YEREL HABERLER - 17 Ocak 2014 Cuma 14:16

Girişimcilik Kursunu Bitirenlere Sertifikaları Verildi

A
A
A
Girişimcilik Kursunu Bitirenlere Sertifikaları Verildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan, ‘Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm’ projesi kapsamında eğitim gören kursiyerlere sertifikaları verildi.
Bahçelievler Gençlik Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine; Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Bahçelievler Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp, KOSGEP Müdürü İdris Erkeksoy ile kursiyerler katıldı.
Sertifika dağıtımı öncesi konuşan Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp, gençlere yeni iş imkanı sağladıklarını söyleyerek, “Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan projede gençler için büyük bir fırsat ve onların geleceği için büyük bir yatırım olacaktır. Bu projeyle birlikte gençlerin i hayallerini gerçekleştirme doğrultusunda maddi imkân sağlamaktadır. Gençlerin enerjilerini yararlı aktivitelere yönlendiren, onlara hedefleri doğrultusunda koşmayı öğreten bunun yanı sıra yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü, empati kurmak gibi bireysel özelliklerin kazandırılması için büyük bir emekle çalışılan gençlik merkezleri, kendi işinin sahibi olmak isteyen gençlerimize de bu proje ile kapılarını açtık” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, gençlere yeni iş yaşamında başarılar dileyerek, “Şanlıurfa Türkiye’nin en geç nüfusuna sahip bir ilimizdir. Gençlik ve Spor Bakanlığı son dönemlerde sosyal ve kültürel etkinliklere de değe vermeye başladı. Bununla birlikte Şanlıurfa’daki gençlik merkezlerimizde gençlerimiz için çalışmaktadır. Bunun en güzel örneklerinden birisi de şu anki girişimcilik kursudur. Kursumuzu başarıyla bitiren gençlerimizin yeni iş hayatında başarılar diliyorum. İnşallah sizlerde diğer gençlerimizin önünü açacaksınız” diye konuştu.
Emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, “Gençlerin hedefleri doğrultusunda iş imkanı sağlamak amacıyla Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün iş birliği içinde gençlere destek sağlamak ve onların ilerde daha güçlü bireyler olması için güzel bir projeye imza attık. Bu tip projeler gençlerimizin girişimci ruhlarını ön plana çıkarmaktadır. Türkiye genelinde uygulanan bu projenin Şanlıurfalı gençlerimiz içinde büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Sizler işinizi kurduktan sonra yanınızda elemanlar yetiştirip onlara güzel fırsatlar sağlayacaksınız. Ticaret peygamber mesleğidir. Kursu başarıyla bitiren gençlerimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
KOSGEP Müdürü İdris Erkeksoy ise şunları söyledi:
“Kurs sonunda girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayan gençlerimize KOSGEB tarafından 30 bin TL’ye kadar hibe ve 70 bin TL’ye kadar faizsiz kredi verilecektir. İsterseniz ortak bir iş kurabilirsiniz, isterseniz de tek başınıza kendi işinizin sahibi olabileceksiniz. Bizler sizlere destek vermek için bu kursu açtık. İnşallah Şanlıurfa’ya yeni iş adamları kazandıracağız. Emeği geçen bütün hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Bahçelievler Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp ve KOSGEP Müdürü İdris Erkeksoy tarafından girişimcilik kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir