SAĞLIK - 29 Aralık 2023 Cuma 12:00

Samsun’da sağlıkta Şehir Hastanesi planlaması

A
A
A
Samsun’da sağlıkta Şehir Hastanesi planlaması

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Planlama Dairesi Başkanı Doç. Dr. Yusuf Yavuz ve beraberindeki heyet, Samsun Şehir Hastanesi açıldıktan sonraki sağlık planlamasını yapmak için kentte incelemelerde bulundu.


Doç. Dr. Yusuf Yavuz ve beraberindeki heyet, Samsun’da sağlık alanında yapılan çalışmalar ve 2024 yılı sağlık planlamaları hakkında Samsun Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras ve müdürlük yöneticilerinden bilgi alarak, görüş alışverişinde bulundu.


Ziyarette Gazi Devlet Hastanesi, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile hastaneye bağlı hizmet veren Göğüs Hastalıkları ve Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet binaları, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Hastanesindeki çeşitli bölümlerde de incelemelerde bulunan Daire Başkanı Doç. Dr. Yusuf Yavuz, ilgili bölüm sorumlusu hekimler ve sağlık çalışanları ile sohbet etti. Samsun Şehir Hastanesinde hizmet verecek bölümler ve Şehir Hastanesinin açılması sonrası ildeki sağlık planlaması hakkında görüşmek üzere ziyaretin yapıldığını belirten Doç. Dr. Yusuf Yavuz, Samsunluların ve bölge insanın daha kaliteli hizmet alması için çalışmalarını süratle yürüttüklerini ifade etti.


Yeni yılda hizmete girecek Samsun Şehir Hastanesi’nin şehir ve bölge insanı için önemini bildiklerini vurgulayan Yavuz, şehrin ihtiyaçlarına uygun sağlık hizmetinin planlanması için sahada görev yapan idareciler, sorumlu hekimler ve sağlık çalışanlarıyla görüş alışverişinde bulunmanın önemine dikkat çekerek, ziyaretteki ana hedeflerinin de elde ettikleri bilgiler doğrultusunda çalışmalarda son düzenlemeleri yapmak olduğunu söyledi.



Samsun’da sağlıkta Şehir Hastanesi planlaması

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız: "Bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz" İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce, Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde suçla mücadele, suçluların yakalanması ve caydırıcı olmak amacı ile dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Yeni yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber sahadayız" dedi. Yeni yıla günler kala İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Gerçekleşen uygulamaya İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız katıldı. Asayiş uygulamasını gerçekleştiren meslektaşlarına iyi çalışmalar dileyen Yıldız çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında konuşan Yıldız, "İstanbul’un huzuru Türkiye’nin huzurudur anlayışıyla yeni bir yılın arifesinde bu akşam da Beyoğlu ve Şişli ilçelerimizde vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için tüm birimlerimizle sahadayız. Kararlılıkla zehir tacirleri ve şehir eşkıyalarıyla 7/24 mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele sadece bugünün değil, yarınlarımızın da güvenlik ve huzuru için sürdürdüğümüz bir mücadeledir. İstanbul’umuzun sadece Beyoğlu’nda değil, bütün sokaklarında, caddelerinde, her köşesinde uygulamalarımızı devam ettiriyoruz. Bu uygulamalarda bize destek olan aziz İstanbul’umuzun değerli vatandaşlarına ve fedakârca görev yapan kıymetli meslektaşlarıma ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. "Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Yılbaşı arifesinde olduklarını belirten Yıldız, "Elbette ki bütün personelimizle 7-24 İstanbul’umuzun huzuru ve güvenliği için, yeni bir yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber buradayız, sahadayız. Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak şunu ifade edeyim; bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz." Öte yandan asayiş uygulamasını gerçekleştiren ekipler, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı.
Ağrı Kar ve tipi nedeniyle Tendürek’te yolda kalanlara Kızılay yardım ulaştırdı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi ile Van’ın Çaldıran ilçesini birbirine bağlayan yüksek rakımlı Tendürek Geçidi’nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımı durma noktasına getirdi. Geçidin 2 bin 400 rakımlı Somkaya köyü mevkisinde çok sayıda ağır tonajlı araç yolda mahsur kalırken, Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri bölgeye giderek sürücülere kumanya dağıttı. Bölgede gün boyunca aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı, gece saatlerinde şiddetini artırarak tipiye dönüştü. Görüş mesafesinin yer yer birkaç metreye kadar düştüğü Tendürek Geçidi’nde ilerleyemeyen tırlar ve kamyonlar yol kenarında beklemek zorunda kaldı. Zorlu hava şartları nedeniyle sürücüler saatlerce araçlarında mahsur kaldı. Doğubayazıt Kaymakamlığı koordinesinde harekete geçen Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri, olumsuz hava şartlarına rağmen bölgeye ulaşarak mahsur kalan sürücülere sıcak kumanya ikramında bulundu. Soğuk hava ve uzun bekleyiş nedeniyle zor anlar yaşayan sürücüler, yapılan yardımlarla bir nebze olsun rahatladı. Kızılay ekipleri, bölgede mahsur kalan bir vatandaşı da güvenli alana tahliye ederek kurtardı. Yardımlar sırasında sürücülerin temel ihtiyaçları karşılanırken, sağlık durumu yakından takip edildi. Jandarma ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürürken, karla mücadele ekipleri de yolu yeniden ulaşıma açmak için yoğun mesai harcıyor. Edinilen bilgilere göre, hava şartlarının zaman zaman daha da ağırlaşabileceği Tendürek Geçidi’nde sürücülerin dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları istendi.