YEREL HABERLER - 21 Temmuz 2017 Cuma 13:44

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden bir ilk daha

A
A
A
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden bir ilk daha

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bir ilki daha gerçekleştirerek kırsal mahallelerde sıkıştırılmış beton yol uygulamasını başlattı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bir ilki daha gerçekleştirerek kırsal mahallelerde sıkıştırılmış beton yol uygulamasını başlattı.


Türkiye’nin en uzun kırsal yol ağlarından birine sahip olan Şanlıurfa’da ulaşımın sağlıklı ve uzun ömürlü olması için farklı çalışmalar yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bu kez Türkiye’de yeni olan sıkıştırılmış beton yol uygulamasıyla ulaşımda yeni uygulamaya geçti. Yeniköy ve Yeşiltepe köyü arasında yaklaşık 3 buçuk kilometrelik yapılan yolu inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz tarafından sıkıştırılmış beton yol yeni bir uygulamadır. Sıkıştırılmış beton yol uygulaması ile Türkiye de yeni bir uygulama başlatmış oluyoruz. Yolların alt yapısı tabi ki her yerde olduğu gibi burada da önemlidir. Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir uygulama gitmemizin sebebi uzun ömürlü yollar. Yeniköy ve Yeşiltepe köyü arasında yaklaşık 3 buçuk kilometrelik bir deneme yapıldı. Denemeler sonucunda test sonuçlarını inceledik ve olumlu sonuçlar aldığımızı gördük. Alan incelemeleri sonucunda yapılacak yolların uzun ömürlü, kalıcı, sağlam olması gerektiğine karar verdik. Yaptığımız yolların bittikten sonra arkamıza bakmadan gönül rahatlığı ile diğer köy ve mahallerde çalışmalar başlatmamız gerekiyor. Kırsal Hizmetleri Daire Başkanlığımız olarak öncelikle grup yollarında yapma kararı aldık. Yapılan yolların alt yapısı sağlamlaştırılacak. Yolların geçiş ve bağlantıları için menfez çalışmaların tamamlanması gerekiyor. Şuan bu projeler çalışmalar devam ediyor. Bu projelerin tamamlanması ile Şanlıurfa’mızda kalıcı, güzel, standarttı yüksek, tamamıyla trafik kurallarına uygulanan yeni bir sisteme geçiyoruz. Büyükşehir olarak Kırsal mahallerimizin birim ve teknik mantığı ile hizmetlerini gerçekleştirmeliyiz. Şanlıurfa da gelişen bir kırsal var. Kırsalda ki nüfus kendini yeniliyor. Bilinçli bir ilerleme var. Bizde Büyükşehir olarak bu mahallelerimizin önünü açacağız. Yol ağları ile birbirlerine bağlayacağız" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kuraklığa karşı yeni tedbir, barajlarda tasarruf dönemi: 35 milyon metreküp su tutuldu Türkiye’de son aylardaki yağışların azlığı sebebiyle kuraklık riskine karşı alınan yeni tedbirler arasında barajlarda su tasarrufu dönemine girildiği belirtildi. Kırıkkale İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Vali Mehmet Makas’a bilgiler aktaran DSİ 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu, barajdaki suyu tribün yerine dipsavaktan bıraktıklarını belirterek, bu sayede 35 milyon metreküp su tasarrufu ettiklerini söyledi. Kırıkkale İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Mehmet Makas başkanlığında gerçekleştirildi. 2024 yılı için planlanan projelerle ilgili kurum müdürlerinden bilgi alan Vali Makas, Kırıkkale’ye hizmet için var olduklarını söyledi. Vali Makas, "Oturduğumuz koltuklar aziz milletimize ait koltuklar. Dolayısıyla işimizi takip edeceğiz. Bunun siyasi kimliği olsun, atanmış bürokrat arkadaşımız olsun, lütfen sadece norm hukuk kapsamında kalmayın, takibini yapın. Kurumlarınızın işini ’ben yazıştım’ şeklinde bakmayın, takip edin" dedi. Koordinasyon toplantısına katılan DSİ 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu da içme ve tarım arazilerinde kullanılan su hakkında Vali Makas’a bilgiler aktardı. Yaroğlu, yaptığı açıklamada, barajlardan 35 milyon metreküp su tasarrufu yaptıklarını belirtti. İçme suyu noktasında sıkıntının olmadığını ifade eden Yaroğlu, tarım arazilerinde yapılan sulamada ise disiplinli gittiklerini kaydetti. "Disiplini elden bırakırsak suyumuz yetmeyecek" 15 Mayıs’tan önce Hirfanlı Barajı’ndan suyu bırakmayacaklarını anlatan Yaroğlu, "Sulamada şöyle sıkıntımız olmayacak; Biz biraz disiplinli gidiyoruz. Her gelen talebe hemen olumlu cevap vermiyoruz. Burada bazı yerlerde kısıtlı sulama yapacağız. 15 Mayıs’tan önce Hirfanlı Barajı’ndan suyu bırakmayacağız. Bu tarihi, yağış durumuna göre ne kadar öteleyebilirsek de öteleyeceğiz. Dolayısıyla burada disiplini elden bırakırsak suyumuz yetmeyecek" diye konuştu. "35 milyon metreküp suyu tasarruf ettik" Bölge Müdürü Yaroğlu, "Buradaki barajlarımız sadece Kırıkkale topraklarını sulamıyor. Çorum ve Sinop’a kadar bu vadiyi, Kızılırmak havzasını suluyor. Daha önceden tribünlerden enerji üretip bırakılan su saniyede 50 metreküptü bu sene ilk defa dipsavaktan 15 metreküp su bıraktık ve 35 milyon metreküp suyu tasarruf ettik" şeklinde konuştu. "Disiplini de bozmazsak sulamada sıkıntı yaşamayacağız" Su tasarrufu konusunda disiplinli olunması gerektiğini savunan Yaroğlu, "Dolayısıyla burada da disiplinli gitmemiz lazım sulama noktasında. Bu sene yağış durumuna göre bu disiplini de bozmazsak sulamada da sıkıntı yaşamayacağız. Türkiye olarak su zengini de değiliz, su fakiri de değiliz. Türkiye’nin kategorisi su stresi çeken ülkeyiz. Bakanlığımızın da öncülüğünde ’suda tasarruf’ diye. Böyle gidersek nüfus ve sanayimizde artıyor. 2030’dan sonra gerekli önlemler alınmazsa su fakiri olabiliriz" değerlendirmesini yaptı.