YEREL HABERLER - 20 Mart 2017 Pazartesi 13:11

Ceylanpınar’da"Referandum" Paneli

A
A
A
Ceylanpınar’da"Referandum" Paneli

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Akil Gençler Platformu Ceylanpınar temsilciliğinin düzenlemiş olduğu açılış ve panel programlarına katıldı.

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Akil Gençler Platformu Ceylanpınar temsilciliğinin düzenlemiş olduğu açılış ve panel programlarına katıldı.


Akil Gençler Platformunun Bahçelievler Mahallesindeki temsilciliğinin açılışını yapan Başkan Atilla, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Açılış kurdelesini Belediye Başkanı Menderes Atilla, AK Parti Ceylanpınar İlçe Başkanı Ahmet Güntekin ve Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş birlikte kesti. Başkan Atilla, açılışın ardından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konferans Salonunda Akil Gençler Platformu tarafından düzenlenen "Referandum ve Cumhurbaşkanlık Sistemi" konulu panele katıldı. Panele Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Menderes Atilla’da yaptığı konuşmada, referandumun Türkiye için ne kadar önemli olduğunu anlatarak, "Bu referandum ülkenin geleceğini ilgilendiriyor. Referandum seçimi ne Menderes Atilla’nın, ne ilçe başkanının, ne Milletvekilinin, ne Bakanın, ne de Cumhurbaşkanının seçimidir. Referandumda hayır çıksa Cumhurbaşkanı yine Cumhurbaşkanıdır. Burada asıl konu sistemin değişmesidir. Sistemin değişmesi de hepimizin geleceğinin teminat altına alınması demektir." ifadelerini kullandı. Referandum için Kandilin, Almanya’nın, Belçika’nın, Fransa’nın, İslam Coğrafyasını kan gölüne çevirenlerin hayır dediğini hatırlatan Başkan Atilla, "Aklın yolu birdir. Anayasa değişiklik maddesini incelememiş olsak bile bu kadar küffar hayır diyorsa demek ki doğru yol evettir. Eğer bütün şer odakları oklarını Recep Tayyip Erdoğan’a çevirmişse demek ki Cumhurbaşkanımız doğru yoldadır ve onun destekçileri de doğru yoldadır." diye konuştu. Düzenlenen panelin ardından çarşı esnafı ziyaret edildi. Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Belediye Başkanı Menderes Atilla, esnafa evet gazetesi dağıtarak referandum için destek istedi. Sıcak diyalogların yaşandığın esnaf ziyaretinin ardından Yılmaztekin ilçeden ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.