SPOR - 02 Şubat 2025 Pazar 18:30

Samsunspor’dan, ’transfer yasağı’ açıklaması: "Hukuki süreç başlatılacak"

A
A
A
Samsunspor’dan, ’transfer yasağı’ açıklaması: "Hukuki süreç başlatılacak"

Samsunspor, FIFA nezdinde açık davaları ve borçlarının olmadığını açıkladı.


FIFA tarafından verilen iki dönem transfer yasağı cezası yeni sezonda bitecek olan Samsunspor tarafından ceza ve borç konusunda açıklama yapıldı. Kulüp Avukatı Av. Anıl Dinçer imzalı yazılı olarak açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"Geçtiğimiz dönemlerde, eski futbolcumuz Moryke Fofana da dahil olmak üzere dört futbolcumuz, kulübümüz tarafından yapılan testlere katılmamış, bunun üzerine kulübümüz ilgili futbolculara disiplin cezası vermiştir. Bu süreç sonrasında eski futbolcumuz Moryke Fofana, FIFA’ya başvurmuş ve dava sonucunda FIFA, oyuncuyu kısmen haklı bulmuştur. Ancak, kendisiyle yapılan görüşmeler neticesinde söz konusu dosya, Kasım 2024’te FIFA nezdinde kapatılmıştır. Şu anda FIFA nezdinde kulübümüzün hiçbir borcu ve açık davası bulunmamaktadır. Samsunspor Futbol Kulübü olarak, Başkanımız Sayın Yüksel Yıldırım’ın öncülüğünde tüm hukuki ve ekonomik süreçleri büyük bir hassasiyet ve titizlikle yürütmekteyiz. Kulübümüz, bir daha transfer yasağı ile de karşı karşıya kalmayacaktır. Buna rağmen, aylar önce kapanmış bir dosya üzerinden kamuoyunu bilinçli şekilde yanıltmaya çalışanların, dünkü mağlubiyetin ardından böyle bir girişimde bulunmaları manidardır. Samsunspor’un adını kullanarak kamuoyu ve taraftarlarımızı yanıltmaya çalışan kötü niyetli kişi ve kurumlar hakkında ivedilikle hukuki süreç başlatılacak ve savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır. Avrupa yolunda ilerleyen kulübümüze engel olmaya çalışan herkes, gereken hukuki cevabı anında alacaktır."


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Bartın’da kar kalınlığı 1 metreyi aştı Bartın’da aniden bastıran kar ve dolu, hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı 1 metreyi aşarken, bir cenaze ise yoğun kar yağışı nedeniyle güçlükle defnedildi. Bartın’da kent merkezinde, köylerinde ve bazı ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Aniden bastıran kar yağışı ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. İl merkezi ve yakın köylerde dolu ve karla karışık yağmur şeklideki yağışlarla, yollar kısa süreliğine beyaza büründü. Yağışların ardından açan güneş ile kar erirken yaşam normale döndü. İl merkezine, Ulus ilçesine bağlı yüksek belde ve köylerde ise yoğun kar yağışı ise etrafı beyaza bürüdü. Kar kalınlığı köylerde 25 santimetreyi, bazı bölgelerde ise 1 metreyi geçti. Cenazeyi güçlükle defnettiler Ulus ilçesine bağlı Hasanören köyünde ise bir cenaze, yoğun kar yağışı nedeniyle güçlükle defnedildi. Cenaze öncesi karla kaplı yollar iş makineleri tarafından açılırken, devam eden yağış ve tipi nedeniyle yollar yeniden kapandı. Cenazeye katılmak isteyenlerin bazılarının araçları yolda kaldı. Köylülerin ve diğer sürücülerin yardımıyla vatandaşlar cenazeye katılabildi. Köy yolları kısa süreliğine ulaşıma kapandı Kar kalınlığının 1 metreyi aştığı kırsal bölgelerde yollar ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarında ve köy içlerinde il özel idaresi ekipleri, iş makineleri yardımıyla yoğun bir çalışma yürüttü. Karla ekiplerinin başarılı mücadelesi ile yollar yeniden ulaşıma açıldı Karayolları da zaman zaman ulaşıma kapanıyor Bartın-Zonguldak ve Bartın Karabük karayollarının yüksek kesimlerinde ise devam yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlanırken, zaman zaman ulaşıma kapanan karayollarında ekipler tuzlama ve kar küreme çalışmalarının sürdüğü öğrenildi
Malatya Malatya’da 11 bin 367 konut ve 128 iş yeri için kura çekimi yapıldı Malatya’da 11 binden fazla konut ve 128 iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Hatay’da gerçekleştirilen son anahtar teslim töreniyle "Asrın İnşa Seferberliği" kapsamında inşa edilen konut ve iş yerleri hak sahiplerine teslim edildi. 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerin ardından başlatılan "Asrın İnşa Seferberliği" kapsamında yapımı tamamlanan 455 bin konut ve iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Son anahtar teslim töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla Hatay’da gerçekleştirildi. Malatya genelinde ise yıl sonu itibarıyla 62 bin 540 konut, 13 bin 32 köy evi ve 4 bin 88 iş yeri olmak üzere toplam 79 bin 660 konut ve iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Hatay’daki törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı bağlantıyla Malatya’nın Battalgazi ilçesi Göztepe Mahallesi 39. Rezerv Alanı’ndan 11 bin 367 konut ve 128 iş yeri için kura çekimine katıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde TOKİ tarafından 11 ilde inşa edilen konut ve iş yerlerinin teslim süreci tamamlandı. Hatay’da düzenlenen törene 55 bin 681 hak sahibi katılırken, Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti ve MHP milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, siyasi parti temsilcileri ve kurum müdürleri de törende hazır bulundu.