ÇEVRE - 11 Aralık 2025 Perşembe 15:14

OMÜ’den sokak hayvanlarına destek: Barınağa 312 kilo mama bağışı

A
A
A
OMÜ’den sokak hayvanlarına destek: Barınağa 312 kilo mama bağışı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri ve akademisyenleri, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek Samsun Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne 312 kilogram mama yardımı yaptı.


Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri, sokak hayvanlarına yönelik farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen sosyal sorumluluk etkinliğinde bir araya gelerek Samsun Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Seval Şengezer’in öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenci ve bağışçıların katkılarıyla barınaktaki can dostlara toplam 312 kilogram (260 kg köpek, 52 kg kedi) mama barınağa teslim edildi.



Farklı fakültelerden gönüllü seferberlik


Ziyarete, Sosyal Seçmeli Dersler kapsamında farklı fakültelerden "Evcil Hayvan Bakımı" dersini alan öğrencilerin yanı sıra, Çarşamba Ticaret Borsası MYO Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nden gönüllü öğrenciler katıldı. Öğr. Gör. Abdulkadir Eryılmaz ve projenin mimarı Öğr. Gör. Seval Şengezer de öğrencilere eşlik ederek bu farkındalık hareketine destek verdi.Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu personelinin ve hayırsever bağışçıların katkılarıyla toplanan mamalar, kış öncesinde sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacına önemli bir katkı sağladı.



Bilinçli hayvan sevgisi topluma yayılıyor


Etkinlik, yalnızca mama desteğiyle sınırlı kalmayarak öğrencilerin hayvanlara yönelik bilinçli yaklaşımını pekiştirmeyi, toplumsal duyarlılığı artırmayı ve hayvan sevgisinin yayılmasına katkı sunmayı hedefledi. Gün boyunca barınaktaki hayvanları besleyen öğrenciler, merkezde yürütülen rehabilitasyon çalışmaları hakkında da bilgi aldı.


OMÜ’de geçen yıl müfredata eklenen ve yoğun ilgi gören "Evcil Hayvan Bakımı" dersi, öğrencilere evcil hayvanların sağlıklı yaşam, beslenme, bakım ve sosyal sorumluluk konularında bilgi vermeyi amaçlıyor. Bu dersi seçen Çarşamba Ticaret Borsası MYO, Hukuk ve İletişim fakültelerinden öğrenciler, öğrendiklerini pratiğe dökme ve sosyal sorumluluk bilincini artırma fırsatı buluyor. Daha önce de Çarşamba ilçesi sokak hayvanlarına mama ve su desteğinde bulunan öğrenciler, bu ziyaretle de hayvan sevgisini ve bilinçli yaklaşımlarını topluma yaymayı hedefliyor.



"Ders sayesinde hem sokak hayvanlarına destek olduk hem de öğrencilerimize hayvan sevgisini aşıladık"


Köpek eğitmeni de olan dersin sorumlusu Öğr. Gör. Seval Şengezer, hayvan sevgisini yayma amacını vurgulayarak şunları söyledi: "Evcil hayvanlarla ilgili bilgi birikimimi öğrencilerle paylaşmak benim için büyük bir mutluluk. Bu ders sayesinde hem sokak hayvanlarına destek olduk hem de öğrencilerimize hayvan sevgisini aşıladık. Geçen yıl sözünü verdiğimiz ‘hayvan barınaklarına ziyaret edip daha geniş çaplı yardım yapacağız’ sözünü de yerine getirdik. Can dostlarımız için daha fazlası için de çabamız sürecek."



Toplumsal duyarlılığa örnek bir adım


Öğrencilerin desteğiyle gerçekleştirilen bu ziyaret, hem sokak hayvanlarının yaşam koşullarına dikkat çekmesi hem de gençlerde sosyal sorumluluk bilincini güçlendirmesi bakımından örnek bir çalışma olarak değerlendiriliyor. OMÜ’lü öğrencilerin hayvan dostu projeleri, hem üniversite topluluğunda hem de kentte farkındalık oluşturmayı sürdürüyor.



