ASAYİŞ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 09:17

Şahinkaya Kanyonu’nda orman yangını: 1 helikopter ve 2 uçak havadan müdahale etti

A
A
A

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Şahinkaya Kanyonu bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu orman yangını meydana geldi.

Vezirköprü ilçesinde Şahinkaya Kanyonu bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu başlayan orman yangınına arazi şartları nedeniyle karadan güçlükle ulaşıldı. Yangına 1 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı ile müdahale edildi.

Yangının yıldırım düşmesi sonucu başladığını belirten Vezirköprü Orman İşleme Müdürü Mecit Koçak, “Yangının çıktığı alan kayalık ve sarp bir arazi. Karadan müdahale olanağı kısıtlı olduğu için söndürme çalışmalarına bakanlığa bağlı 2 yangın söndürme uçağı ve 1 helikopterle yapıldı. Akşam saatlerinde havanın kararmasıyla yangına havadan müdahaleye ara verildi. Yangın bölgesinde yağmur yağıyor. Bu yangının yayılması açısından önemli. Bölgede ekiplerimiz gece boyu çalışmaya devam etti" dedi.

Hayati Ağca

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Öz İdil Spor’un hedefi BAL Şırnak Amatör Ligi play-off maçlarında rakiplerini yenerek Şampiyon olan Öz İdil Spor, Bölgesel Amatör Ligi’ne (BAL) yükselme baraj maçını oynamaya hak kazandı. Şırnak Amatör Ligi A. Grubunu lider olarak tamamlayıp BAL’’a yükselme play-off müsabakalarına yükselen Öz İdil Spor, oynadığı son üç maçı da kazanarak play-off şampiyonu olup BAL’a yükselme baraj maçını oynamaya hak kazandı. Öz İdil Spor, baraj maçında Şırnak Petrol Spor’u yendiği takdirde 2024-2025 futbol sezonunda BAL’da mücadele edecek. Elde ettikleri hem lig hem de play-off müsabakalarında göstermiş oldukları üstün mücadeleden dolayı sporcularını tek tek kutladığını ifade eden Öz İdil Spor Teknik Direktörü Sait Değer, kulübün uzun soluklu ve bir o kadarda zorlu geçen bir maratonu büyük bir başarı ile tamamladıklarını söyledi. Değer, "İlk günden bu yana hedeflediğimiz BAL’a yükselme, hedefimizden hiçbir zaman vazgeçmedik ve bunu başarmamız içinde tek bir engel kaldı. İnşallah baraj maçında Şırnak Petrol Sporu da yenerek Öz İdil Sporun ismini BAL fikstürüne altın harflerle yazdıracağız” dedi. Genç yaşında ikinci şampiyonluğunu kazandığını aktaran Değer, "Bu, kelimelerle anlatılamaz kadar sevindirici bir durum. Takım olarak kısıtlı imkânlara bunu başardık. İdil halkının yıllardır özlemini duyduğu BAL’a yükselmeyi Öz İdil Spor takımı olarak inşallah başaracağız. Daha önceki sezon kapısından döndüğümüz BAL, inşallah bu sezon yükselip İdil halkının da bu özlemine son vereceğiz” şeklinde konuştu.
İstanbul Gençlik Bayramı Ataşehir’de coşkuyla kutlanacak Ataşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yıl dönümünü coşku dolu konserler, spor etkinlikleri ve Tarihçi-Yazar İlber Ortaylı’nın söyleşisiyle kutlayacak. Gençler için özel olarak hazırlanan programda sevilen gruplar Rubato, Köfn ve Madrigal sahne alacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ataşehir’de büyük coşkuyla kutlanacak 19 Mayıs Gençlik Bayramı’na Atapark ev sahipliği yapacak. Gençler gün boyunca spora, müziğe ve eğlenceye doyacak. Resmi çelenk koyma töreniyle başlayacak 19 Mayıs kutlamaları, Ataşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinlikler ve konserlerle gün boyunca sürecek. İlber Ortaylı Ataşehir’e konuk olacak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, Pelin Batu’nun moderatörlüğünde ünlü Tarihçi ve Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ile üç okyanusu kulaçlamış 23 yaşındaki yüzücü Aysu Türkoğlu’nu buluşturacak olan “Cumhuriyet Denizi’nde 105 Yıl” isimli söyleşi ile başlayacak. Cumhuriyet’in iki farklı kuşağını bir araya getirecek söyleşi, 18 Mayıs Cumartesi günü İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de düzenlenecek. Tarihçi ve Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün zorlu deniz yolculuğuyla İstanbul’dan yola çıkıp Samsun’a vardığı 1919’un 105. yılını, Atatürk’ün gençlik ve spora bakış açısını, milli mücadelede Samsun’un önemini Ataşehirlilerle paylaşacak. Tarih, spor, gençlik, tecrübe ve yüzme üzerine yapılacak söyleşi ücretsiz ve biletli olacak. Spor etkinlikleri Kayışdağı 80. Yıl Parkı’nda Ataşehir Belediyesi’nin Gençlik Bayramı’nın heyecanını yaşatmak amacıyla hazırladığı kutlama programı çerçevesinde çeşitli spor etkinlikleri de düzenlenecek. Ataşehirli gençler, Kayışdağı 80. Yıl Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenecek basketbol, voleybol, futbol ve tenis yarışmaları ile zumba etkinliğine katılarak, hep birlikte 19 Mayıs’ı kutlamanın mutluluğunu yaşayacaklar. Gençler Rubato, Köfn ve Madrigal ile eğlenecek Kutlama programının müzik dolu anları ise 19 Mayıs Pazar günü Atapark’ta saat 16.00’da başlayacak. Tüm İstanbulluların davetli olduğu bayram kutlamalarında 19 Mayıs coşkusu Ataşehir’de muhteşem konserlerle taçlanacak. İlk olarak Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası sahne alacak. Ardından da üç ünlü müzik grubu Rubato, Köfn ve Madrigal, Atapark’ı dolduran binlerce genç ile buluşacak. Tüm vatandaşları 19 Mayıs’ı Ataşehir’de kutlamaya davet eden Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 105 yıl önce Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu önemli günü gelin hep beraber coşkuyla Ataşehir’de kutlayalım. İlk olarak resmi tören kutlamasını yapacağımız Cumhuriyet Meydanı’na, sonrasında Kayışdağı 80. Yıl Cumhuriyet Parkı’na, ardından da gurur ve sevinçle bayramımızı birbirinden değerli sanatçılarımızla kutlayacağımız Atapark’a 7’de 70’e tüm vatandaşlarımızı bekliyorum” dedi.