KÜLTÜR SANAT - 17 Şubat 2026 Salı 12:52

Canik Şehr-i Ramazan Serüveni başlıyor

A
A
A
Canik Şehr-i Ramazan Serüveni başlıyor

Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Canik Şehr-i Ramazan Serüveni" ile Ramazan sevincinin ilçenin dört bir yanında yaşanacağını söyledi.


Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, geleneksel Canik Şehr-i Ramazan Serüveni’yle Ramazan ayının sevincinin bu yıl da mahallelerde paylaşılacağını, 7’den 70’e tüm vatandaşları bir kez daha geleneksel Ramazan eğlenceleriyle, ödüllü yarışmalarla ve birbirinden özel etkinliklerle buluşturacaklarını açıkladı. Çocuklar ve gençlere yönelik farklı yaş gruplarına özel aktivitelerin de Canik Şehr-i Ramazan Serüveni etkinlikleri arasında yer aldığını belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, "Canik Şehr-i Ramazan Serüveni ile geleneklerimizi yaşatıyor, mübarek Ramazan-ı Şerif’in heyecanını paylaşıyoruz" dedi.



Gelenek devam ediyor


Canik Şehr-i Ramazan Serüveni etkinlik çadırının Ramazan ayı boyunca ilçenin farklı mahallelerinde yer alacağını dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, "Canik Şehr-i Ramazan Serüveni’yle asırlık Ramazan geleneklerimizi yaşatıyor, birbirinden özel etkinliklerimizle mübarek Ramazan-ı Şerif’in heyecanına ve sevincine ortak oluyoruz. Bu yıl da Ramazan ayı boyunca mahallelerimizde kuracağımız Canik Şehr-i Ramazan Serüveni etkinlik çadırımızda, 7’den 70’e tüm hemşehrilerimizle buluşacağız. Sahne gösterileri, ödüllü yarışmalar, orta oyunları ve daha pek çok etkinlik ve aktiviteyle Ramazan akşamlarında çocuklarımızın ve gençlerimizin tebessümlerine ortak olacağız. Canik’imizde geleneği sürdürüyor, Canik Şehr-i Ramazan Serüveni etkinliklerimizde buluşuyoruz" diye konuştu.



İlk hafta takvimi


Canik Belediyesi’nin ilçede düzenlediği Canik Şehr-i Ramazan Serüveni’nin ilk hafta etkinlik takvimi yayınlandı. Hacivat- Karagöz ve geleneksel orta oyunları, ödüllü yarışmalar, animasyon sihirbaz, bilim, vantrolog ve kukla gösterileri ile çeşitli ikramların yer aldığı Canik Şehr-i Ramazan Serüveni etkinlik çadırı, 20 Şubat’ta Hasköy Mahallesi Mavi Yeşil Sitesi’nde, 21 Şubat’ta Karşıyaka Mahallesi Canik Belediyesi Hizmet Binası önünde, 22 Şubat’ta Gaziosmanpaşa Mahallesi 146. Sokak’ta (pazar sokağı), 24 Şubat’ta Uludağ Mahallesi Fatih Temiz Ortaokulu bahçesinde, 25 Şubat’ta Hacı İsmail Mahallesi, Hacı İsmail İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde ve 26 Şubat’ta Belediye Evleri Mahallesi Canik Belediyesi Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü bahçesinde çocuklar, gençler ve vatandaşlarla buluşacak. Etkinliklerin ve gösterilerin iftardan sonra başlayacağı Canik Şehr-i Ramazan Serüveni’nin haftalık etkinlik programına, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ve Canik Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden ulaşılabiliyor.



