YEREL HABERLER - 23 Haziran 2017 Cuma 19:02

Viranşehir Eyüp Nebi turizme hazırlanıyor

A
A
A
Viranşehir Eyüp Nebi turizme hazırlanıyor

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesinde bulunan Eyyüpnebi mahallesinde yer alan Eyyüp Peygamber makamı ve çevresinde restorasyon ve peyzaj çalışmaları devam ediyor.

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesinde bulunan Eyyüpnebi mahallesinde yer alan Eyyüp Peygamber makamı ve çevresinde restorasyon ve peyzaj çalışmaları devam ediyor.


Çalışmaları yerinde inceleyen Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, bölgenin bir turizm ve cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.


’’Bayramdan sonra inşaata başlanacak’’


Eyyüp Peygamber makamı ve çevresinin yapılacak çalışmalarla ihya edileceğini belirten Vali Tuna, ’’Bu mübarek ramazan ayında Eyyüp Peygamber hazretlerinin makamlarındayız. Buraya gelen vatandaşlarımızın ziyaretlerini daha rahat yapabilmeleri ve mübareğin şanına yakışır bir alan oluşturabilmek için belediyelerimizle, tüm kurum kuruluşlarımızla birlikte Valilik olarak bir süredir çalışıyoruz. Burası büyük bir alan. Bu alanın içerisinde dikilecek ağaçlardan, çiminden, çiçeğinden, buradaki kabirlerin nizam intizam içinde yeniden düzenlenmesi, inşası ve ihyası gerekiyordu. Burada, dışarıdan gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri lavabolar, tuvaletler, aşevi, misafirhane yapılacak. Külliye şeklinde inşa edilecek alanda bir de Kur’an kursu olacak. Bunun çalışmalarını da bayramdan sonra başlatacağız’’ diye konuştu.


’’Tamamı yeniden düzenlenecek’’


Eyyüp Peygamber makamı ve çevresinin tamamının yeniden düzenleneceğini, ağaçlandırma, otopark, piknik alanı gibi tesislerin de bir yıl içerisinde tamamlanacağını kaydeden Vali Tuna, “Peyzaj çalışmasını da bugünden itibaren başlatıyoruz. Otomatik sulama tesisatı yapılacak. DSİ de destek veriyor. Elektrikle ilgili tesisat yeniden elden geçirilecek. Bunun dışında vatandaşların geldiklerinde vakit geçirebilecekleri, uhrevi bir hava hissedebilecekleri ticari mekanları dışarıda olan bir mekan haline getirmek istiyoruz. Bunun için çalışmalar devam ediyor, inşallah önümüzdeki sene dışarıda bin kişilik camisi, Eyyüp Nebi hazretlerinin yeni türbesi, su deposu, peyzajı ve kolaylık tesisleriyle birlikte Viranşehirimizin, Urfamızın hizmetine sunacağız. Elbirliği ile bu işi yapacağız inşallah. Büyükşehir belediyemizin bu konuda tabi ki büyük gayretleri var.


Çalışma alanındaki incelemelerde ve ağaçlandırma çalışmalarında Vali Tuna’ya, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, Viranşehir Kaymakamı Ömer Cimşit, Ak parti Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet yıldırım, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, Eyyüpnebi Eski Belediye Başkanı Mustafa Çiftçi de eşlik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte, Lüksemburg Büyük Dükalığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı atandı. Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, İkili İlişkiler Genel Müdürü Yaprak Balkan, Karadağ nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ise Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İşler Genel Müdürü Ayda Ünlü atandı. Ayrıca karar ile birlikte, Strateji ve Bütçe Başkanlığında açık bulunan Plan ve Programlar Genel Müdür Yardımcılığına Serdar Altay, Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Cem Fendoğlu, Devlet Yardımları Genel Müdür Yardımcılığına Volkan Öz, Ekonomik Modelleme ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdür Yardımcılığına Önder Demirezen ve Birinci Hukuk Müşavirliğine Zuhal Edis atandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında ise açık bulunan Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılığına Değer Ecer ve Yüksek Fen Kurulu Üyeliğine Hasan Bebek atandı. Bakanlıkta açık bulunan Başmüfettişliğe ise Müfettiş Yakup Yıldırım getirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünde 4. Bölge Müdürü Ayşe Gemici ve 15. Bölge Müdürü Abdulkerim Kaya görevden alındı ve yerlerine 4. Bölge Müdürü olarak Murat Ayvazoğlu ve 15. Bölge Müdürü olarak Bayram Doğan atandı. Karar ile birlikte Sağlık Bakanlığına açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Hakan Bozkurt atandı.