ASAYİŞ - 12 Mart 2026 Perşembe 09:40

Samsun’da 3 ilçede narkotik operasyonu: 10 kişi yakalandı

A
A
A
Samsun’da 3 ilçede narkotik operasyonu: 10 kişi yakalandı

Samsun’da narkotik ekiplerince üç ilçede düzenlenen operasyonda uyuşturucu maddeler ile ruhsatsız silahlar ele geçirilirken yakalanan 10 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.


Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında İlkadım, Atakum ve Çarşamba ilçelerinde operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında şüphelilerin üst, araç ve ikametlerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda 5 bin 350 adet sentetik ecza, 86,5 gram sentetik kannabinoid, 2 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet ruhsatsız tüfek, 1 adet hassas terazi, 10 adet kaçak içki ve 6 adet fişek ele geçirildi.


Olayla ilgili yakalanan 10 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.



Samsun’da 3 ilçede narkotik operasyonu: 10 kişi yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın İncir üretiminde yenilenebilir enerjinin etkisi araştırılacak Aydın’ın sembol ürünlerinden olan incir üretiminde tarım ile güneş enerjisini bir araya getiren sistemlerin etkileri, desteklenmeye hak kazanan Ar-Ge projesi ile bilimsel olarak araştırılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Ar-Ge Destek Programı 20. Dönem çağrısı kapsamında, Aydın İncir Araştırma Enstitüsü tarafından hazırlanan "İncir Yetiştiriciliğinde Agrivoltaik Sistemlerin Araştırılması" konulu proje desteklenmeye hak kazandı. Türkiye genelinde desteklenen 15 proje arasında yer alan çalışma kapsamında, incir üretiminde tarım ile yenilenebilir enerji sistemlerinin birlikte kullanılması bilimsel olarak araştırılacak. Proje ile incir bahçelerine kurulacak güneş paneli sistemlerinin oluşturduğu mikroklimatik şartların bitki gelişimi, toprak yapısı, verim ve meyve kalitesi üzerindeki etkileri incelenecek. Araştırmada ayrıca agrivoltaik sistemlerle birlikte uygulanabilecek yenilikçi ve endüstriyel kurutma yöntemleri de değerlendirilecek. Özellikle kurutmalık incir üretiminde kaliteyi doğrudan etkileyen toksin oluşum riskinin azaltılmasına yönelik çözümler geliştirilmesi hedefleniyor. Proje ile hem tarım arazilerinin daha verimli kullanılması hem de yenilenebilir enerji üretiminin artırılması amaçlanırken, elde edilecek bilimsel verilerin incir üretiminde sürdürülebilir ve katma değeri yüksek üretim modellerinin geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.
Aydın Başkan Gençay: "Türkiye Yelken Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz" 2025-2026 TYF Yelken Ligi 2. Ayak Formula Kite-Wingfoil Türkiye Şampiyonası, Didim Belediyesi’nin ev sahipliğinde başlarken Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, "Türkiye Yelken Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. Türkiye’nin farklı illerinden gelen sporcular, Didim’in berrak sularında şampiyonluk için kıyasıya mücadele ediyor. Formula Kite ve Wingfoil kategorilerinde yarışan sporcular, hızları ve teknik performanslarıyla izleyenlere heyecan dolu anlar yaşatıyor. Didim Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyon, ilçede üçüncü kez farklı kategorilerde düzenlenen Türkiye Yelken Şampiyonası olma özelliğini taşıyor. Doğal güzellikleri, rüzgâr potansiyeli ve deniziyle su sporları için önemli bir merkez haline gelen Didim, bu büyük organizasyonla bir kez daha sporun buluşma noktası oldu. Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, "Didim, doğası, rüzgârı ve deniziyle su sporları için son derece elverişli bir kent. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcularımızı ilçemizde ağırlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu tür büyük organizasyonlar hem sporun gelişmesine katkı sağlıyor hem de Didim’in tanıtımına önemli bir değer katıyor. Üçüncü kez farklı kategorilerde böyle önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapmak bizler için ayrı bir gurur. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.