GÜNDEM - 14 Kasım 2025 Cuma 15:59

Şehit ağabeye polis kız kardeşin son vedası yürek dağladı

A
A
A
Şehit ağabeye polis kız kardeşin son vedası yürek dağladı

Gürcistan’da askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan askerlerden Astsubay Üstçavuş Emre Altıok’un polis olan kız kardeşi Gamze Süngerli abisinin şapkasıyla şehide selam durduktan sonra tabutu okşayarak şehit abisine veda etti. Şehit Altıok, Samsun’da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.


Hava Uçak Bakım Astsubay Üstçavuş Emre Altıok (32), Gürcistan’da C-130 askeri kargo uçağının düşmesi sonucu 20 Mehmetçik ile birlikte şehit oldu. Emre Altıok’un naaşı, bugün askeri kargo uçağı ile Samsun Çarşamba Havalimanı’na getirildi. Havalimanında yapılan askeri törenin ardından şehidin Tekkeköy ilçesi Selyeri Mahallesi’ndeki baba ocağında helallik alındı. Burada şehidin polis olan kız kardeşi Gamze Süngerli ağabeyinin şapkasıyla şehide selam durduktan sonra tabutu okşayarak Altıok’a veda etti. Cenaze törenine Altıok’un babası İsa Altıok, 8 gün sonra doğum yapacak eşi Seda Altıok (29), annesi Gülay Altıok, üniversite öğrencisi olan kardeşi Sevdegül Altıok sevenleri ve yakınları da gözyaşlarını tutamadı.


Törende ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, AK Parti Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır ile askeri erkan da katıldı


Şehit Altıok’un için cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ovabaşı Mezarlığı’na defnedildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: "8 Aralık 2024 sonrası gönüllü olarak 578 bin Suriyeli, Suriye’ye geri döndü" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Esad rejiminin devrildiği 8 Aralık 2024 tarihinden bugüne kadar 578 bin Suriyelinin ülkelerine geri döndüğünü açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Suriye iç savaşı başladığında tarihsel mirasımıza ve medeniyet değerlerimize uygun olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Suriyeli kardeşimize insan hakları ve hukuka uygun olarak kucak açtık. En zor zamanlarında onlara umut ışığı olduk. Tam bir yıl önce Suriye özgürlüğüne kavuştu. Suriye’deki zulüm tarihin karanlık sayfalarındaki yerini aldı. Ve 8 Aralık’tan sonra Suriye’de meydana gelen bu tarihi gelişmelerin ardından gönüllü geri dönüşler hız kazandı. Şimdi artık Suriye’den ayrılık, acı ve gözyaşı değil; vatanına, toprağına, akrabalarına yeniden kavuşan Suriyeli kardeşlerimizin haberleri geliyor. Dünyanın farklı ülkelerine sığınmak zorunda bırakılan Suriyeliler, vatanlarını yeniden inşa etmek, ülkelerini çocukları ve torunları için daha güçlü hale getirmek için ana vatanlarına koşuyor" dedi. Esad rejiminin devrildiği 8 Aralık’tan bugüne kadar 578 bin Suriyelinin ülkesine döndüğünü açıklayan Bakan Yerlikaya, "8 Aralık 2024 sonrası gönüllü, güvenli, onurlu ve düzenli bir olarak 578 bin Suriyeli, ülkemizden Suriye’ye geri döndü. 2016-2025 döneminde ise toplam 1 milyon 318 bin kardeşimiz Suriye’ye gönüllü geri dönüş yaptı. Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü geri dönüş işlemlerini, Göç İdaresi Başkanlığımız koordinesinde ilgili tüm kurumlarımızla birlikte yüksek hassasiyet ve titizlikle sürdürüyoruz. Türkiye’de bulundukları süre boyunca Türkçe öğrenen ve toplumumuzla güçlü bağlar kuran Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine döndükten sonra da Türkiye ile Suriye halkı arasında birer gönül elçisi olarak bu dostluk köprüsünü yaşatmaya devam edeceklerine yürekten inanıyorum. Bu sürecin yalnızca bir geri dönüş hareketi olmadığını, aynı zamanda komşuluk hukukunun yeniden inşası anlamına geldiğini ifade etmek istiyorum. Dün olduğu gibi gönüllü geri dönüş sürecinde de Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.