KÜLTÜR SANAT - 13 Temmuz 2025 Pazar 14:14

Başkan Doğan: "Kuş Cenneti turizmde eşsiz bir değer"

A
A
A
Başkan Doğan: "Kuş Cenneti turizmde eşsiz bir değer"

Samsun Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan doğal güzellikleriyle ünlü Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, yaz mevsiminde de turizmin gözdesi olmayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, buranın turizmde eşsiz bir değer olduğunu söyledi.


UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan doğal güzellikleriyle ünlü Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, doğanın kalbinde tatil yapmak ya da günübirlik doğayı keşfetmek isteyenlerin tercih ettiği noktalardan biri. Benzersiz doğa zenginliğine tanıklık etmek, yüzlerce kuş türünü keşfetmek, doğanın içinde huzurlu bir mola vermek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde misafirleri, Büyükşehir Belediyesi’nin tesisleri karşılıyor. Doğanca Kafe Ziyaretçi Merkezi, Bungalov Evler ve Restoran’da kahvaltı başta olmak üzere zengin bir menü ile misafirler ağırlanıyor. Hem cebe hem damağa hitap eden mekanlarda misafirlere sadece doğanın tadını çıkarmak kalıyor.


Büyükşehir Belediyesi gezi otobüsleri ile misafirleri deltayı keşfe çıkarırken bisiklet turları ile de ziyaretçiler keyif dolu saatler geçiriyor. Turizm rotalarını daha ulaşılabilir kılmak için Odak Samsun otobüslerini hizmete alan Büyükşehir Belediyesi, Kuş Cenneti’nde de seferler düzenleyerek ziyaretçi sayısının artmasına pozitif katkı sunuyor.



"Kuş Cenneti turizmde eşsiz bir değer"


Her yıl daha fazla ziyaretçinin rotasını Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ne çevirmesini arzu ettiklerini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti turizmde eşsiz bir değer. Her mevsim doğanın içinde huzurlu bir mola imkanı sağlayan muhteşem bir destinasyon. Kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılık için de çok uygun bir bölge. Büyükşehir Belediyesi olarak bir taraftan bu değerin korunmasını sağlarken bir taraftan da turizmden daha fazla pay alması adına çalışmaya devam ediyoruz. Göreve gelir gelmez oradaki tesislerimizi yeniden hizmete açarak işe başladık. Odak Samsun Otobüslerimiz ile Kuş Cenneti seferlerini başlattık. Bu eşsiz değerin turizmde hak ettiği ihtişama kavuşması adına çalışmalarımız titizlikle devam edecek" dedi.



Başkan Doğan: "Kuş Cenneti turizmde eşsiz bir değer"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Yılların hasreti sona erdi, hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı Kırıkkale’de 164 hacı adayı, dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı. Aileleriyle vedalaşırken duygulanan hacı adayları, yıllardır bekledikleri hac yolculuğuna çıkmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Nur Camii’nde hac uğurlama programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi. Hacı adayları, aileleri ve yakınlarıyla vedalaşırken duygusal anlar yaşadı. İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, hacı adaylarına seslenerek, "Siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi" sözleriyle kutsal yolculuğun önemini anlattı. Kotan, "Şunu iyi bilin, siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Allah’a misafir olarak gidiyorsunuz. Misafirliğinizi iyi bilin. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi. Sizin evinize bir misafir gelirse nasıl davranmasını isterseniz, siz de orada sözlerinizle ve eylemlerinizle öyle olun. Şimdi siz de Allah’ın evine misafir gidiyorsunuz. Samimiyetinize ve gayretinize karşılık şunu bilin; Allah da size ikramda bulunacak. Ama gayret edeceksiniz" dedi. Yıllardır hac ibadetini bekleyen vatandaşlar, kutsal topraklara gitmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Hacı adayı Gürci Gündoğdu (68), "Allah herkese nasip etsin inşallah. Allah’a emanet olun. 16 yıldır bekliyordum" dedi. 15’ yıldır hacca gitmeyi beklediğini anlatan Aydın Deniz (61) ise, "Allah herkesten razı olsun. Güle güle gidelim, güle güle gelelim. Allah’a emanet olun cümleten. 15 yıldır bekliyorduk. 15’inci kurada çıktı. Allah bu sene nasip etti. Allah utandırmasın. Hayırla gidelim, hayırla gelelim inşallah" ifadelerini kullandı. Çok mutlu olduğunu ifade eden Fatma Özüak (77), yıllardır beklediği hac yolculuğuna çıkmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Özüak, "Allah’ım, 16 senedir bekliyordum. Çok şükür kapıları açtı. Yollarına gideceğim, dualarımı edeceğim Rabbime. Sizlere de nasip etsin yavrum. Çok mutluyum. Gelinimle birlikte gidiyoruz" diye konuştu. Hacı adayı Zeycan Özüak (50) da, "Kayınvalidemle birlikte gidiyoruz. Eşim, kayınvalidem ve ben, üçümüz gidiyoruz. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Çok güzel bir duygu. Herkes yaşasın inşallah" dedi.