YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 13:31

VALİ CELALETTİN GÜVENÇ VE REKTÖR MUTLU ARAŞTIRMA HASTANESİNİ ZİYARET ETTİ

A
A
A
VALİ CELALETTİN GÜVENÇ VE REKTÖR MUTLU ARAŞTIRMA HASTANESİNİ ZİYARET ETTİ

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Harran Üniversitesine bağlı tıp fakültesi polikliniklerinde incelemelerde bulunarak Üniversite Rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu’dan bilgiler aldı.
Son zamanlarda hizmet yönünden sürekli kendisini yenileyen Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde gezi ve incelemelerde bulunan Vali Güvenç, hastane baştabibi Doç.Dr Can Kürkçüoğlu ve tıp fakültesi dekanı Prof.Dr. Tevfik Sabuncu’dan bilgi aldı.
Polikliniklerde hasta ve hasta yakınları ile sohbet eden Vali Güvenç, göz polikliniğini gezerken, birde gözlerini kontrol ettirdi. Hastanenin kardiyoloji polikliniğini de gezen Vali Güvenç ve beraberlerindekiler hastaneye alınan ve yeni hizmet vermeye başlayan son sistem eko kardiyoloji cihazını görerek, kardiyoloji ABD Başkanı Prof.Dr. Recep Demirbağ’dan bilgi aldılar.
Kardiyolojiye son sistem 3 boyutlu eko kardiyoloji cihaz alındı. Bölgede yoğun olan kalp hastalıklarında doğru ve erken teşhis kolaylığı sağlayan ileri teknik ve donanımlı eko kardiyoloji cihazı hizmet vermeye başladı.
Konu ile alakalı bir açıklamada bulunan Tıp Fakültesi Baştabip Yardımcısı ve Kardiyoloji ABD Başkanı Prof.Dr. Recep Demirbağ yaptığı açıklamada; cihazın bu alanda bölgede tek olduğunu, son sistem ve 3 boyutlu görüntüleme alınabildiğini, arşivleme tekniği ile bu cihazın Şanlıurfa ve bölge hastaları için bir şans olduğunu ifade etti.
Vali Güvenç hastanedeki incelemelerinden sonra yeni faaliyete giren diyaliz ve nükleer merkezin açılışında gözlerini kontrol ettirirken mekan sıkıntısından yakınan akademisyenlere "ben göz derdindeyim sizde yer derdindesiniz" esprisini yaptı.
Vali bey açıklamalarında üniversitenin mekan sıkıntısını biliyorum. Sayın Bakanımızla bir araya gelip, bu konuyu çözeceklerini, esas olan millete hizmet etmek olduğunu kurumlar arasında ayrı, gayrı olmadığını ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir