POLİTİKA - 28 Mart 2024 Perşembe 14:16

Başkan Togar: “Sevdalısı olduğumuz Tekkeköy için her zaman çalışacağız”

A
A
A
Başkan Togar: “Sevdalısı olduğumuz Tekkeköy için her zaman çalışacağız”

Samsun’un Tekkeköy Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi Adayı Hasan Togar, “Sevdalı olduğumuz ilçemizde oynanan oyunlara ‘dur’ dedik, aday gösterilmedik. Milletimizin isteğiyle mücadeleden hiç vazgeçmedik. Bu ilçenin felaketi olacak kirli yatırımlara karşı Tekkeköy bize sahip çıksın” dedi.


Samsun’un lokomotifi olan Tekkeköy’de 10 yılda 312 hizmete imza atıldı. Tekkeköy Devlet Hastanesi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Yaşar Doğu Spor Salonu, Tekkeköy Gençlik Merkezi, Samsunspor 19 Mayıs Stadyumu, Fuar ve Kongre Merkezi, Samsun Lojistik Merkezi, Yeni Organize Sanayi Bölgesi, 7,5 kilometreyle en uzun bisiklet yolu, parklar, halı sahalar, köy konakları, sosyal belediyecilik çalışmaları gibi dev hizmetler ilçeye kazandırıldı.


10 yılda yapılan hizmetlerle en başarılı ilçe belediyesi olarak gösterilen Tekkeköy’ün Belediye Başkanı Hasan Togar, kirli yatırımlara karşı çıktığı için bazı güç odaklarınca AK Parti’den aday gösterilmediğini, vatandaşların yoğun isteğiyle Yeninden Refah Partisi’nin adayı olarak girdiğini söyledi. Togar, seçimlerde ‘Daha Yapacak Çok İşimiz Var’ diyerek on binlerce vatandaşı arkasına topladı.



“Atakum’un 10 yıl oldu daha temeli yok"


Togar, “Bu ilçe için mücadele ettik, bu yatırımları bu ilçeye biz getirdik. Tekkeköy Devlet Hastanemizin yerini rekor bir zamanla 3 ay içinde hazırlayarak teslim ettik. Atakum’un 10 yıl oldu daha temeli yok. 10 yıl içinde 228 dönüm arazi üretmişiz. Tekkeköy Belediyesi 10 yıl içerisinde o konforlu yolları, köy konaklarını ve halı sahaları ürettiği bu kaynaklarla yaptı. Bu ilçeyi 10 yılda dev hizmetlerle buluşturduk. Tekkeköy Devlet Hastanemiz ilçemizin 100 yıldır hayali ve kanayan bir yarasıydı. Bu yarayı kapatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 10 yıl içerisinde ilçemize 13 yeni okul kazandırdık. 71 noktada çocuk parkları yaptık. 2 adet hanımlar konağı, 10 adet köy konağını ilçemize kazandırdık. Tarihi değerlerimize sahip çıkarak restore ettik. Asırlık imar problemlerini bitirdik. Sosyal belediyecilik hizmetleriyle örnek olduk. 154 kilometre beton yol, 61 km sıcak asfalt, 224 kilometre sathi kaplama ve 154 kilometre taş parke yol çalışması yaptık. İlçemizde modern kentleşmenin gelişimi adına 402 kilometre imar yolu açtık. Daha sayamayacağımız birçok hizmetle kentimizi ileri götürüyoruz. Bu bir yürek işi, sevda işidir, sevdalısı olduğumuz bu ilçe için her daim çalışmayı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.



Başkan Togar: “Sevdalısı olduğumuz Tekkeköy için her zaman çalışacağız”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Lalenin el sanatlarındaki yolculuğu Lalenin başkenti olarak bilinen Manisa’da, farklı illerden gelen 73 ayrı sanatçının son 600 yılda lalenin el sanatlarındaki yolcuğunu anlatan eserleri Sultan Camii Külliyesi içinde yer alan Bimarhane’de sergilendi. Farklı illerden gelen ve arasında Manisalı sanatçılarında yer aldığı, el sanatları alanında uzmanlaşan ve uluslararası dereceye girmiş olan toplamda 73 sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu GESA (Geleneksel Sanatlar Sanatçı Gurubu), ilk sergisini Manisa’da açtı. Manisalı sanatçıların ev sahipliği yaptığı sergi, tarihi Sultan Camii külliyesinde yer alan ve halk arasında Bimarhane olarak bilinen CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergide, Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sanatçılar tarafından sergiyi gezenlere anlatıldı. Sergiyi Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel de ziyaret ederek, sanatçılardan eserleri hakkında bilgiler aldı. Sergi hakkında açıklama yapan ve GESA kurucusu olan Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı, sanatçıları bir araya getirme çalışmalarına yaklaşık 3 yıl önce başladığını belirtti. Projeyi ülkenin her iline yaymayı hedeflediklerini belirten Kamalı, ”Topluluğumuzun ilk sergisini Manisa’da yapmayı planlamıştık ve Manisalı 6 sanatçı arkadaşımızın girişimleriyle Mesir Festivali kapsamında tarihi binada açmış olmaktan dolayı tüm sanatçı arkadaşlarımız adına Manisa’nın yöneticilerine ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sergimizde Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı arkadaşımız resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sergisine katkı sağladı. Bu serginin ilk olması ve Manisa’da açılması bizim için çok anlamlı” dedi. Mesir Festivali boyunca eserlere Manisalıların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Kamalı, sergiye katkı sağlayan CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kadir Adamaz’a teşekkür ederek, serginin diğer illerde de hayat bulacağını sözlerine ekledi.