Canik Şehr-i Ramazan Serüveni başlıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Başkan Balaban esnafın sorunlarına çözüm üretmek için sahada Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Uncubozköy Kampüsü çevresindeki esnafı ziyaret ederek talep ve sorunları yerinde dinledi. Her zaman esnafın yanında olduklarını kaydeden Başkan Balaban, "Çözüm için çalışıyoruz" dedi. Semih Balaban, esnaf ve mahalle ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Başkan Balaban, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Uncubozköy Kampüsü çevresinde faaliyet gösteren esnafı ziyaret ederek talep ve önerileri dinledi. Yunusemre Belediyesi Özel Kalem Müdürü Seyit Ali Özmen’in de eşlik ettiği programda iş yerlerini tek tek gezen Başkan Balaban, esnafla sohbet ederek bölgedeki sorunları yerinde tespit etti. Esnafın şehir ekonomisinin temel taşlarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Balaban, "Seçildiğimiz günden beri halkımız ile iç içeyiz. Vatandaşlarımız ile buluşmayı sürdürüyoruz. Esnafımızın karşılaştığı sorunları yerinde görüyoruz. Belediye olarak çözüm odaklı bir anlayışla sorunların çözülmesi amacıyla çalışıyoruz. Yunusemre ilçesinde dayanışma ve ortak akıl ile çalışmalarda bulunacağız." ifadelerini kullandı. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren bölge esnafı ise Başkan Balaban’a teşekkür ederek, yapılan istişarelerin kendileri için önemli olduğunu belirtti. Yunusemre Belediyesi’nin saha ziyaretleri ve esnaf buluşmalarının önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi.
Bartın Mezarlığa gömülen esrarengiz paket mahalleliyi ayağa kaldırdı Bartın’da bir mezarlığa gömülen esrarengiz paket mahalleliyi ayağa kaldırdı. İhbar ile harekete geçen ekipler, cinayet ya da ölü doğan bebek ihtimali üzerine mezarı açtı. Mezardan çıkan paket incelenmek üzere kriminal labaratuvara gönderildi. Edinilen bilgiye göre Bartın Merkez Karaçay Mahalle mezarlığında yetkili hiç kimsenin bilgisi olmadan bir mezar yeri açılarak içi boş bırakıldı. İlerleyen zamanlarda ise bu mezar yerinin kapatıldığı Mahalle Muhtarı Serkan Girgin tarafından tespit edildi. Girgin, çevre köy ve mahalle muhtarlarları, cami imamları ile görüşerek ’bu alana bir cenaze gömüldü mü’ diye sordu. Muhtar Girgin, ’hayır’ cevabını alınca durumu 112 acil çağrı merkezine bildirerek mezarlığın açılması talebinde bulundu. İhbar üzerine ise inceleme yapan Bartın İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ve olay yeri inceleme ekipleri ile Bartın belediyesi mezarlık görevlileri tarafından mezar açıldı. Öldürülen birinin veya ölü doğan kayıt dışı bir bebeğin defnedildiği düşünülen mezar açılınca gerçek ortaya çıktı. Kazı işlemi sona erdiğinde bez ve poşetlere sarılı halde çıkarılan paketlerin büyü amacıyla yazılmış "Muska" olabileceği düşünüldü Polis mezardan çıkarılan parçalara kriminal inceleme yapılabilmesi için el koyarken, mezarı açanların ve parçaları koyanları tespiti için çalışma başlatıldı. Ekipler, kişi ya da kişilerin belirlenmesi için çevredeki güvenlik kameralarını da incelemeye başladı Tamamlanacak incelemelerin ardından kimler tarafından hangi maksatla parçaların gömüldüğünün belirleneceği tahmin ediliyor
Manisa Manisa’dan Avrupa kürsüsüne uzanan başarı İstanbul’da düzenlenen Büyükler Avrupa Kadınlar Badminton Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı Avrupa üçüncüsü olurken, Manisalı milli sporcu Ravza Bodur performansıyla kürsü yolunun mimarlarından biri oldu. İstanbul’da gerçekleştirilen Büyükler Avrupa Kadınlar Badminton Şampiyonası’nda Türkiye Badminton Milli Takımı tarihi bir başarıya imza atarak Avrupa üçüncülüğünü elde etti. Ay-yıldızlı ekibin bu önemli derecesinde Manisalı milli sporcu Ravza Bodur, ortaya koyduğu performansla öne çıkan isimlerden biri oldu. Tek kadınlar kategorisinde