EĞİTİM - 25 Nisan 2024 Perşembe 17:12

100. yılda 100 minik adım

A
A
A
100. yılda 100 minik adım

Samsun Çarşamba okul öncesi öğretmenleri zümresinin, Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında hazırlamış olduğu ‘100. Yılda 100 Minik Adım Projesi’nin kapanış töreni gerçekleştirildi.


Kapanış programında Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan Malazgirt İlkokulu Bando Takımı ve öğrencilerinin eşliğinde Tarihi Köprü’de yürüyüş yapıldı. Tarihi Köprü üzerinde bando takımı, öğrenci ve velilerin yürüyüşü ile başlayan program sayı duruşu ve İstiklal Marşı ile sona erdi.


Projenin kapanış programında konuşan Çarşamba Nene Hatun İlkokulu Müdürü Deniz Burcu Aykaç, “Çarşamba okul öncesi öğretmenleri zümresi olarak, 29 Ekim’den önceki hafta yine burada yaptığımız yürüyüş ile başlattığımız ‘100. Yılda 100 Minik Adım Projemizin’ kapanışını yapıyoruz” dedi.


Kapanış programına Çarşamba Kaymakamı Dr. Şükrü Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Kemal Çelik, mülki ve idari amirler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.



100. yılda 100 minik adım

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Nemrut’ta Mayıs’ta bile kar kalınlığı 5 metreyi buluyor Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Dağı yolunda Mayıs ayına rağmen hala 5 metreyi bulan kar tünelleri bulunuyor. Zirvesinde dünyanın ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü’nün yer aldığı Nemrut Kalderası kentin önemli turizm destinasyonlarının başında geliyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği kaldera bu yılda yoğun kar yağışı aldı. Geçtiğimiz günlerde Tatvan Kaymakamlığı tarafından zirveye kadar olan karla kaplı yolu açılan Nemrut’ta Mayıs ayına girilmesine rağmen halan yer yer 5 metreyi bulan kar tünelleri bulunuyor. 2 bin 250 rakım yüksekte bulunan mükemmeliyet ödüllü krater gölünü görmek isteyen birçok ziyaretçi kalderaya akın ederken, kar tünellerinin içinde geçerek zirveye ulaşıyor. Yolu kardan tünelleri andıran kaldera yolu yılın büyük bölümü kapalı kalırken, zirveden kaldera içine kadar olan kısmın ise kısa süre sonra açılması planlanıyor. Araçlarıyla zirveye kadar çıkan vatandaşlar gördükleri kar manzaraları karşısında hayretlerini gizleyemezken, zirvede gördükleri manzaraya ise adeta hayran kalıyor. Yazı ayrı kışı ayrı güzel olan kaldera doğal güzelliği ile ziyaretçilerin yanı sıra uzaydaki astronotların bile dikkatini çekmişti. Kalderayı görmek için zirveye çıkan ziyaretçilerden Enes Akar, 5 metreyi bulan kar tünelleri arasında zirveye ulaşmanın ayrı bir keyif olduğunu ifade etti. Mayıs ayına rağmen hala kaldera zirvesinde metrelerce kar bulunduğunu anlatan Akar, herkesi kalderayı ziyaret etmeye davet etti.