OMÜ’den sokak hayvanlarına destek: Barınağa 312 kilo mama bağışı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yalova Güllü’nün kızı annesi öldürme suçlamasıyla tutuklandı Yalova’daki evinin terasının penceresinden düşen Güllü’nün ölümüyle ilgili soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan sanatçının kızı Tuğyan Ülkem kasten öldürme suçlamasıyla tutuklandı. Sultan Nur Ulu’ya ise ev hapsi verildi. 26 Eylül 2025 tarihinde Yalova’nın Çınarcık ilçesi Harmanlar Mahallesi Vali Akı Caddesi üzerindeki apartmanın 5’inci katındaki kapalı terasta ünlü şarkıcı Güllü (52), kızı ve arkadaşıyla eğlendiği sırada pencereden düşerek hayatını kaybetmişti. Güllü’nün ölümüyle ilgili Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, fiziki ve teknik takibe alınan ve olay sırasında evde bulunan Tuğyan Ülkem Gülter, arkadaşı Sultan Nur Ulu ile 2 kişi iddiaya göre, valizlerini hazırlayıp yurtdışına kaçmak için hazırlanırken İstanbul’da gözaltına alındı. Soruşturma çerçevesinde ayrıca Sultan Nur Ulu’nun babası ise Kocaeli’nin Gebze ilçesinde gözaltına alınmıştı. Kasten öldürme suçu şüphesiyle gözaltına alınan Tuğyan Ülkem Gülter tutuklanma, arkadaşı Sultan Nur Uluysa adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilirken diğer 3 şüpheli ise serbest bırakıldı. Mahkeme Güllü’nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter’i tasarlanarak kasten öldürme suçundan tutukladı. Sultan Nur Ulu ise ev hapsi verildi. Arkadaşı cinayeti itiraf etti Öte yandan Sultan Nur Ulu, verdiği ifadede Tuğyan Gülter’in annesini öldürdüğünü itiraf etti. Ulu’nun ifadesinde, "Güllü abla yüz cama dönük haldeydi. O esnada dizlerinden az yukarı kısmına sarılarak itti" dedi.
İstanbul İstanbul Emniyet’inden operasyon: 10 gözaltı İstanbul’da 7 ilçede İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nce; İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde yeni nesil motosikletli Suç Örgütleri’ne yönelik, yapılan operasyonda çeşitli suçlardan aranan 10 kişi gözaltına alındı. İstanbul genelinde 7 ilçeden yeni nesil motosikletli suç örgütlerine yapılan operasyonda "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma,Nitelikli Yağma, Kasten Öldürme-Kasten Öldürmeye Teşebbüs, Gasp,Mala Zarar Verme Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, Tehdit" suçlarını işlediği tespit edilen F.G. (27), A.E. (19), B.B. (20), E.A. (33), F.K. (18), Ö.Ş. (18), M.E.G. (18), E.Ç. (22), A.Z. (18) ve H.C.A. (20) isimli şahıslar polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların, 23.11.2025 tarihi saat 03:30 sıralarında Şişli İlçesi Esentepe Mahallesinde meydana gelen motosiklet hırsızlığı olayı, 06.12.2025 tarihi saat 10.24 sıralarında Başakşehir İlçesi Bahçeşehir 2.Kısım Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı üzerinde meydana gelen bir şahsın silahla yaralanması olayı, 07.12.2025 tarihi saat 04:10 sıralarında Bakırköy İlçesi Yeşilköy Mahallesinde meydana gelen araç kurşunlama olayı, 09.12.2025 tarihi saat 05:53 sıralarında Ümraniye İlçesi Tatlısu Mahallesinde meydana gelen araç kurşunlama olayı, 11.12.2025 tarihi saat 03:10 sıralarında Beşiktaş İlçesi Bebek Mahallesinde meydana gelen iş yeri kurşunlama olayı, 12.12.2025 tarihi saat 00:40 sıralarında Kadıköy ilçesi Göztepe Mahallesinde meydana gelen ikamet kurşunlama olayı, 12.12.2025 tarihi saat 01:20 sıralarında Üsküdar İlçesi Çamlıca Tepesi mevkiinde meydana gelen araçtan havaya ateş edilmesi olaylarını gerçekleştirdikleri belirlendi. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda; kurşunlama eylemlerinde kullanılan 1 adet çalıntı motosiklet, kasklar ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Konu ile ilgili gerçekleştirilen operasyon kapsamında yürütülen tahkikat işlemlerinin devam edeceği öğrenildi.