mücadele eden başarılı sporcu, kritik karşılaşmalarda aldığı galibiyetlerle milli takımın Avrupa kürsüsüne çıkmasında önemli rol oynadı. Türkiye badminton tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçen Avrupa üçüncülüğü, hem ülke sporuna hem de Manisa’ya büyük gurur yaşattı. Manisalı antrenör Zeliha Demir ise bu tarihi başarıyı sporcusuyla birlikte yaşamanın mutluluğunu dile getirdi. Demir, "Yıllar önce küçük bir antrenman salonunda kurulan hayalin bugün Avrupa kürsüsünde gerçeğe dönüşmesi tarifsiz bir mutluluk." dedi. Demir ayrıca Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Ercan Yıldız, yönetim kurulu üyeleri ile Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk’e desteklerinden dolayı teşekkür etti. Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk de elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Manisalı sporcularımızın uluslararası arenada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesi bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Ravza Bodur’un ve antrenörümüz Zeliha Demir’in bu tarihi başarıdaki payı çok kıymetlidir. Manisa olarak spora ve sporcuya verdiğimiz desteğin böylesi önemli derecelerle taçlanması, doğru yolda ilerlediğimizin en güzel göstergesidir. Gençlerimizin her alanda başarılı olması için tüm imkanlarımızla yanlarında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Avrupa üçüncülüğü ile Türk badmintonunda yeni bir sayfa açan milli takım, elde edilen bu tarihi başarıyla uluslararası alanda adından söz ettirmeyi başardı.
İzmir Başsavcı Ali Yeldan’dan, Mihriban Yılmaz’ın ailesine taziye ziyareti İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, geçtiğimiz aralık ayında öldürülen Mihriban Yılmaz’ın (25) Bornova ilçesinde yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarete, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü ile Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddet Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Başsavcı Vekili Çağlar Ertaş, müdürlük bünyesinde görev yapan psikolog ve pedagoglar da eşlik etti. İzmir Adliyesi Mescidi imamı tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilerek dua edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, acılı aileyle yakından ilgilenerek başsağlığı dileklerini iletti; bu zor günlerinde yalnız olmadıklarını vurguladı. Devletin tüm imkânlarıyla ailenin yanında olduğunu ifade eden Yeldan, sürecin titizlikle yürütüldüğünü ve adaletin eksiksiz şekilde tecelli etmesi için gerekli tüm adımların kararlılıkla atıldığını belirtti. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için sürecin hassasiyetle takip edildiğini ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, sorumluların adalet önünde hesap vermesi adına çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü kaydetti. Ziyarette, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü uzmanlarınca aileye psikososyal destek sürecine ilişkin bilgilendirme yapılırken, ailenin her aşamada yanında olunacağı mesajı da paylaşıldı. Olayın geçmişi Kan donduran olay, 29 Aralık 2025’te Bornova ilçesi Ümit Mahallesi’nde meydana geldi. Ailesiyle oturan Mihriban Yılmaz, iddiaya göre akşam saatlerinde evden çıkıp yakınlarında yaşayan akrabalarının yanına gitti. Bu tarihten sonra kendisinden haber alamayan ailesi, kayıp başvurusunda bulundu. Güvenlik kameralarını inceleyen ve teknik takip yapan ekipler, cinayet zanlısı F.İ. (26) ile birlikte yardım ve yataklık şüphesi bulunan 4 kişiyi gözaltına aldı. Zanlının yer göstermesiyle talihsiz kızın cansız bedeni Pınarbaşı mevkisindeki ormanlık alanda gömülü halde bulundu. F.İ., Yılmaz’ı boğarak öldürdüğünü ve cesedini ormana gömdüğünü itiraf etti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden F.İ. tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.