- 18 Haziran 2021 Cuma 15:53

Şanlıurfa’da tüplü dalış dönemi

A
A
A
Şanlıurfa’da tüplü dalış dönemi

Türkiye’de boğulma vakalarının en fazla yaşandığı iller arasında yer alan Şanlıurfa’da tüplü dalış eğitimleri veriliyor.

Türkiye’de boğulma vakalarının en fazla yaşandığı iller arasında yer alan Şanlıurfa’da tüplü dalış eğitimleri veriliyor. Eğitimlerle boğulma vakalarının önüne geçmenin yanı sıra ildeki dalış turizminin de geliştirilmesi amaçlanıyor.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi hem ilde dalış turizmine katkı sağlamak hem de boğulma vakalarına müdahale etmeleri için havuzlarda görevli personellerine Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu eğitmenleri eşliğinde tüplü dalış eğitimi verdi. Deneyimli eğitmenler gözetiminde verilen eğitimde 10 personele dalışın incelikleri uygulamalı olarak anlatıldı.


Eğitimlerle Şanlıurfa’da dalış sporunun ön plana çıkarılarak kelaynaklarıyla ünlü Birecik ilçesi, sakin şehir Halfeti ve Güneydoğu’nun incisi Bozova ilçesinde dalışlar gerçekleştirilerek Şanlıurfa turizmine farklı bir soluk getirilmesi planlanıyor. GAP 2. etaptaki kapalı yüzme havuzunda Gençlik Spor Daire Başkanlığı personellerine verilen eğitim kapsamında tüple dalışın tüm detayları paylaşılırken, suyun içerisinde hayat kurtaracak işaretler anlatıldı. Eğitim alan personel tüplü dalış ekipmanlarını takmalarının ardından deneyimli eğitmenlerin gözetiminde suya girdi. Yaklaşık 2 saat süren ilk eğitimin sonunda su altında ay yıldızlı Türk bayrağı açıldı.


Başarılı personele eğitimin sonunda sertifika verileceği belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Fuhuşta yakalanan kadınlarda cinsel yollarla bulaşan hastalık çıktı Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde düzenlenen fuhuş operasyonunda 34 yabancı kadın ve 6 zanlı yakalandı. Yapılan sağlık kontrolünde kadın şahıslardan 2’sinin cinsel yolla bulaşan hastalık taşıdığı tespit edildi. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığınca, Marmaraereğlisi ilçesinde faaliyet gösteren 3 işletmeye yönelik, fuhşa teşvik ve aracılık etme, yer ve imkan sağlama suçları çerçevesinde operasyonu düzenlendi. icra edilen eş zamanlı operasyonda, fuhşa teşvik, aracılık ve yer temini yapan 9 şüpheliden 6’sı yakalandı. Şüphelilerden 4’ü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari diğer şüphelilerin aranmasına ise devam ediliyor. Cinsel yollarla bulaşan hastalık tespit edildi Olaylara karışan 34 yabancı uyruklu kadın Tekirdağ İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Yapılan sağlık kontrolünde kadın şahıslardan 2’sinin cinsel yolla bulaşan hastalık taşıdığı tespit edildi. İşletmelerde yapılan aramalarda, 1 adet tabanca, 3 adet tabanca fişeği, 7 adet cep telefonu, 1 adet harddisk, 2 gram esrar, 3 adet uyuşturucu hap, 3 litre kaçak içki, suçtan elde edilen çok miktarda para ve cinsel içerikli materyaller ele geçirildi. Ayrıca işletmeler hakkında kimlik bildiriminde bulunmama, kapalı alanda sigara içme ve diğer kabahatler nedeniyle idari işlem başlatıldı.
Ardahan Ardahan’da lise öğrencileri gıda zehirlenmesi nedeniyle hastanelik oldu: Valilikten açıklama geldi Ardahan’da Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan 25 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle Ardahan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Valilikten konuyla ilgili açıklama geldi. Ardahan merkezde bulunan Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan 25 öğrenci; mide bulantısı, karın ağrısı, ishal gibi şikâyetler nedeniyle öğretmenleri nezaretinde hastaneye kaldırıldı. Hastanede kan tahlili alınarak tedavileri yapılan öğrencilerin tamamı taburcu edilerek pansiyonlarına gönderildi. Ardahan Valiliği konuyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada konunun yakından takip edildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "29 Nisan 2024 tarihinde ilimiz merkez Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan 25 öğrencimiz; mide bulantısı, karın ağrısı, ishal gibi şikâyetlerle öğretmenleri nezaretinde Ardahan Devlet Hastanesi’ne götürülmüştür. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvuran öğrencilerimizin tamamı acil servislerde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilmiş olup, durumu ciddi olan ve yatarak tedavi gören öğrencimiz bulunmamaktadır. Pansiyonda öğrencilere verilen gıda numuneleri ve su numuneleri gerekli incelemelerin yapılması için Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir. Valiliğimiz tarafından başlatılan idari inceleme devam etmekte olup, konu yakından takip edilmektedir."