GENEL - 11 Ocak 2020 Cumartesi 13:38

İHA’ya “En İyi Haber” ödülü

A
A
A
İHA’ya “En İyi Haber” ödülü

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğinin düzenlenen gecede Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) tarafından İhlas Haber Ajansına (İHA) “En İyi Haber” ödülü verildi.

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğinin düzenlenen gecede Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) tarafından İhlas Haber Ajansına (İHA) “En İyi Haber” ödülü verildi.


Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir gece düzenlendi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 9 ilde görev yapan basın mensupları, cemiyet başkanları ve çok sayıda protokol üyesinin katıldığı gecede İhlas Haber Ajansına ödül verildi. Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) tarafından İhlas Haber Ajansı’na Barış Pınarı Harekatı’nda gösterdikleri üstün başarıdan dolayı “En İyi Haber” ödülü verildi. İhlas Haber Ajansı adına ödülü Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş’un elinden Barış Pınarı Harekatı sırasında PKK/YPG terör örgütün Akçakale ilçesine attığı roketle yaralanan Şanlıurfa muhabiri Şinasi İnan aldı.



Ödüller sahiplerini buldu


Batman Sonsöz Gazetesi’nden Hatice Türkan röportaj dalında, Gaziantep Mega Televizyonundan Başak Akay en iyi haber ve görüntü dalında, Mardin İletişim Gazetesinden Sait Çakar makale dalında, Siirt Sonsöz Gazetesinden İsmail Çelik fotoğraf dalında, Cizrem Gazetesinden Abidin Yel internet haber dalında, Diyarbakır Yenigün Gazetesinden Nurullah Ergün sayfa tasarım dalında, Gaziantep Olay Televizyonundan Mustafa Teke spor haberi dalında, Mardin’den Adnan Avuka, Batman’dan Halit Beytüt ve Adıyaman’dan Ahmet Kaya, Şanlıurfa’dan Mehmet Göviç, Kilis’ten Ahmet Yılmaz Çağlar ise mesleğe kattığı değerden dolayı ödüle layık görülen diğer isimler oldu. Mardin Valisi Mustafa Yaman da gecede ödül alanlara hediye gönderdi.



Basın mensuplar aileleriyle birlikte katıldı


Programa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş,Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Eyüp Sabri Kirişçi, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Siirt, Batman, Kilis ve Şırnak illerinde görev yapan basın mensupları, Şanlıurfa’da çalışan gazeteciler ile aileleri katıldı.


Gecede bir konuşma yapan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak, gazetecilik mesleğinin zorluklarına ve önemine değindi.


Gecede ayrıca Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ve Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı da gecede birer konuşma yaptı.


Gece, Adıyaman ve Şanlıurfa’dan gelen sanatçıların seslendirdiği türkülerle son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Tezgah başına geçen Başkan Yetişkin, gençlere patlamış mısır dağıttı Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen Gençlik Şenliği’nde gençlerle bir araya gelen Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, tezgah başına geçerek gençlere patlamış dağıttı. Efeler Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Umurlu Mahallesi’nde Gençlik Şenliği düzenledi. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in de katıldığı şenlik, 7’den 70’e her yaştan vatandaşın yoğun ilgisiyle adeta bir halk buluşmasına döndü. Gençler, çocuklar ve aileleri birbirinden renkli etkinliklerle doyasıya eğlendi. Çocuklar ve gençler için oyun parkurları, yüz boyama etkinlikleri, palyaço gösterilerinin yer aldığı programda Efeler Belediyesi Kent Orkestrası da şarkı ve marşlarla katılımcılara coşku dolu bir gün yaşattı. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Gençlik Şenliği’nde bir araya geldiği vatandaşlarla samimi sohbetler gerçekleştirip bol bol fotoğraf çektirdi. Şenlikte yer alan patlamış mısır tezgahının da başına geçen Başkan Yetişkin, gençlere patlamış mısır dağıttı. Umurlu mahalle halkı ile etkinliğe katılan vatandaşlar, kendilerini böyle bir organizasyonla buluşturan Başkan Yetişkin’e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. "Atatürk’ün ışığından asla ayrılmayacağız" Tüm vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin; “Umurlu’da ilk kez böyle bir program düzenliyoruz. Bundan sonra da bu tür etkinliklerimize sıklıkla devam edeceğiz. Hem çocuklarımızın kaynaşması hem de gençlerimizin önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek sınavlardan önce biraz olsun moral bulabilmesi için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. 19 Mayıs’tan bir gün önce yani Gençlik Haftası’nda bu organizasyonu yapmak benim için ayrı bir onur. Emeği geçen meclis üyelerimize, mesai arkadaşlarıma ve katılan herkese çok teşekkür ederim. Biz 1881’de Selanik’te doğan mavi gözlü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığından asla ayrılmayacağız. Hepimizin bayramı kutlu olsun” dedi.
İstanbul Sultangazi’de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu Sultangazi’de daha önceden aralarında husumet oldukları öğrenilen 2 grup trafikte birbirleriyle karşılaştı. Sözlü tartışma sonrası birbirleriyle silahlı kavgaya tutuşan gruptan 3 kişi yaralandı. Kavga esnasında bir kişinin silahla vurulduğu o anlar cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Olay, saat 14.00 sıralarında Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre daha önce aralarında husumet oldukları öğrenilen 2 grup Mahmutbey yolu üzerinde karşılaştı. Sözlü tartışma yaşayan grup arasında daha sonra silahlı kavga çıktı. Silahların kullanıldığı kavgada İ.S., M.S., M.K., yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından yaralanan 3 kişi ambulans ile çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri trafiği durdurarak bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Olaya karışan 2 kişi A.A., ve O.T., kişi ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Silahlı vurulduğu anlar kamerada Öğlen saatlerinde meydana gelen olayda, aralarında husumet bulunan 2 grup trafikte birbirleriyle karşılaştı. Kısa sürede sözlü tartışmanın silahlı kavgaya dönüştüğü o anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Görüntülerde tartışan 2 kişiden birinin silahla vurulduğu ve sonrasında yere düştüğü görülüyor. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından yol yeniden araç trafiğine açıldı. Olayla ilgili inceleme sürüyor.