GÜNDEM - 19 Nisan 2025 Cumartesi 13:04

Samsun’da 17 yaşındaki kız kayboldu

A
A
A

Samsun’da dün akşam görme engelli annesini uyutarak kayıplara karışan 17 yaşındaki kız çocuğunu bulmak için akrabaları seferber oldu.

17 yaşındaki Esmanur Kazan’dan dün akşamdan beri haber alınamıyor. Görme engelli annesi ve 2 kız kardeşi ile anneleri ile aynı evde yaşayan Esmanur Kazan, teyzesinin iddiasına göre dün akşam saatlerinde annesinin yemeğine ilaç katıp, uyuttuktan sonra evden kaçtı. Yaşlı kadın, uyanınca durumun farkına varıp, akrabalarına ve diğer kızlarına haber verdi. Adli makamlara da kayıp başvurusunda bulunan ailede kalp ve şeker hastası olan görme engelli anne yerine cadde ve sokaklarda yeğenini arayan teyze Semra Çam, Esmanur Kazan’ın fotoğrafını insanların yoğun geçtiği yerlere yapıştırdı. Bununla da yetinmeyen Çam, çocukları ile birlikte dükkan dükkan cadde cadde gezerek yeğenini gören olup olmadığını soruyor.

"Annesini uyutup, evden kaçmış"

Yeğeninin annesini uyutarak evden kaçtığını ifade eden Semra Çam, "Kızımız 17 yaşında. Kime kaçtığını ne yaptığını bilmiyoruz. Kimseden bilgi alamıyoruz. Adliyeye gittik. Bütün taksi durakları, meydanlar her yerde kızımızı arıyoruz. Allah rızası için bilen gören varsa kızımızı bile teslim etsin. Annesi çok perişan. Dünden beri haber alamıyoruz. Annesinin gözleri görmüyor. Kalp rahatsızlığı ve şekeri de var. Babası da trafik kazasından vefat etmişti. Dün evden çıkmadan önce babasının fotoğrafını almış. Annesinin de yemeğine ilaç mı ne kattı bilmiyoruz, uyutmuş, kaçmış gitmiş evden. Kimliğini evde bırakmış. Not bırakmamış. Polisleri arıyoruz, her yeri arıyoruz, sokakları aradık, yok. Bağırdık, çağırdık, sesimizi duyuramadık. Yetkililerden kızımızın bulunup annesine teslim edilmesini istiyoruz. Daha 17 yaşında cahil çocuk. Kim evinde tutuyorsa onlara sesleniyoruz. Kimsenin başkasının çocuğunu evde tutmaya hakkı yok. Her bir ana, her bir baba evladı için savaşıyor. Benim de evlatlarım var. Onun için bu kızımızın bulunup teslim edilmesini istiyorum" dedi.

Kayıp kız çocuğunun kuzenleri de, restoranlar, telefon şubeleri ve otobüs yazıhaneleri gibi çeşitli yerlerde fotoğraflarla araştırmalarını sürdürüyor.

Erdi Demir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Erdoğan "Türkiye satın alma gücü itibarıyla milli gelire bakıldığı zaman dünyada bu sene sonunda 11. sıraya yerleşecek" "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" programında konuşan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, "Türkiye satın alma gücü itibarıyla milli gelire bakıldığı zaman dünyada bu sene sonunda 11. sıraya yerleşecek" dedi. İstanbul Beyoğlu’nda bir otelde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" programı gerçekleştirildi. Programda konuşan Necmeddin Bilal Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında, 21. yüzyıl dünyasına Türkiye’nin damga vurması iddiasının adı aslında. Tabii Türkiye Yüzyılı hedeflerini düşünürken, bu kadar iddialı hedeflere ulaşabilir miyiz diye düşünenler için bazı verilere bakmak lazım. Türkiye 25 sene önce aşağı yukarı 67, 68, 70 milyonluk Türkiye’ydi. Milli gelirimiz 200 milyar dolardı, kişi başına 3 bin dolar civarındaydı. Toplam 200 milyar dolar kadar bir milli gelirimiz var. Geldiğimiz nokta ne oldu? 86 milyonluk Türkiye milli gelir bir buçuk trilyon dolar. 200 milyar dolar nerede, bir buçuk trilyon dolar nerede. Yani 7 kattan fazla büyümüş bir Türkiye. Kişi başına milli gelir 3 bin dolarlardan bu sene itibarıyla neredeyse 18 bin dolara gelecek. Türkiye satın alma gücü itibarıyla milli gelire bakıldığı zaman dünyada bu sene sonunda 11. sıraya yerleşecek" dedi. "23 yılda yüzde 5,4 büyümüşüz" Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "23 yılda ortalama yüzde 5,4 büyümüşüz. Bu 23 yılda neler oldu? Böyle küçük bir özet yapsak. Yüzyılın en büyük global ekonomik krizi, darbe girişimi, 17-25 Aralık olayları, iki günde iki tane inanılmaz büyüklükte asrın felaketi dediğimiz 15 milyon kişiyi etkileyen deprem, pandemi, bölgedeki savaşları düşünün. Yani Irak, Suriye, Ukrayna, Gürcistan, Mısır ve bölgedeki bütün bu karışıklık. Bütün bunlar olurken, 23 yılda yüzde 5,4 büyümüşüz. Bütün dünya yüzde 3,3 büyürken. Yani 200 milyardan bir buçuk trilyona böyle çıkıyoruz. Türkiye’nin ne kadar çok gücünün, enerjisinin, potansiyelinin olduğunu görmek için daha neyi görmemiz lazım." Programa, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Osman Çelik, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, eski futbolcu Mesut Özil ve iş adamları katıldı.