EĞİTİM - 20 Ocak 2026 Salı 11:56

İlkadım’da ‘Eğiticinin Eğitimi’ başlıyor

A
A
A
İlkadım’da ‘Eğiticinin Eğitimi’ başlıyor

Kadınlara yönelik eğitim çalışmalarını sürdüren İlkadım Belediyesi, bu kez eğitimci kadınlara özel ‘Eğiticinin Eğitimi’ sertifika programını hayata geçiriyor.


İlkadım Belediyesi, eğitim alanında kendini geliştirmek ve eğitici yönünü güçlendirmek isteyen kadınlar için ‘Eğiticinin Eğitimi’ sertifika programı düzenliyor. Hanımeli Konağı’nda uzman eğitmen tarafından verilecek eğitim için kayıtlar devam ediyor. 28-29 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek programda, kadın eğitmenlere 4 farklı başlıkta ücretsiz eğitim sunulacak.



"Sınırlı kontenjan"


Kadınlara yönelik eğitimlere kararlılıkla devam ettiklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "İş hayatında, sosyal hayatta, aile yaşamında ve kişisel gelişim alanlarında kendini daha güçlü hissetmek isteyen kadınlarımıza yönelik eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Kadınlara özel mekânımız olan Hanımeli Konağı’nda, bu kez en az ön lisans mezunu eğitimci kadınlarımıza yönelik ‘Eğiticinin Eğitimi’ sertifika programını başlatıyoruz. Program kapsamında Öğrenme Psikolojisi, Etkili İletişim ve Sunum Yöntemleri, Ölçme ve Değerlendirme ile Eğitim İçerik Tasarımı konularında iki gün boyunca ücretsiz ve nitelikli bir eğitim verilecek. Üniversite onaylı programın sonunda ise on-line sınav yapılacak. Kontenjanı sınırlı olan eğitim programımıza başvurular, belediye internet adresi üzerinden on-line olarak alınmaktadır. Kendisini alanında daha da geliştirmek isteyen kadın eğiticilerimizin bu fırsatı değerlendirmelerini temenni ediyorum" dedi.



İlkadım’da ‘Eğiticinin Eğitimi’ başlıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Diego Simeone: "İlk 8 için maçı kazanmamız gerekiyor, beraberlik işimize yaramaz" Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, ilk 8’e girmek için Galatasaray karşısında kazanmaları gerektiğini söyleyerek, beraberliğin işlerine yaramadığını ifade etti. UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 7. haftasında Atletico Madrid yarın saat 20.45’te deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak. Bu müsabaka öncesinde Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, RAMS Park’ta düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Galatasaray karşısında maksimumlarıyla oynamaları gerektiğini belirten Simeone, "Zor bir maç olacak. Çünkü çok iyi oyuncuları var. Forvette özellikle iyi ve hızlı oyuncuları var. Orta sahadan çıkan ataklar çok önemli olacak. Orta sahada Torreira var. Yarın bizi çok mücadeleci bir takım bekliyor" ifadelerini kullandı. Sahaya kazanmak için çıkacaklarını vurgulayan Arjantinli teknik adam, "İlk 8 için maçı kazanmamız gerekiyor. Beraberlik işimize yaramaz" şeklinde konuştu. "Sörloth çok iyi bir dönem geçiriyor" Norveçli golcü Alexander Sörloth’un performansıyla ilgili soruya Diego Simeone, "Hava toplarında iyi. Her zaman gol pozisyonlarına girmek notasında sıkıntısı yok. Geçen de çok güzel gol attı. Çalışmasından memnunum. Çok iyi bir dönem geçiriyor. Yarın ondan katkısını bekleyeceğiz" diye cevap verdi. 55 yaşındaki teknik direktör, şu anda mevcut kadrolarla devam ettiklerini, transfer çalışmalarının da sürdüğünü söyledi. Şampiyonlar Ligi’nde önemli takımların olduğunu belirten Simeone, "Her zaman daha fazlası yapılabilir. Her takım play-off oynamamak için ilk 8’e girmeye çalışıyorlar. Bütün takımlar zorlukla karşı karşıya. Her takım kazanmaya çalışıyor. İlk 8’de yer almak elbette zor" değerlendirmesinde bulundu.
İstanbul Alexander Sörloth: "Atletico’da çok mutluyum, burada devam etmek istiyorum" Atletico Madrid’in Norveçli futbolcusu Alexander Sörloth, İspanyol ekibinde mutlu olduğunu ve burada devam etmek istediğini söyledi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 7. haftasında Atletico Madrid yarın saat 20.45’te Galatasaray’a konuk olacak. Bu maç öncesinde Atletico Madrid’in Norveçli futbolcusu Alexander Sörloth, RAMS Park’ta düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bireysel performansından çok mutlu olduğunu belirten Sörloth, "Bu şekilde devam etmek istiyorum. Kendime çok fazla güven geldi. Takım arkadaşlarım da bana güveniyor. İlk 8’de olmak için yarınki maç çok önemli. Bir sonraki tura doğrudan yükselmek galibiyet bizim için çok önemli" şeklinde konuştu. Transferiyle ilgili soruya Norveçli futbolcu, "Hayır, burada çok mutluyum. Burada sahada gösterdiğimi düşünüyorum. Burada mücadele etmek istiyorum. Atletico’da çok mutluyum. Bu takımda devam etmek istiyorum" diye cevap verdi. "Bütün statlar doluyor, insanlar bu ülkede futbola aşk duyuyor" Türkiye’de daha önce oynadığını hatırlatan 30 yaşındaki futbolcu, "Türkiye’de 1 sezon oynadım. Bütün statlar doluyor, insanlar bu ülkede futbola aşk duyuyor. Mücadeleyi seven bir insansanız, böyle deplasmanlarda oynamaktan mutlu olursunuz. Türkiye’de olmaktan çok mutlu oluyorum. Buradaki statlardaki atmosfer inanılmaz etkileyici. Galatasaray’ın çok iyi oyuncuları var. Yarın zorlu bir maç var" değerlendirmesinde bulundu. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un, kendisi hakkında söylediklerinin hatırlatılması üzerine Alexander Sörloth, "Hakkımda iyi şeyler duymak çok hoşuma gidiyor. Kendisi büyük bir teknik direktör. Kendisine teşekkür ederim" dedi.