GENEL - 09 Nisan 2012 Pazartesi 20:27

BAKAN ÇELİK, İNŞAAT USTALARINA BELGELERİNİ VERDİ

A
A
A
BAKAN ÇELİK, İNŞAAT USTALARINA BELGELERİNİ VERDİ

Bir dizi program ve açılışlar için Şanlıurfa`ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneği tarafından düzenlenen, İnşaat Ustalık Belgesi dağıtım törenine katıldı.
Sosyal Güvenlik Kurumu Konferans Salonu`nda düzenlenen sertifika törenine; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Abdülkerim Gök, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Harran Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İ. Halil Mutlu, İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneği Başkanı Emin Demirkol, inşaat ustaları ve çok sayıda davetliler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, teşvik yasasına değinerek, "Seçim öncesi caddelerde sokaklarda koştururken, dedik ki, bu bölgede Şanlıurfa bir yıldız gibi parlayacak dedik, birileri dediler ki `nasıl olacak bu iş` oldu işte. Mesela Teşvik yasası çıktı. Teşvik`te size açık söylüyorum. 15 il 6. bölgeye kaldı ama, 15 ilin içerisinde en cazip il Şanlıurfa`dır. Yani Şanlıurfa bu iki yıl içerisinde, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Bursa Kahramanmaraş İzmir, İstanbul
dahil, yatırımcıları ağırlamaya başlayacak. Artık işsizlik değil, belki de işçinin arandığı bir il konumuna Şanlıurfa`yı getireceğiz. Bir kez daha demiştik ki, Şanlıurfa o kadar önemli ki, 500 Milyar ihracat gerçekleştireceğiz 2023 yılında. Oraya giderken, bunun alt yapısını oluşturacağımız il Şanlıurfa`dır. Yani başrolde olacak il Şanlıurfa demiştik. İşte onun temelleri şimdi atılıyor, bir bir buradan gerçekleşiyor. Çocuklarımızın vasıflı elaman olması konusunda, bir bilincin Şanlıurfa`ya oturması
gerekiyor. Yoksa herkese iş var diye bir şey yok. İşi bilene iş var bundan sonra, işi doğru yapana, iş var. Bunu özellikle dikkatlerinize sunuyorum. Eğitim sistemimizi değiştirdik. 4+4+4 diye aylarca kavgası yapılıyordu ya. Bunun esas amacı, mesleksizden insanı çıkarıp, genç yaşta, gelişim çağında, mesleğe yönlendirmek, iş ararken, iş bulmada zorlanmayacak diye eğitim sistemimizde değişiklik yaptık" dedi.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından, Bakan Çelik ve protokol üyeleri, inşaat ustalarına sertifikalarını dağıttı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Nazilli Etnografya Müzesi’ne ziyaretçi akını Nazilli’nin tarihi ve kültürü açısından önemli bir potansiyele sahip Etnografya Müzesi, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası’nda 10 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Kuva-yi Milliye kahramanlarından Demirci Mehmet Efe tarafından 1930 yılında otel olarak inşa ettirilen, 1952 yılında Ankara Palas Oteli olarak kullanılan ve 2010 senesinde restore edilerek müze halini alan Nazilli Etnografya Müzesi ziyaretçi akınına uğradı. Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Ünlü Yazar Yusuf Atılgan’ın romanından uyarlanan Anayurt Oteli’nin çekildiği ve inşasının ardından bir dönem vergi dairesi, karakol ve konut olarak kullanılan müze yıl içerisinde binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. 18-24 Mayıs Müzeler Haftası dolayısıyla vatandaşların özellikle yoğun ilgi gösterdiği müzede Milli Mücadele Dönemi’ne ve Sümerbank Basma Fabrikası’na ait eserler yer alıyor. Şehirlerinin kimliğinin korunması ve tarihin yaşatılması için müzelerin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik; "Öncelikle bu önemli haftada özellikle öğrencilerimizin tarihe tanıklık etmesi için müzemize gezi düzenleyen öğretmenlerimize teşekkür etmek istiyorum. Çünkü tarihin anlatılması kadar yerinde görülmesi de çok önemli. Nazillimizin en önemli noktalarından biri olan dönemin Ankara Palas Oteli, Etnografya Müzemiz birbirinden kıymetli eserlere ev sahipliği yapıyor. Milli Mücadele Dönemi’nin eserleri ile Sümerbank Basma Fabrikası’na ait basmaların yer aldığı müzemizin daha da zenginleşmesi için yüzlerce eser bağışlandı. Bu noktada büyük bir duyarlılık örneği gösteren halkımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bizler tarihimizin korunması, zenginleştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde aktarılması için çalışacağız" dedi.
Antalya Antalya Şehir Hastanesi’nde ilk obezite cerrahisi Antalya Şehir Hastanesinde ilk obezite cerrahisi gerçekleştirildi. Diyabet ve hipertansiyonu olan 29 yaşındaki hastaya Sleeve Gastrektomi (tüp mide) ameliyatı yapıldı. Ameliyatın 3. gününde olan hasta şifa ile taburcu edildi. Operasyonu başarıyla gerçekleştiren Opr. Dr. Aydın Dinçer ve Opr. Dr. Hasan Özkan hastayı şifa ile taburcu ettikleri için çok mutlu olduklarını belirttiler. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Obezitenin birçok hastalığa neden olabilecek vücutta aşırı yağ birikimi olduğuna dikkat çekilerek obezite aşırı dengesiz ve yanlış beslenme alışkanlıklarının yanı sıra hareket azlığı, hormonal bozukluklar, genetik hastalıklar gibi etkenler de bulunduğu kaydedildi. Obezitenin tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunun altı çizilen açıklamada tedavi edilmemesi durumunda şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp hastalıkları, kanser, inme gibi birçok hastalığa neden olabileceği bilgisi paylaşıldı. Obezitenin tedavisinde hormon tedavisi, endoskopik yöntemler (mide balonu) ve cerrahi tedavilerinin mevcut olduğunu belirtilen açıklamada, Obezitenin cerrahi tedavisinin uygulanması için hastanın durumunun belirlenmiş kriterler çerçevesinde Endokrinoloji ve Genel Cerrahi branş hekimleri tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir.Obezitenin medikal ve cerrahi tedavisi hastanemizde başarı ile gerçekleştirilebilmektedir" denildi.