- 08 Eylül 2022 Perşembe 16:49

Alo 153 Kent Yönetim Merkezi tamamlandı

A
A
A
Alo 153 Kent Yönetim Merkezi tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Alo 153 Kent Yönetim Merkezi açılış için gün sayıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Alo 153 Kent Yönetim Merkezi açılış için gün sayıyor.


Çözüm merkezinin kısa sürede taşınacağı merkezde trafik yönetiminin sağlanacağı bölüme de dev ekranlar kuruldu. Kavşakların yüzde 25’i merkezden yönetilmeye başlandı. Kısa sürede tüm trafik buradan yönetilecek.


Bir yandan Samsun Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da ASELSAN ekipleri merkezin tamamen aktif hale gelmesi için yoğun çaba harcıyor. Çevre düzenlemesinin de yapılacağı Alo 153 Kent Yönetim Merkezi’nin şehrin yönetimine pozitif katkı sağlayacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Yoğun bir mesai harcanıyor. İnce işçilikler devam ediyor. En kısa sürede tamamlanmasını hedefliyoruz. Bu merkezden vatandaşlarımız belediyeye 7/24 her konuda daha kolay ulaşabilir hale gelecek. 17 ilçedeki tüm talep ve şikayetler anında değerlendirilip çözüme kavuşturulacak” dedi.



“Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"


Akıllı Şehir Trafik Güvenliği Projesi’nin de Kent Yönetim Merkezi’nden yönetileceğini ifade eden Başkan Demir, “Şu an sistem kuruldu. Kavşaklarımızın yüzde 25’i buradan yönetiliyor. Buradaki trafiği merkezden yönetiyoruz. Kısa sürede tüm trafiği buradan yöneteceğiz. Burası tamamen faaliyete geçince artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Halkımızın tüm günlük talepleri tek merkezde toplanarak ilgili birimlere aktarılacak. Burada da taleplere hızlı ve pratik şekilde çözümler bulunarak, başvuru sahibine dönülüp bilgi verilecek. Böylelikle hem vatandaşımızla ilişkimiz kuvvetlenecek hem de koordinasyon kabiliyetimizi, uygulama hızımızı ve performansımızı göreceğiz. Nitelikli ve iyi bir yönetime sahibiz. Hakkaniyet merkezli, gayretli, zaman gözetmeden çalışan, halka saygı ve sevgi duyan bir belediyeyiz. Vatandaşlarımızın konforundan, talebinden, şikayetinden sorumluyuz” diye konuştu.


Alo 153 Kent Yönetim Merkezi’nde teknik destek ve acil durum merkez ofisi, operasyon merkezi, çağrı merkezi, OCC şef odası, toplantı odası, UPS ve sistem odası, sistem soğutma odası ve personel odası gibi bölümler de yer alıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de geleceğin aşçıları, içecek yarışmasında hünerlerini sergiledi Edirne’de meslek liselilerin soğuk içecek hazırlama yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Turizm Haftası dolayısıyla Dr. Sadık Ahmet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri arasında soğuk içecek hazırlama yarışması düzenlendi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışma öncesi konuşan Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Soytürk, öğrencilerin yarışmaya kendi hazırladıkları reçeteleriyle katıldığını belirtti. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde turizmin olmazsa olmazlarından bir tanesinin de gastronomi olduğunu söyleyen Soytürk, "Özellikle bugün burada yapılacak olan yarışma, Türkiye turizminin ve Edirne sahil bölgelerine gelen yerli ve yabancı turistlerin soğuk içecek ihtiyacını karşılamaya yönelik önem arz ediyor. Bugün Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kıymetli öğrencileri, kıymetli yiyecek içecek öğretmenlerinin nezaretinde soğuk içecek yarışması yapacağız. 18 yarışmacımız, kendi reçeteleriyle beraber soğuk içecek yapacaklar. Kendilerine başarılar diliyoruz" dedi. Yarışmada hünerlerini sergileyen 18 öğrenci öğrenci birbirinden renkli içecekler ortaya çıkardı. Hijyen, çalışma ve masa düzeni, kılık-kıyafet, görsellik, sunum, malzeme kombinasyonu, lezzet kombinasyonu, hazırlama becerisi, zorluk düzeyi ve atık miktarı konularında yapılan değerlendirme sonucu Munisa Tursunova "pembe senfoni"adını verdiği içeceği ile birinci, Eymen Yenici "Trakya ayazı" ile ikinci, Ömer Ayar ise "Kuzey esintisi" ile üçüncü oldu. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.
Bitlis Bitlis’te ‘Sanat Buluşmaları’ etkinliği düzenlendi Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 25 farklı üniversiteden gelen öğretim üyelerinin katılımıyla ‘Sanat Buluşmaları’ etkinliği düzenlendi. Program, 25 üniversiteden gönderilen eserlerin yer aldığı karma serginin açılışı ile başladı. Programa Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, öğretim üyeleri, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı. Açılış sonrası sergiyi gezen protokol üyeleri daha sonra konferans salonunda düzenlenen ‘Sanat Söyleşisi’ programına geçti. Programın açılışında konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, etkinliğin çok önemli olduğunu söyledi. Açılışını yaptıkları sergi salonunda ilk kez resim sergisi düzenlendiğini anlatan Elmastaş, "Hem salonun hem de birbirinden kıymetli eserlerin açılışını yaptık. 25 üniversiteden 70 civarında eser sergilendi. Karma bir sergi oldu. Sergiyi dolaşırken çok farklı eserler gördük. Belki de Bitlis’te ilk defa bu kadar çeşitli eserlerin bir arada olduğu bir sergiye şahitlik ettik" diye konuştu. BEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Masdar ise fakültede bir başlık altında iki etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti. Bir süre önce rektörlük tarafından fakülteye kazandırılan sergi salonunun ulusal karma bir sergiyle açılışını yaptıklarını kaydeden Masdar, "Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen hocalarımızla da sanat söyleşisi yapacağız. Türkiye’nin 25 ilinden farklı üniversitelerden eserlerini gönderen ve buraya gelerek programımıza katılan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Onları ve eserlerini burada ağırlamak çok onur verici" ifadelerini kullandı. Açılışın ardından moderatörlüğünü BEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Masdar’ın yaptığı ‘Sanat Söyleşisi’nde Hacettepe Üniversitesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Ateş, Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Oktay Yalın, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Münevver Üçer tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.
Ordu Ordu’da jandarma aranan 62 şüpheliyi yakaladı Ordu’da jandarma ekipleri tarafından son 1 haftada yürütülen asayiş faaliyetlerinde aranması bulunan ve yakalanan 62 şüpheliden 33’ü tutuklandı. Jandarma Asayiş Timleri tarafından son bir haftada 27 bin 508 şahıs sorgulandı. Yapılan sorgulamalar neticesinde çeşitli suçlardan hakkında arama kararı bulunan 62 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 33’ü tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi. Trafik faaliyetleri kapsamında ise Trafik Jandarması Timleri tarafından 13 bin 831 araç kontrol edildi. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirilen 22 operasyonda 22 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden biri hakkında ‘uyuşturucu madde imal ve ticareti’, 21’i hakkında ise ‘uyuşturucu madde kullanmak için satın almak, kabul etmek ve bulundurmak’ suçlarından işlem yapıldı. İşlem yapılan şüphelilerden biri tutuklandı. Yapılan aramalarda 318 gram sentetik kannabinoid, 10 gram sentetik kannabinoid hammaddesi, 4 gram kubar esrar, 2 gram eroin, 11 gram sentetik kannabinoid, 7 gram sentetik kannabinoid hammaddesi, 11 gram metamfetamin, 4 adet sentetik ecza hap ve 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda 15 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Tefecilik suçunu örgütlü olarak işleyen şüphelilere yönelik operasyonda 1 şüpheli tutuklanırken, 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yapılan aramalarda 4 adet tabanca, 4 adet tabanca şarjörü, 3 adet av tüfeği, 95 adet tabanca fişeği, 85 adet av tüfeği fişeği, 10 litre etil alkol, 1 adet gümrük kaçağı otomobil, 3 adet çek, 3 adet senet, 4 adet cep telefonu, 5 adet sahte alım satım sözleşmesi, 1 adet ajanda, 8 adet muhtelif kazı malzemesi ve 1 adet dedektör ele geçirildi. Çalışmaların devam edeceği bildirildi.