SPOR - 18 Mayıs 2025 Pazar 22:13

Çalımbay: "Elimizden gelen tüm gayreti gösterdik"

A
A
A
Çalımbay: "Elimizden gelen tüm gayreti gösterdik"

SAMSUN (İHA) – Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, küme düştükleri Samsunspor maçının ardından ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini ancak, başaramadıklarını söyledi.


Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Sivasspor, deplasmanda Samsunspor’a 1-0 mağlup olarak küme düştü. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktör Rıza Çalımbay, açıklamalarda bulundu. Çalımbay, küme düştükleri için üzgün olduklarını söyleyerek, "Bugün bizim kazanmamız gerekiyordu. Tabii ki Samsunspor’un bir hedefi vardı. Ama ilk yarı istediğimiz gibi olmadı. Ama ikinci yarı gerçekten çok iyi oynadık. İyi de pozisyonlar, iyi de baskı kurduk. Ama maalesef golümüzü atamadık. Beni çağırdıklarında Sivas’a bizim çok geç gitmemiz ve orada tabii ki transfer yapamadık. Ben tabii ki kendim isteyerek gittim çünkü benim kendi memleketim. Her zaman çağırsalar yine giderdim ben. Hiçbir sorun yok. Ama maalesef şeye yetişemedik, geç kaldık. Biraz daha erken oraya gidebilseydik, biraz da o takıma dokunabilseydik, antrenman yapsaydık, daha iyi olurdu ama olmadı. Kısmet olmadı ama elimizden gelen bütün gayreti gösterdik" dedi.


İstifa edip etmeyeceğine yönelik soruyu da yanıtlayan Çalımbay, "Benim kariyerim bozulmuş, etmiş benim için önemli değil. Sivas’tan çağırdıkları zaman her zaman giderim. Elimden gelen her şeyi yaparım. Burada da aynısını yaptım. Elimden gelen her şeyi yaptım, onun için içim rahat. Tabii ki ama üzülüyoruz. Ama seneye kesinlikle tekrar Sivasspor lige çıkar. Biz her zaman Sivas’ın yanındayız. Sivas’ın her zaman iyi olması için ne gerekiyorsa, bizden ne istiyor olursa yaparız yani. Üst üste 3 sene Avrupa’ya gittik. Türkiye Kupası’nı aldık yani. Bizim mükemmel bir takımımız vardı. Şimdi o takımın üstüne 4 tane oyuncu alınsaydı o takım daha bambaşka bir yere gelirdi. Yani öyle bir şeyde yapılmadığı için o yüzden de takım yavaş yavaş düştü" diye konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Milli Savunma Bakan Yardımcısı Ayhan: "Cephelerde savaşlar bitti, akıllı savaşlar olacak" Bolu’da üniversite ve lise öğrencileriyle bir araya gelen Milli Savunma Bakan Yardımcısı Salih Ayhan, "Artık akıllı makinelerin, bilgisayarların, dronların, yani elektronik harp dönemi olacak. Cephelerde savaşlar bitti" dedi. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Salih Ayhan, Bolu’da düzenlenen ’İhtisas Akademi 26’ programında üniversite ve lise öğrencileriyle bir araya geldi. Programda gençlerin merak ettiği soruları yanıtlayan Bakan Yardımcısı Ayhan, gündeme ve geleceğin savunma teknolojilerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Dünyadaki harp konseptinin tamamen değiştiğine dikkat çeken Ayhan, savunma sanayisinin önemine vurgu yaptı. "Bu coğrafyada ayakta kalmak için buna ihtiyaç var" Klasik askeri çatışmaların yerini teknolojik ve elektronik sistemlere bıraktığını ifade eden Bakan Yardımcısı Salih Ayhan, "Şimdi İran-İsrail-ABD savaşını gördünüz. Bir barış, bir savaş. Bugün tekrar gemi vurdu, gemi vurmadı gibi söylenmeler var. Yani yarın bugünden çok farklı olacak. Nasıl 10 yıl, 15 yıl önce farklıysa, yarın da çok farklı olacak. Yani topların, pompaların, askerlerin cephede olduğu bir savaş yok artık. Yani artık akıllı makinelerin, bilgisayarların, dronların, yani artık elektronik harp olacak. Bunu bilim kurgu filmlerinde seyrediyorsunuz. Onların hiçbiri tesadüf değil. Aslında hepsi bir hayalin, bilgisayarların ürettiklerinin bir yansımasıdır. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte dron ve robot orduları olacak. Yani bir komuta kontrol merkezinde oturacaksınız. Yüzlerce, binlerce dron aynı anda kalkacak. Onlara yapay zeka ile harita, hedef gibi veri yüklenecek. Artık bunlar kalkacak. Bu coğrafyada ayakta kalmak için buna ihtiyaç var. Biz yurtta sulh, cihanda sulh kavramını korumak için savunma sanayiinde güçlüyüz" dedi. "Veriye ve teknolojiye hakim olan dünyayı dönüştürüyor" Bölgesel krizlerden çıkarılması gereken derslere ve Türkiye’nin diplomatik gücüne de değinen Ayhan, "Bugün Orta Doğu’da, Türkiye gibi arabulucu ülkede ana motorsa bu güç sayesinde. Sayın Cumhurbaşkanım ne diyor? ‘Sahada değilsen masada olamazsın, masada yoksan benimlesin diyor.’ Bu ifade çok anlamlıdır. İşte sürü dronları olacak, siberli uzay savaşı olacak. Yani bir anda senin telefonunu kesebilir. Artık şehrin her tarafı dijital. Bir anda hat gidebilir. Şehrin elektrik kapasitesi vardır. Kapandığı zaman bir anda şehir karanlık kalır. Trump diyor ya ‘İran’ı Orta Çağ’a göndereceğim’. Onu diyorken neyi kastediyor; aslında elektrik hat yapısını vurduğu anda Orta Çağ’a gitti. 20, 30, 50 yıl sonra çok hızlı karar verenler kazanacak. Yani veriye hakim olan, teknolojiye hakim olan dünyayı dönüştürüyor. İşte İran-İsrail-Amerika savaşı aslında bize çok şey gösterdi. Ukrayna-Rusya savaşı çok şeyler gösterdi. Bunları iyi takip edebilirsek, arka taraftaki dönüşümleri görebilmekteyiz. Yani 20, 30, 50 yıl sonra akıllı savaşlar olacak. Cephelerde savaşlar bitti" diye konuştu.