YEREL HABERLER - 11 Mart 2014 Salı 16:26

'uyuşturucuya Hayır' Eylemi Düzenlendi

A
A
A
'uyuşturucuya Hayır' Eylemi Düzenlendi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Haliliye İlçe Teşkilatı tarafından, son günlerde Şanlıurfa’da arttığı ileri sürülen uyuşturucu madde kullanımına dikkat çekmek amacıyla, "uyuşturucuya hayır" eylemi düzenlendi.
Eylemde konuşan BDP Haliliye İlçe Başkanı Av. Hidayet Enmek, "Şanlıurfa’da son zamanlarda artan uyuşturucu satışı ve kullanımı toplumun huzuru ve güvenliğini tehdit etmektedir. Haliliye ilçesinde özellikle Süleymaniye, Devteşti ve Yeşildirek mahallelerinde atık durumdaki kullanılmayan mekanlar uyuşturucu satıcıları ve kullanıcıları tarafından mesken edilmiştir. Okula giden çocuklara musallat olan bu satıcılara karşı alınmayan önlemlerden dolayı halkın sabrı tükenme aşamasına gelmiştir" dedi.
"Uyuşturucu madde bağımlılığının artması toplumda fuhşun ve ahlaki çöküntünün artmasına sebep olmaktadır" diyen Enmek, şunları söyledi:
"Sağlıksız nesil ve toplumların, hiçbir alanda başarılı olmaları mümkün değildir. Sağlıklı ve mutlu bir toplum oluşturmak için geleceğimiz olan çocuklarımızın ve insanımızın kötü alışkanlıklardan uzak durması oldukça önemlidir. Bilinçli ve sağlıklı bir toplum olabilmek adına çocuklar ve gençlerimiz başta olmak üzere, toplumumuzdaki tüm bireylerin bu zararlı maddelere ulaşmasını önlemek tüm toplumun görevidir."
Çevrede bulunan esnaf adına konuşan Süleyman Çelik ise, "Annelerimiz, kardeşlerimiz dışarı çıkamayacak duruma geldiler. Bu sorunu kim çözecekse bir an önce çözsün. Süleymaniye Mahallesi eroin, uyuşturucu, tiner satan mekan haline geldi. Cemaat namaza gidemiyor, cami tuvaletlerinde esrar, bali kullanılıyor" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir