GENEL - 17 Mayıs 2018 Perşembe 15:53

Hatalı kazının yeraltı kablolarını patlattığı iddiası

A
A
A
Hatalı kazının yeraltı kablolarını patlattığı iddiası

Şanlıurfa’nın Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinde yürütülen trambüs çalışmaları sırasında kazı yapılırken 3 ayrı noktada şehir aydınlatmasına ait yeraltı elektrik kabloları patlatıldı.

Şanlıurfa’nın Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinde yürütülen trambüs çalışmaları sırasında kazı yapılırken 3 ayrı noktada şehir aydınlatmasına ait yeraltı elektrik kabloları patlatıldı.


Son bir ay içerisinde yaşanan 3 ayrı patlamanın yüklenici firmaya ait iş makinelerinin yaptığı hatalı kazılar yüzünden meydana geldiği iddia edildi. Patlatılan kablolar Dicle Elektrik ekipleri tarafından kısa sürede onarıldı.


Her 3 arızadan biri yanlış kazı yüzünden


Son bir yıl içerisinde Şanlıurfa’da yaşanan her 3 arızadan birinin Altyapı Koordinasyon Merkezinin (AYKOME) kararlarına uyulmadan gerçekleştirilen yanlış kazılar yüzünden gerçekleştiği bildirildi. Dicle Elektrik Dağıtım Şanlıurfa İl Müdürlüğü yetkilileri, altyapı veya inşaat çalışması yapan kurum veya kuruluşlar tarafından son günlerde de bir çok yerde yeraltı elektrik kablosunun aynı sebeplerle patlatıldığını belirterek, “Şanlıurfa’da trambüs projesinin 1. etap çalışmaları Balıklıgöl, Şanlıurfa Müzesi, Divanyolu Caddesi, Kapaklı pasajı ve Atatürk Bulvarı güzergahında devam etmektedir. Buradaki çalışmaları yürüten yüklenici firmaya ait iş makineleri, yaptıkları hatalı kazılar nedeniyle maalesef Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinde şehir aydınlatma şebekesini besleyen yeraltı elektrik kablolarımızı patlatmıştır. Bu yüzden her iki ilçemizde birçok cadde ve sokak karanlıkta kalmıştır. Ekiplerimiz, duruma hemen müdahale ederek gerekli onarımları yapmış ve olabilecek en kısa sürede aydınlatma şebekesini yeniden devreye almışlardır” dedi.


Can ve mal güvenliği açısından önemli


AYKOME’nin kararlarına uygun yapılmayan kazılar yüzünden yer altı elektrik kablolarının zaman zaman ciddi biçimde zarar gördüğüne dikkat çeken Dicle Elektrik yetkilileri, "Bu yüzden arz güvenliği ciddi biçimde risk altına girmektedir. Patlayan her kablonun onarımı tamamlanıncaya kadar vatandaşlar yaşanan bu durumdan olumsuz etkilenmekte, ekonomik kayıplar yaşanabilmektedir. Yeraltı elektrik hatlarının bulunduğu yerlerde kişi, kurum ya da kuruluşların şirketimizin bilgisi dışında kazı yapmaması gerekir. Bu tür çalışmalar daha planlanırken, yeraltı elektrik şebekesinin varlığının dikkate alınması, can ve mal güvenliği açısından da hayati önem taşımaktadır. Bu sebeple kazıların ya AYKOME’nin bilgisi dahilinde, ya da şirketimize bilgi verilerek yapılması son derece önemlidir" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 19 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Paylaşımında operasyonun, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca Şırnak, Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde, Sakarya, Manisa, Diyarbakır, Kütahya, Trabzon, Siirt ve Malatya’da düzenlendiğini ifade eden Yerlikaya, il il şu bilgileri paylaştı: "Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan ortak çalışma sonucu, Şırnak merkezli Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde ve Sakarya’da düzenlenen operasyonlarda; internet siteleri üzerinden sahte araç ilanı, kiralık villa ve yüksek kazançlı yatırım vaadiyle vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 32 şüpheli yakalandı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Manisa merkezli Adana, Mersin, Muğla, Gaziantep, Diyarbakır, Kütahya ve Trabzon’da düzenlenen operasyonlarda, yüksek kazançlı yatırım vaadiyle forex üzerinden vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 13 şüpheli yakalandı. Siirt İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda Siirt merkezli Adana ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya platformları üzerinden vatandaşlarımızın kişisel verilerini elde edip ’FETÖ silahlı terör örgütüne adınız karıştı’ iddiası ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Diyarbakır merkezli Denizli, Malatya ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda; internet sitesi üzerinden ’sahte araç ilanı’ ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı." Bakan Yerlikaya, yapılan ilk belirlemelere göre şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon Türk Lirası tutarında para hareketliliği tespit ettiklerini kaydetti. Yapılan operasyon sonucu ise çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.