YEREL HABERLER - 07 Ocak 2012 Cumartesi 15:28

ENGELLİ ÇOCUĞUN POLİS OLMA HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

A
A
A
ENGELLİ ÇOCUĞUN POLİS OLMA HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde okuyan engelli çocuğun, polis olma hayali öğretmeni ve Emniyet Müdürü Recep Yeşil sayesinde gerçekleşti.
İsmet Paşa İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Faruk Sakman’ın polis olmak istediğini öğrenen öğretmeni Aynur Dinçer, Siverek Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat etti. Dinçer, bedensel ve zihinsel engelli öğrencisinin durumunu Emniyet Müdürü Recep Yeşil’e anlattı. Bunun üzerine harekete geçen Siverek Emniyet Müdürü Recep Yeşil, polis kıyafetleri temin ederek Sakman’ı emniyet müdürlüğüne davet etti. Polis elbiseleri giydirilen Faruk Sakman, Emniyet Müdürü Recep Yeşil ile bir süre sohbet etti. Faruk Sakman,
polis kıyafetleri içinde çok mutlu olduğunu ve hayalini gerçekleştirdikleri için Emniyet Müdürü Recep Yeşil ve öğretmeni Aynur Dinçer’e teşekkür etti. Siverek Emniyet Müdürü Recep Yeşil ise, "Faruk kardeşimizin polislere meraklı olduğunu polisleri çok sevdiğini sokakta görünce imrendiğini, ifade ettiler. Bizde kardeşimizi kırmadık, kendisine uygun bir elbise tedarik ettik. Siverek Emniyeti olarak, yaptığımız bu tür sosyal aktivitelere gerçekten katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli Karla kapanan yollar aşıldı, 2 hasta sağlık ekiplerince hastaneye ulaştırıldı Tunceli’nin Mazgirt ve Nazımiye ilçelerinde olumsuz kış koşullarına rağmen harekete geçen 112 Acil Sağlık ekipleri, kapanan yolları aşarak iki hastaya zamanında müdahale etti. Edinilen bilgiye göre, Mazgirt ilçesine bağlı Örenici köyünde ikamet eden 90 yaşındaki Mehmet Can’ın genel durum bozukluğu ve bacaklarda uyuşma şikâyetiyle 112 Acil Çağrı Merkezi’ne başvurması üzerine ekipler hızla harekete geçti. 29 Aralık’ta gerçekleşen vakada, kış şartlarının zorlaştırdığı yol koşullarına rağmen 112 Acil Sağlık ekipleri hastanın evine kadar ulaşarak ilk müdahaleyi yerinde gerçekleştirdi. Mehmet Can, yapılan müdahalenin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi. Nazımiye ilçesine bağlı Büyükyurt köyünde rahatsızlanan 74 yaşındaki Sakine Kaymaz için de zamanla yarışıldı. Kar nedeniyle kapanan köy yolları iş makineleriyle açılırken, 6240 nolu 112 Acil Sağlık ekibi yaklaşık 3 saat süren yoğun ve koordineli bir çalışmanın ardından hastaya ulaştı. İş makinesi ve ambulans desteğiyle güvenli şekilde hastaneye nakli sağlanan Kaymaz’ın tedavisine başlandı. Yetkililer, en zorlu kış şartlarında dahi sağlık hizmetlerinin aksamadan sürdürüldüğünü belirterek, vatandaşların ihtiyaç duyduğu her an sahada olmaya devam edeceklerini vurguladı. Her iki hastaya da geçmiş olsun dilekleri iletildi.