GÜNDEM - 14 Ekim 2025 Salı 16:00

Başkan Sandıkçı: "Canik’imizi ortak akılla geleceğe taşıyoruz"

A
A
A
Başkan Sandıkçı: "Canik’imizi ortak akılla geleceğe taşıyoruz"

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ortak akıl anlayışı ve istişare kültürüyle çalışarak vatandaşların taleplerini karşılayan eser ve hizmetleri ilçeye kazandırmaya devam ettiklerini belirtti.


Başalan Mahallesi’nde vatandaşlarla ve pazar esnafıyla bir araya gelen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, vatandaşların talep ve önerilerini yerinde dinlemeye devam ettiklerini kaydetti. Canik’te ortak akıl anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Başkan Sandıkçı, "Hemşehrilerimizle birlik ve beraberlik içerisinde ilçemizi geleceğe taşıyoruz" dedi.



Talepleri yerinde dinliyor


Vatandaşların taleplerini dikkatle dinlediklerini, talep ve öneriler doğrultusunda çalışmalara yön verdiklerini ve çalışmaların her aşamasında vatandaşları bilgilendirdiklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, "Hemşehrilerimizle birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyor, Canik’imizi ortak akılla geleceğe taşıyoruz. Hemşehrilerimizin taleplerini ve önerini yerinde dinliyoruz. Mahalle buluşmalarımızla ve hanelerimize gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde hemşehrilerimizin taleplerini dinlerken, aynı zamanda yapılacak çalışmalara yönelik istişareler gerçekleştiriyoruz. Canik’imizde hâkim kıldığımız istişare kültürüyle ayrıca çalışmalarımızın aşamalarıyla ilgili hemşehrilerimize bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Ortak akıl anlayışıyla hareket ederek örnek eser ve hizmetleri ilçemize kazandırıyoruz. Ortak akıl anlayışı, istişare kültürü ve eşit hizmet ilkemizle sevdamız Canik için durmak, yorulmak bilmeden çalışmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.


Ziyaret programına AK Parti Canik İlçe Başkanı Muhammed Emin Duran da katıldı.



