DÜNYA - 27 Mart 2012 Salı 18:26

SPOR TOTO 2. LİG

A
A
A
SPOR TOTO 2. LİG

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Şanlıurfaspor, kendi evinde ağırlayacağı Bugsaşspor maçının hazırlıklarına başladı.
11 Nisan Stadyumu`nda gerçekleştiren antrenmanda futbolcuların oldukça hırslı ve moralli olduğu görüldü. Sarı-yeşilli ekip, Teknik Direktör Kemal Kılıç yönetiminde yaptığı ilk antrenmanı ısınma düz koşu ve beşe iki dar alanda kısa pas çalışmasının ardından, kondisyon ağırlıklı bir çalışma yaptı. Kılıç, antrenmanı yarım sahada çift kale maçla tamamladı. Bugsaşspor maçından galip ayrılmayı hedeflediklerini belirten, Teknik Direktör Kemal Kılıç, "Artık müthiş bir mücadele içerisindeyiz. Bu saatten sonra en
ufak bir hata yapan kötü duruma düşecektir. Bütün takımlar müthiş bir kontrasyon örneği gösteriyor. şuan biz son derece sakin bir futbol oynuyoruz. Ama bu hafta çok zor bir maça çıkacağız. Oynayacağımız takımlardan biri şampiyonluk için oynuyor. Dolayısı ile bizimde bu hafta kendi evimizde oynayacağımız Bugsaşspor maçını iyi oynamak zorundayız. Önde oluşumuz ufak bir avantaj. Takımımız çok iyi görünüyor ve bütün maçları kazandığımız takdirde, rakiplerimizin ne yapacağı bizi ilgilendirmiyor. Biz her hafta
oynayacağımız maça kontraste oluyoruz. Her hafta önümüzdeki maçı kazanırsak şampiyonluk bizim demektir. Son haftalarda görülmemiş bir final izliyoruz. Şuan için kimin şampiyon alacağı hala belli değil. Şuan için sakat oyuncumuz yok ama sarı kart sınırında olan oyuncularımız var. Buda bizi pek dert etmiyoruz. Takımımız alternatif bir kadro. Artık bu tür sorumla maçlarda kim oynarsa oynasın, yapabileceğinin en yükseğini yerine getirecektir diye ümit ediyorum. İnşallah kendi evimiz ve seyircimiz önünde
galibiyet alarak, yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Trendyol Süper Lig: Gençlerbirliği: 0 - Kayserispor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Gençlerbirliği, Kayserispor’u ağırlıyor. Müsabakanın ilk yarısı 0-0’lık berabere sona erdi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 22. dakikada Kayserispor’un orta alanda kaptığı top sonrası sağ kanattan gelişen hücumunda Makarov, sol ayağının dışıyla orta açtı. Ön direkte Miguel Cardoso’nun dokunuşu sonrası kaleci Velho’nun çeldiği top direkten döndü. Ardından Mane yakın mesafeden meşin yuvarlağı kaleye gönderemedi. 25. dakikada Gençlerbirliği’nin Metehan’la sağ taç çizgisi önünden kullandığı serbest vuruşta penaltı noktası üzerine gelen topa Thalisson kafayı vurdu. Kaleci Bilal, üzerine gelen meşin yuvarlağı tek hamlede kontrol etti. 44. dakikada Kayserispor’un sağ kanattan gelişen hızlı atağında Miguel Cardoso’nun ortasında kale yakınında vuruş yapmaya hazırlanan Chalov’dan önce Goutas araya girdi ve atağı önledi. Stat: Eryaman Hakemler: Ümit Öztürk, Kerem Ersoy, Murat Şener Gençlerbirliği: Velho, Pereira, Goutas, Zuzek, Thalisson, Dele-Bashiru, Cihan Çanak, Göktan Gürpüz, Tongya, Traore, Metehan Mimaroğlu Yedekler: Erhan Erentürk, Onyekuru, Samed Onur, Koita, Hanousek, Diabate, Varesanovic, Ensar Kemaloğlu, Abdurrahim Dursun, Fıratcan Üzüm Teknik Direktör: Levent Şahin Kayserispor: Bilal Bayazit, Brenet, Semih Güler, Denswill, Ramazan Civelek, Benes, Bennasser, Mane, Makarov, Miguel Cardoso, Chalov Yedekler: Onurcan Piri, Katongo, Onugkha, Mendes, Mather, Burak Kapacak, Furkan Soyalp, Görkem Sağlam, Nurettin Korkmaz, Talha Sarıarslan Teknik Direktör: Erling Moe Sarı kartlar: Mane (Kayserispor), Tongya (Gençlerbirliği)
Ağrı Ağrı, TÜBİTAK 2204-A Bölge Finali’nde 4 derece elde etti Batman’da düzenlenen TÜBİTAK 2204-A 57. Liseler Arası Araştırma Projeleri Yarışması Van Bölge Finali’nde dereceye giren Ağrılı öğrenci ve öğretmenler, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen programda ödüllendirildi. Batman’da gerçekleştirilen bölge finalinde matematik alanında "Collatz Dizisi Tabanlı İki Parametreli Şifreleme Algoritması ve Yapay Zeka Destekli Web Uygulaması Tasarımı" adlı projeyle Ağrı Bilim ve Sanat Merkezi danışman öğretmeni Muhammed Alican Pusat ile öğrenciler Muhammet Furkan Ceyhan, Said Erdem Parlak ve Muhammed Miraç Karakoç bölge birincisi olarak, Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Yine Ağrı Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan tarih alanındaki "Osmanlı Florasanın Dijital Dönüşümü: Kültürel Miras Hasbahçelerin, Çiçeklerin Flatelik Tasarımlar ve Sanal Gerçeklikle Geleceğe Taşınması" projesi bölge ikinciliği elde etti. Ağrı Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Matematik alanında hazırlanan "Asal Çarpanlar ile Şifreleme ve Yapay Zeka Destekli Web Uygulaması Tasarımı" projesi de bölge üçüncüsü oldu. Öte yandan "Voronoi Diyagramları ile Deprem Toplanma Alanları Optimizasyonu" projesiyle Şerife Bacı Anadolu Lisesi bölge ikinciliğini elde etti. Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen programda danışman öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, projelerin ait olduğu okulların elde ettiği başarıların gurur verici olduğunu söyledi. Öğrencilerden projeleri hakkında bilgi alan Kökrek, başarılarından dolayı öğretmen ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Kökrek, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finali değerlendirmeleri sonucunda Ağrı’nın önemli bir başarı elde ettiğini belirterek, "Bölge genelinde finale kalan 100 proje arasından 11’i ilimizden seçilmiştir. Bölge finali sonucunda ise ilimiz toplam 4 derece elde etmiştir. Emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. Programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Selahattin Bilgiç, Şube Müdürü Muhammet Necmi Karaoğlan, Ağrı Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Bülent Bakır, Şerife Bacı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Selim Çelik ile danışman öğretmenler ve öğrenciler katıldı.