KÜLTÜR SANAT - 31 Ağustos 2025 Pazar 17:12

Atakum’da Zafer Bayramı coşkusu

A
A
A
Atakum’da Zafer Bayramı coşkusu

Samsun’un Atakum Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı özel bir programla kutladı.


Programda Atatürk’ün fotoğrafçısı Etem Hamdi Tem’in Milli Mücadele döneminde çektiği tarihi fotoğraflar sergilenirken, sahilde düzenlenen konserle vatandaşlar bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.



Çelenk sunma ile başladı


Kutlama programı Onur Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Ardından Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde Etem Hamdi Tem’in fotoğraflarından oluşan sergi açıldı. İki gün açık kalan serginin Samsun’un ardından Erzurum, Sivas ve Ankara’da da sanatseverlerle buluşacağı belirtildi. Açılışa Atakum Belediye Başkan Vekili Halil Taşkın, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, ADD Samsun Şube Başkanı Deniz Gömeç, Atakum Kent Konseyi Başkanı Tuncay Seven ve çok sayıda vatandaş katıldı.



"Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biri"


Kutlamalar kapsamında Kurupelit Yat Limanı’nda 30 Ağustos Konseri düzenlendi. Vatandaşlar Türk bayraklarıyla alanı doldururken, Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, "Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Anadolu’da Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biridir. 30 Ağustos Zaferi’nin 103. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği Cumhuriyet’in çocukları olarak emperyalizme, darbelere ve işgale karşı artık korkmuyoruz" dedi.



Coşkulu konser


DJ İnanç Seven’in performansıyla başlayan program, Can Mutlu ve Orkestrası’nın seslendirdiği eserlerle devam etti. Atakum Sahili’ni dolduran yüzlerce vatandaş, marşlara ve şarkılara hep birlikte eşlik ederek gece boyunca Zafer Bayramı coşkusunu yaşadı.



Atakum’da Zafer Bayramı coşkusu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da çiftçiler don nöbetinde Erzincan’da hava sıcaklıklarının gece saatlerinde eksi derecelere kadar düşmesi, çiçeklenme dönemindeki meyve ağaçlarını tehdit ediyor. Don riskine karşı önlem alan çiftçiler, bahçelerinde ateş yakarak ürünlerini korumaya çalışıyor. Baharın gelişiyle birlikte kayısı başta olmak üzere elma, kiraz ve diğer meyve ağaçlarının çiçek açtığı kentte, ani sıcaklık düşüşleri üreticileri endişelendiriyor. Gece boyunca bahçelerinde nöbet tutan çiftçiler, farklı noktalarda kontrollü ateşler yakarak oluşan ısı ve duman sayesinde ağaçların zarar görmesini önlemeye çalışıyor. Merkeze bağlı Akyazı Mahallesi’nde üretim yapan Ramazan Beydili, geniş arazilerde farklı meyve türleri yetiştirdiklerini söyledi. İklim değişikliklerinin üretimi zorlaştırdığını belirten Beydili, ağaçların erken çiçek açmasının don riskini artırdığını ifade etti. Geçen yıl olumsuz hava koşulları nedeniyle istedikleri verimi alamadıklarını dile getiren Beydili, "Bu yıl daha iyi bir hasat bekliyoruz. Dona karşı bahçemizde tütsü şeklinde ateşler yakarak önlem almaya çalışıyoruz." dedi. İlkokul öğrencisi Yusuf Kerem Demirol da babasına destek olmak için bahçeye geldiğini anlatarak, geçen yıl yaşanan don nedeniyle kayısı alamadıklarını söyledi. Bu yıl aynı durumu yaşamamak için gece ateş yakarak ağaçları korumaya çalıştıklarını belirten Demirol, iyi bir hasat umut ettiklerini kaydetti.
Hakkari Yüksekova’da nisan karı: İlçe yeniden beyaza büründü, kartpostallık görüntüler ortaya çıktı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde gece saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı, ilçeyi yeniden beyaza bürüdü. Nisan ayına rağmen etkili olan yağış, ilçe genelinde hayatı olumsuz etkilerken, kartpostallık görüntüler oluştu. Gece boyunca aralıksız devam eden yağışla birlikte ortaya kışı aratmayan görüntüler çıktı. Kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Sabah uyanan vatandaşlar nisan ayında sürpriz bir beyaz örtüyle karşılaşırken, ağaçların, binaların ve araçların üzerini kaplayan kar tabakası, ortaya kartpostallık görüntüler çıkardı. Araçlar kar altında kaldı Yağışın şiddetiyle birlikte park halindeki birçok araç kar altında kaldı. Vatandaşlar, sabah saatlerinde tamamen karla kaplanan araçlarını temizlemek için yoğun mesai harcadı. Sis ve yokuşlar sürücüleri zorladı Kar yağışına eşlik eden yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü. Görüş açısının daralması ve zeminin karla kaplanmasıyla birlikte, özellikle yokuşlu yollarda araçlar ilerlemekte zorlandı. Ulaşımda aksamaların yaşandığı bölgelerde sürücüler kontrollü şekilde ilerlemeye çalıştı. Yetkililerden tedbir uyarısı Yetkililer, kar yağışının aralıklarla devam edebileceğini belirterek, sürücülerin sis ve buzlanma riskine karşı dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.