SPOR - 22 Şubat 2025 Cumartesi 21:34

Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda Türkiye’den 5 altın, 1 gümüş madalya

A
A
A
Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda Türkiye’den 5 altın, 1 gümüş madalya

Samsun’da düzenlenen 2025 Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası’nda Türkiye 5 altın, 1 gümüş madalya kazandı.


İlkadım Okçuluk Tesisleri’nde düzenlenen şampiyonanın final gününde 21 yaş altı klasik, makaralı yay ve yayın yay branşlarında takım final atışları yapıldı. Klasik yay 21 yaş altı erkeklerde Berkay Akkoyun, Mustafa Özdemir ve Kutay Tek’ten oluşan Türk Milli Takımı, altın madalya kazandı. Kadınlarda ise Melissa Ahmed, Elif Gökkır ve Dünya Yenihayat, takım halinde birinci oldu. Makaralı yay 21 yaş altı erkeklerde İtalya Milli Takımı altın madalya kazanırken, Eren Kırca, Batuhan Levent Sağlam ve Yağız Sezgin’den oluşan Türk Milli Takımı da gümüş madalya aldı. Kadınlarda ise Milli Selin Çakır, Efdal Hatice Köse ve Begüm Yuva, altın madalyanın sahibi oldu. Barebow 21 yaş altı erkeklerde Yunus Dursun, Ufuk Genç ve Efe Kızılkaya, kadınlarda da Ecem Dilara Deniz, Melisa Sağdaş ve Sude Sündüz Tak’tan oluşan Türk Milli Takımı altın madalyanın sahibi oldu.


Dereceye girenlere ödüllerini Samsun Valisi Orhan Tavlı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Uğur Erdener, Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci verdi.



Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda Türkiye’den 5 altın, 1 gümüş madalya

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ortaokul öğrencisinden ’barış’ çağrısı Ortaokul öğrencisinin barışla ilgili yazdığı şiir büyük takdir topladı. İstanbul Küçükçekmece Atakent Yavuz Sultan Selim Ortaokulu 2. sınıf öğrencisi Yusuf Ali Gökçe’nin kaleme aldığı "Şu Dünyada Barış Olsa" adlı şiir, arkadaşları ve öğretmenleri tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Gökçe, savaş, adalet, insan hakları ve barış konularını işleyen şiirinde, "kan gövdeyi götürmezdi", "insan insanı vurmazdı" ve "bir karış toprak uğruna kardeş kardeşi vurmazdı" dizeleriyle barışın yokluğuna vurgu yaptı. Genç öğrencinin kaleme aldığı dizeler, özellikle adalet adı altında yapılan haksızlıklara ve savaşların yol açtığı yıkıma dikkat çekmesi nedeniyle öğretmenlerinden tam not aldı. Öğretmenleri, Yusuf Ali Gökçe’nin şiirinin hem edebi yönü hem de verdiği evrensel mesaj nedeniyle örnek bir çalışma olduğunu ifade etti. Eğitimciler, bu tür çalışmaların çocukların düşünce ve duygusal gelişimine önemli katkı sunduğunu vurguladı. Gökçe’nin kaleme aldığı şiir şöyle: "Şu dünyada barış olsa, Kan gövdeyi götürmezdi. Göz göre göre, Soykırımlar desteklenmezdi. Şu dünyada barış olsa, İnsan insanı vurmazdı. Adalet adı altında, Kul hakkına girilmezdi. Şu dünyada barış olsa, Bir karış toprak uğruna, Kardeş kardeşi vurmazdı. Bu hayali bile güç işkencehaneler, Hiçbir zaman kurulmazdı. Şu dünyada barış olsa, Yeni yapılan patlayıcı silahlar, Kapanlar, savaş uçakları Yapılır mıydı hiç?".