YEREL HABERLER - 29 Ocak 2012 Pazar 14:00

10 YILLIK HUSUMET BARIŞ YEMEĞİ İLE SON BULDU

A
A
A
10 YILLIK HUSUMET BARIŞ YEMEĞİ İLE SON BULDU

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde iki aile arasındaki 10 yıllık husumet, verilen barış yemeği ile sona erdi.
Ceylanpınar ilçesinde Özer ve Akın aileleri arasında 10 yıldır devam eden husumet, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Ceylanpınar İlçe Başkanlığı’nın devreye girmesiyle sona erdirildi. BDP İlçe Başkanlığı önünde kurulan barış çadırında iki ailenin fertleri bir araya geldi. Burada bir açıklama yapan BDP Şanlıurfa İl Başkanı Fatma İzol, bölgenin her zaman barışa ihtiyacı olduğunu ifade ederek, aralarında husumet bulunan ailelerin sağduyulu davrandıklarını dile getirdi.
BDP Ceylanpınar İlçe Başkanı İbrahim Oğur da, barışta emeği geçen tüm kesimlere teşekkür etti. Daha sonra çadırda bulunan konuklara yemek ikramı yapıldı. Barış yemeğine BDP’nin Şanlıurfa, Ceylanpınar ilçesi, Adıyaman ve Viranşehir ilçesi yönetimleri, Belediye Meclis üyeleri, partililer, mahalle muhtarları ve ilçe halkı katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır AK Partili Raşit Ocak: "İşçilere yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız" AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, seçimden sonra DEM’li belediyelerin bazılarının işçi çıkarmasına tepki göstererek, "İşçilere yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız" dedi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, seçimin ardından DEM’li belediyelerin ilk icraatının işten çıkarmalar ve emekçileri işlevsiz ve verimsiz hale getiren mobbing uygulamaları olduğunu ileri sürdü. Ocak, "Belediyelerde işçi kıyımı devam ederken, şimdi de eski çalışan emekçi kardeşlerimizin bir kısmı, kadrolarına bakılmadan temizlik işleri müdürlüğü emrinde görevlendirilmeye başlandı. Özetle DEM’li belediyelerde çalışma hayatını düzenleyici, işçi ve işveren ilişkilerinde çalışma barışının sağlanmasını kolaylaştırıcı adımlar yerine; yasa, kanunlar ve evrensel insan hakları çiğnenerek zulüm dönemi başlamıştır. Söz konusu DEM’li belediyelerde emekçi kardeşlerimize yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız. İşten çıkartma, iş yeri değiştirme, mobbing, onur kırıcı davranışlar, ayrımcılık ve ötekileştirme çabalarına karşı; emekçi kardeşlerimizle hukuki mücadele başlatacağız. İlimizde mağdur ve mazlum olmuş bütün belediye çalışanlarının ve emekçilerinin yanında duracağız. İşçilerimize emekçilerimize yönelik baskı, tehdit, işten çıkarmalar son bulana kadar haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Muğla Datça’da 2 bin 500 yıllık hayal, temsili olarak gerçeğe dönüştürüldü Ege ile Akdeniz’in birleşme noktası olan Muğla’nın Datça ilçesinde su testilerine doldurulan ve Akdeniz’den Ege’ye sembolik olarak taşınan deniz suyu, düzenlenen törenle Ege Denizi’ne döküldü. Antik çağda Muğla’nın Datça ilçesinde yaşayan Knidosluların, Akdeniz ile Ege Denizi suyunun birleşmesini sağlamak amacıyla kanal açmaya çalıştıkları bilinirken, başarısızlıkla sonuçlanan çalışma yaklaşık 2 bin 500 yıl sonra gerçek oldu. Bu yıl 23.’sü düzenlenen Akdeniz’den Ege’ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü kapsamında Akdeniz’den alınan ve testilerle taşınan deniz suyu, bu yıl 23. kez Ege Denizi ile buluşturuldu. Datça Çevre ve Turizm Derneği’nin (DAÇEV) girişimi, Datça Kaymakamlığı ve Datça Belediyesi’nin katkıları ile her yıl düzenlenen geleneksel yürüyüş sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Ege Denizi’ne götürülmek üzere Çatalmağara önünden Datça testilerine doldurulan Akdeniz suyu, belirlenen güzergah üzerinden Gökova körfezi kıyısındaki Gereme koyunda bulunan Katıyalı mevkiine ulaştırmak üzere davul zurna eşliğinde yola çıkarıldı. Yaklaşık 4 saat süren yürüyüşün ardından testilerle birlikte Katıyalı mevkiine ulaşan ekip, Akdeniz’den alınan deniz suyunu Ege Denizi’ne döktü. Datça Kaymakamı Murat Atıcı, Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt ve DAÇEV kurucusu ve Düzenleme Komitesi Başkanı Hüseyin Tüzün tarafından testilere doldurulan sular, Ege Denizi’ne döküldü. 2 bin 500 yıllık hayalin temsili olarak gerçeğe dönüştürüldüğü etkinliğin ardından, vatandaşlara keşkek ikram edildi. Piknik havasında geçen etkinlikte, katılımcılar doyasıya eğlenirken, davul zurna eşliğinde gerçekleştirilen kutlamalarda renkli görüntüler ortaya çıktı.