ASAYİŞ - 14 Ekim 2025 Salı 10:33

Samsun’da FETÖ’den 6 yıl 3 ay hapis cezası olan hükümlü yakalandı

A
A
A
Samsun’da FETÖ’den 6 yıl 3 ay hapis cezası olan hükümlü yakalandı

Samsun’da FETÖ’den 6 yıl 3 ay hapis cezası olan örgüt üyesi hükümlü yakalandı.


Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Terörle Mücadele ekiplerinin ortak yürüttüğü çalışma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Yapı (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılandığı mahkemece silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.C. (44) gözaltı alındı.


Bafra ilçesinde saklandığı adrese düzenlenen operasyonda gözaltına alınan hükümlü, emniyetteki işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Futbolcu Kazımcan Karataş’a çakmak atarak yaralayan taraftar hakim karşısına çıktı Fenerbahçe-Galatasaray maçında sahaya attığı çakmakla Galatasaraylı futbolcu Kazımcan Karataş’ın yaralanmasına sebep olan Mert Güçlü’nün yargılandığı dava, Haziran ayına ertelendi. 1 Aralık 2025 Pazartesi günü Chobani Stadı’nda oynanan Fenerbahçe - Galatasaray maçında Mert Güçlü tarafından sahaya atılan çakmağın Galatasaraylı futbolcu Kazım Can Karataş’ın yüzüne isabet etmesi üzerine çakmağı atan taraftar gözaltına alındı. Güçlü, hakkında 6222 sayılı yasanın 17. maddesinde düzenlenen ’taşkınlık yapma suçu’ delaletiyle ’silahla kasten yaralama’ suçundan 9 aydan 2 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca sanık hakkında 1 yıl spor müsabakalarından men cezası da verildi. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Mert Güçlü ve taraf avukatları katıldı. "Amacım çakmağı müştekiye atmak da değildi" Savunmasında müştekiyi tanımadığını belirten Güçlü, "Fenerbahçe taraftarıyım. Olay tarihindeki maçı izlemek üzere stada gitmiştim. Maç esnasında Galatasaray gol atınca Galatasaraylı futbolcular benim tribünde yakın bulunduğum bir yere sevinmeye geldiler. Bu esnada tribünden çok sayıda yabancı madde atıldı. Anın üzüntüsü ve stresiyle yanımda bulunan çakmağı sahaya doğru rastgele fırlattım. Ancak Galatasaraylı futbolcular benim bulunduğum noktaya yakın bir yerde oldukları için çakmak o noktaya doğru gitti. Ben çakmağın müştekiye isabet ettiğini görmedim. Amacım çakmağı müştekiye atmak da değildi. Bir anlık refleksle böyle bir eylemde bulundum. Böyle bir olay yaşandığı için çok üzgün ve pişmanım." dedi. Mütalaa verildi Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, Sanık hakkında 6222 sayılı yasa yollamasıyla "silahla yaralama" suçundan yargılamanın yapıldığı, dosya kapsamında bulunan doktor raporu, tutanaklar ve sanık ikrarı birlikte değerlendirildiğinde sanığın üzerine atılı suçu işlediği anlaşıldığından sanığın "silahla kasten yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası ve 6222 sayılı yasanın 17, 18 maddeleri uyarınca cezalandırılmasını talep etti. 16 Hazirana ertelendi Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 16 Haziran tarihine erteledi.