GÜNDEM - 10 Aralık 2025 Çarşamba 17:39

Başkan Sandıkçı: "Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti muhakkak kurulacak"

A
A
A
Başkan Sandıkçı: "Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti muhakkak kurulacak"

Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Filistin’in er ya da geç özgürlüğüne kavuşacağını belirterek, "Başkenti Doğu Kudüs olan egemen bir Filistin devleti Allah’ın izniyle bir gün muhakkak kurulacaktır" dedi.


Canik Belediyesi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde düzenlediği sergiyle, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği soykırımın çarpıcı karelerini gözler önüne serdi. Sergide 50 fotoğraf yer aldı. İsrail’in bir devlet değil, soykırımcı bir terör örgütü olduğunu vurgulayan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Başkenti Doğu Kudüs olan egemen bir Filistin devleti Allah’ın izniyle bir gün muhakkak kurulacaktır" diye konuştu.



"Bu kareler soykırımı ve zulmü aktaran kanıtlardır"


İsrail’in 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik sürdürdüğü saldırılar sonucu 70 binin üzerinde Filistinlinin yaşamını yitirdiğini belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, serginin açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, İsrail’in barış antlaşmasını ihlal ederek saldırılarına devam ettiğini ve Filistin’de can kaybı sayısının her geçen gün artmaya devam ettiğine dikkat çekti. Başkan Sandıkçı, "Sergimizde yer alan her bir kare, bebek ve çocuk katili İsrail’in vahşetini ve Filistinli kardeşlerimize yönelik yaptığı soykırımı gözler önüne sermektedir. Tek suçu Müslüman olmak olan binlerce insanı, çocuğu ve bebeği acımasızca katleden kan emici Netanyahu ve onun yönetimindeki askerler, 7 Ekim tarihinden bugüne değin 70 binin üzerinde sivil masumu katletti. Gazze Şeridi, Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa bölgesinde katil Siyonist İsrail’in vahşetini göstermek ve hakikat hakkında kamuoyunu bilgilendirmek adına fedakârca görevini sürdüren muhabirlerimizin kadrajlarına yansıyan bu kareler, soykırımı ve zulmü aktaran kanıtlardır" şeklinde konuştu.


Konuşmasının devamında, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nün mazlum coğrafyalar konusunda yüksek bilinç oluşturmasını temenni eden Başkan Sandıkçı, her zaman hakkı ve hakikati dile getirmeye devam edeceklerini kaydetti.


Serginin açılış törenine ayrıca, Canik Kaymakamı Şeref Aydın, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü Ebu Bekir Ayrancı ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Başkan Sandıkçı: "Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti muhakkak kurulacak"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Iğdır Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi Iğdır FK’de teknik direktör Kenan Koçak, Bodrum FK mağlubiyetinin ardından görevinden istifa etti. Koçak, kararını kulübün geleceği ve takımın önünü açma düşüncesiyle aldığını açıkladı. Iğdır FK’de teknik direktör Kenan Koçak ile yollar ayrıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, Koçak’ın görevinden istifa ettiği bildirildi. TFF 1. Lig’de mücadele eden Iğdır temsilcisi, sahasında oynadığı maçta Bodrum FK’ye 3-2 mağlup olmuştu. Karşılaşmanın ardından teknik direktör Koçak görevinden ayrılma kararı aldı. Koçak, yayımladığı veda mesajında Iğdır FK’de geçirdiği 45 günlük sürenin kendisi için çok değerli olduğunu belirterek, ayrılık kararını kulübün geleceği ve takımın önünü açmak adına kendi isteğiyle aldığını ifade etti. Futbolda zaman zaman böyle kararların alınması gerektiğini dile getiren Koçak, bu adımın takım üzerinde olumlu bir etki oluşturmasını ve kulübün hedeflediği Süper Lig yolculuğuna katkı sağlamasını temenni ettiğini söyledi. Iğdır FK camiasına hizmet etmekten gurur duyduğunu belirten Koçak, kulübe ve taraftarlara başarı dileklerinde bulundu. Koçak son basın toplantısında; "Taraftarlar için üzgünüm, şehir için üzgünüm, başkanımız için üzgünüm. Ne bu başkan, ne bu taraftar ne de bu şehir bu skoru hak ediyor. O yüzden söyleyecek bir şey yok. Bu maçta mağlup olmamız tamamen yaptığımız bireysel hatalardandır. Başka bir anlatımı da olamaz çünkü her şey göründü. O yüzden üzgünüz, tekrardan özür diliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.
Elazığ Elazığ’da yüzlerce kişi aynı anda halay çekti: O anlar böyle görüntülendi Elazığ’da bu yıl 23. kez düzenlenen "Geleneksel Sahur Halayı", gece saat 23:23’te Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Etkinliğe genci ve yaşlısıyla yoğun katılım sağlanırken yüzerlerce kişi aynı anda halay çekti. O anlar böyle görüntülendi. Elazığ’da her yıl Ramazan ayının son haftasında düzenlenen geleneksel sahur halayının 23’üncüsü, gece saat 23:23’te Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Bu yıl da yüzlerce vatandaşın akın ettiği etkinlikte meydan tıklım tıklım doldu. Genci ve yaşlısıyla her kesimden vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği sahur halayında o özel anlar, havadan görüntülendi. Üniversite Mahallesi Muhtarı Hakan Ergün ve ekibinin öncülüğünde düzenlenen organizasyonda yüzlerce kişi aynı anda halay çekerken, ortaya renkli görüntüler çıktı. AK Parti Elazığ İl Başkanı Sencer Selmanoğlu da meydana gelerek vatandaşlarla halay çekti. Meşaleler eşliğinde çekilen halayı vatandaşlar cep telefonu kamerası ile kayda aldı. "Hemşerilerimizin sıcak samimiyeti bu havayı ısıtıyor" Programa katılımın her geçen yıl artmasından duyduğu memnuniyetini dile getiren Başkan Selmanoğlu, Ramazan’ın son haftasında hemşehrileriyle bir arada olmanın ayrı bir anlamı olduğunu vurgulayarak, "Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhunu en güzel şekilde yaşadığımız Ramazan ayının artık son haftasına geliyoruz. Bu geleneksel 23:23 sahur halayında hemşerilerimizle bir aradaydık. Soğuk bir hava ama hemşerilerimizin sıcak samimiyeti bu havayı ısıtıyor. Biz Ramazan ayı boyunca hemşerilerimizle sürekli bir arada olduk. İnşallah son haftayı da aynı duyguyla geçireceğiz. Rabbim her birimizi sağlık, sıhhat ve afiyet içinde bayrama eriştirsin İnşallah, diyorum" dedi.