GÜNDEM - 15 Ekim 2025 Çarşamba 17:26

Bafra’da görme engellilerden farkındalık yürüyüşü

A
A
A
Bafra’da görme engellilerden farkındalık yürüyüşü

Samsun’un Bafra ilçesinde, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü kapsamında farkındalık yürüyüşü düzenlendi.


Ellerinde "Engelime Engel Olma, Yolumu İşgal Etme" yazılı pankartlar taşıyan görme engelli vatandaşlar, bu kez kaldırım yerine yolda yürümeyi tercih etti. Katılımcılar, kaldırımlarda bulunan sarı çizgilerin araçlar ve esnaflar tarafından işgal edilmesine tepki gösterdi.


Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Ömer Ergül, etkinlikte yaptığı konuşmada, sarı çizgilerin görme engelliler için hayati önem taşıdığını vurguladı. Ergül, "Bugün güvenlik günü olarak kutlanıyor ama bizler dışarıda pek güvende değiliz. Kaldırımlar bilinçsizce işgal ediliyor, sarı çizgilerin anlamını bilmeyen çok kişi var. Oysa bu çizgiler, bizim güvenli yürümemizi sağlayan rehberlerdir" dedi.


Ergül, etkinliğin amacının farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek, "Kaldırım yerine yoldan yürüyerek bu duruma dikkat çekmek istedik. Sürücülerimiz anlayış gösterdi, bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Dileğimiz, herkesin güvenle yaşayabildiği engelsiz bir dünya" ifadelerini kullandı.


Etkinlik sonunda katılımcılar, vatandaşlardan görme engellilerin yürüme alanlarına duyarlılık göstermelerini ve kaldırımları işgal etmemelerini istedi.



Bafra’da görme engellilerden farkındalık yürüyüşü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Köpekten kaçarken otomobilin altında kalan çocukla ilgili mahkemenin kararı: ’10 milyonluk tazminat ödenecek’ Manisa’nın Yunusemre ilçesinde köpek saldırısından kaçmak isterken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan çocuk için mahkeme, Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi’ni sahipsiz hayvanların kontrolü ve gözetimi konusunda kamu hizmetini etkin şekilde yerine getirmediği gerekçesiyle toplamda 10 milyon 252 bin TL’lik tazminat ödemeye hükmetti. Olay 24 Ekim 2022 tarihinde Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre ilkokul öğrencisi E.K., ekmek almak için çıktığı evinin önünde sahipsiz köpeğin saldırısına uğradı. Köpekten kaçmaya çalışan çocuk, bu sırada yoldan geçen kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralandı. Bölgedeki bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen saldırının ardından ağır yaralanan E.K. uzun süre yoğun bakımda tedavi gördü. Hayati tehlikeyi atlatan E.K.’nin yürüme, konuşma ve uzuvlarını kullanmasında kalıcı hasar oluştuğu belirlendi. Olayın ardından aile tarafından yapılan başvuru sonrasında Manisa 2’nci İdare Mahkemesi’nde görülen davada Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi’nin sahipsiz hayvanların kontrolü ve gözetimi konusunda kamu hizmetini etkin şekilde yerine getirmediğine karar verildi. Kararda, idarenin yürüttüğü hizmeti sürekli denetlemek ve gerekli önlemleri almakla yükümlü olduğu, bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi nedeniyle oluşan zarardan idarenin sorumlu olduğu belirtildi. Mahkeme, E.K. lehine maddi ve manevi tazminat ile faizler dahil toplam 10 milyon 252 bin 74 TL’nin ödenmesine karar verdi.
Manisa Turgutlu’da ‘Aşk-ı Müebbet’ oyununa büyük ilgi Turgutlu Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle, Ekrem Gürel Kültür Merkezi sahnesinde perdelerini açan ‘Aşk-ı Müebbet’ oyunu salonu dolduran izleyicilerin beğenisini topladı. Gerçek bir gazete haberinden ilham alınarak sahneye uyarlanan ‘Aşk-ı Müebbet’ oyunu, Turgutlulu tiyatro severlere keyifli bir gece yaşattı. Fethi Kantarcı’nın yazıp yönettiği, ünlü oyuncular Mehtap Bayri ve Erkan Sever’in etkileyici performansları, salonu hıncahınç dolduran izleyicilerden tam not aldı. Aşk-ı Müebbet oyununu izleyen Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz, "Hem çok keyif aldığımız hem de üzerinde düşündüğümüz bir oyun izledik. Bu güzel oyunu bizlerle buluşturan değerli oyunculara, yönetmene ve tüm ekibe teşekkür ederiz. Ekrem Gürel Kültür Merkezimizde düzenlediğimiz her etkinliğe yoğun bir ilgiyle katılım gösteren tüm hemşehrilerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. Oyuncular Mehtap Bayri ve Erkan Sever de Turgutlu’da bulunmaktan, oyuna gösterilen yoğun katılımdan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek Turgutlu Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini ilettiler. Aşk-ı Müebbet oyununu Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz ile birlikte Turgutlu Belediyesi Meclis Üyesi Gülay Dönmez, MASKİ Turgutlu Koordinatörü Tekin Çakmak ile Turgutlu Belediyesi Daire Müdürleri izledi.