Başkan Sandıkçı: "Canik’imizi ortak akılla geleceğe taşıyoruz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Adalet Bakanı Gürlek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve heyetini kabul etti Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta kabul etti. Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta kabul etti. Bakan Gürlek, 12. Yargı Paketi’nde avukatların özlük haklarının güçlendirilmesine yönelik çalışmaları hayata geçirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. Yargı camiası olarak büyük bir aile olduklarına vurgu yapan Bakan Gürlek, "Bu ailenin içerisinde avukatlarımız çok önemli. 209 bin avukatımız var. Yani yargısal süreçlerde savunma makamı, avukatlarımız çok önemli" dedi. Bakan Gürlek, avukatların yaşadıkları maddi sıkıntılara da vurgu yaparak, bu sıkıntıları 12. Yargı Paketi ile çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Bakan Gürlek konuşmasını şöyle sürdürdü: "12. Yargı Paketinde avukatlarımıza özel düzenlemelerin çalışmalarını yapıyoruz. Avukatlarımızın maddi anlamda zorluk yaşadığını biliyoruz, bu hususla ilgili de pakette çalışmalar olacak. Özellikle avukatlarımızın maddi anlamda onların hissedebileceği, onlara da bir fayda sağlayabilecek düzenlemeler yapmak istiyoruz. Bu konuyu zaten kamuoyu ile de paylaştık. Tapu işlemlerinde 30 milyon üstü işlemlerde iki taraf için avukat zorunluluğu getirilecek." Bakan Gürlek, ayrıca noter yardımcılığı konusuna da 12. Yargı Paketi’nde yer vermeyi hedeflediklerini söyledi.
Muğla Polis, Marmaris Belediyesi’ndeki arama çalışmalarını tamamladı Muğla’nın Marmaris ilçesinde polis ekiplerinin gece yarsısı başlattığı arama çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 3 saat süren arama çalışmasının tamamlamasının ardından açıklama yapan Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, "Konunun belediyemiz ve belediyenin işleyişi ile bir bağlantısı yok. Anlımız ak ve görevimizin başındayız" dedi. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürütmüş olduğu bir soruşturma kapsamında gece yarısı Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Marmaris Belediyesi’nde gerçekleştirilen arama çalışmaları 3 saat devam etti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da Marmaris Belediyesi’ne gelerek konuyla ilgili bilgi aldığı arama çalışmalarının tamamlanmasının ardından Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü açıklama yaptı. Belediyenin değişik birimlerinde arama çalışması yapan polis ekiplerinin bazı dosya, evrak ve materyalleri alarak incelemek üzere götürdüğü görüldü. Başkan Ünlü: "Konunun belediyenin işleyişi ile bir bağlantısı yok" Polisin çalışmalarını tamamlayıp belediyeden ayrılması üzerine açıklama yapan Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, "Hepinizin bildiği gibi bir arama gerçekleşti. Marmaris’te bazı farklı kişilerin, içinde belediye çalışanlarımızın da olduğu bir soruşturma yürütülüyor. Bununla ilgili de belediyemizde çalışan arkadaşlarımızın da ofislerinde arama yapıldı. Bu arama da bitti şu anda. Gördüğünüz gibi polis arkadaşlar da çekildiler. Değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Daha sağlıklı bilgi vermek için yarın açıklamamızı yaparız. Geldiğiniz için teşekkür ederiz. Şimdilik durumumuz bu şekilde. Belediye ile bir bağlantı yok. Belediyenin kurumsal kimliği ile belediyenin işleyişi ile ilgili alakası yok. Münferit bir olay. Takip etmişsinizdir, farklı farklı isimler. Farklı meslek grubundaki isimlerin birlikte olduğu bir dosya gibi duruyor. Çok bir bilgimiz de yok, çok bir şey söylemek de doğru değil. Dediğimiz gibi belediyenin kurumsal kimliğinin işleyişinin ilgilendiren bir durum yok şu anda. Biz yarından itibaren gördüğünüz gibi makamımızda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Yarın belediyemiz çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek. Alnımız ak, görevimizin başındayız" ifadelerini kullandı. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, içlerinde Marmaris Belediyesi’nde çalışanların da dahil olduğu, esnaf, müteahhit, kamu görevlisi, serbest meslek çalışanı, muhasebeci, mühendislerin de olduğu 13 kişinin gözaltına alındığı ve operasyonun devam edeceği öğrenildi.
Kayseri Kayseri’de polis ekiplerinden kaçan 2 alkollü sürücüye 920 bin TL idari para cezası yazıldı Kayseri’nin Melikgazi ve Kocasinan ilçelerinde yarım saat arayla polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayan kamyonet ve cip sürücüleri kovalamaca sonucu yakalandı. Yapılan kontrollerde alkollü olduğu belirlenen kamyonet sürücüsüne 685 bin TL, cip sürücüsüne de 235 bin TL olmak üzere toplamda toplamda 920 bin TL’lik idari para cezası yazıldı. Edinilen bilgiye göre, Kocasinan ilçesine bağlı Osman Kavuncu Bulvarı üzerinde polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayan E.T., yönetimindeki 34 DTN 965 plakalı kamyonetle Ziya Gökalp Mahallesi Ihlamur Köprüsü üzerinde yakalandı. Alkollü ve ehliyetsiz olduğu belirlenen sürücüye 685 bin TL idari para cezası yazıldı. Gözaltına alınan E.T.’nin ehliyetine 5 buçuk yıl el konulurken, kamyonet 60 gün süreyle trafikten men edildi. Öte yandan, A.D., yönetimindeki 01 AUS 424 plakalı cip ise Melikgazi ilçesine bağlı Tacettin Veli Mahallesi İnönü Bulvarı üzerinde polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayarak, kaçtı. A.D. kovalamaca sonucu Küçükali Mahallesi Kale Sokak üzerinde yakalandı. Sürücüye ‘dur ihtarına uymamak’, ‘alkollü araç kullanmak’ ve ‘birden fazla tehlikeli şekilde şerit değiştirmek’ gibi suçlardan toplamda 235 bin TL para cezası yazıldı. Ayrıca A.D. hakkında ‘trafiğin güvenliğini tehlikeye sokma’ suçundan adli işlem başlatıldı. Cip de 60 gün trafikten men edilerek, otoparka çekildi.