilde AVM, şehir meydanı ve YURTKUR’larda Capoeira gösterileri yaparak halkı spora teşvik ettik. Sporun faydalarını anlatan binlerce broşür dağıttık. 2014 yılı nisan ayı itibarı ile gösteriler tekrar başlayacak. Bizi ülkemizin dört bir yanından gösteriler için davet ediyorlar. Bunun yanında KKTC başta olmak üzere farklı ülkelere de hem gösteri hem de eğitim vermek için gidiyoruz. Bu şehrimiz adına gurur verici bir durumdur. Değerli Samsunlulardan güzel tepkiler alıyoruz. Yaz ayları içersinde Sahil Yolu, Sevgi Gölü, Yabancılar Pazarı, Cumhuriyet Meydanı ve Bulvar AVM'de performanslar sergiliyoruz” diye konuştu.
CAPOEİRA OLDUKÇA YÖNLÜ BİR SPOR
Capoeirayı öğrencilerin severek yaptığını ifade eden Doğanay, “Öğrenciler burada sporun yanı sıra müzik enstrümanlarını kullanmayı öğreniyorlar. Kendilerini savunmayı öğrenirken aynı zamanda sosyalleşiyor ve müthiş esnek hareketler kazanıyorlar. Ailelerin bu spordan son derece memnunlar. Sporda disiplin esastır. Ancak biz sporu eziyet aracı değil, zevk alınan zevk alırken de geliştiren ve sosyalleştiren bir olgu olması gerektiğini düşünüyoruz. Derneğimizde yürüttüğümüz dersleri bazen yazı tahtasında, bazen sinevizyon ekranında, bazen boks topürbasında, bazen de minderde uygulamalı olarak çalışıyoruz. Aileler çayını kahvesini yudumlarken çocuklarının gelişimini an ve an takip edebiliyorlar. Capoeirayı denemek isteyen ya da derslere katılmak isteyenler Anakent İş Merkezi 2. katta bulunan merkez derneğinde haftanın 5 günü farklı seansları değerlendirebilirler” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir