Şanlıurfa`nın Siverek ilçesinde kenger bitkisi, pazarda yerini alarak satışa sunuldu.
Siverek`te, Karacadağ bölgesinde yetişen ve baharın gelişini müjdeleyen kenger bitkisi pazarda satışa sunuldu. Pazar esnafından Mehmetşah Şahinoğlu, Karacadağ`ın eteklerinde doğal olarak yetişen bitkinin her yıl mart ayında yöre halkı tarafından toplanmaya başladığını belirtti. Birçok yöresel yemekte kullanılan kenger`in kilosunun 5 TL ile 7 TL arasında değiştiğini aktaran Şahinoğlu, "Bu yıl havaların yağışlı olması nedeniyle kengerdeki bolluk yüzümüzü güldürdü. Kengerler yerin altında yetişen yabani
bir bitkidir,halk kengeri çeşitli yemelerde kullanır.Kimisi kengeri yağda yumurta ile birlikte kızartarak yemeyi tercih ederken,kimileri ise bulgur pilavında kullanarak kengeri tüketir" dedi.Havaların soğuk olmasından dolayı topladığımız kengerlerin önemli bir bölümü elde kaldı. Havaların biraz daha ısınmasıyla birlikte kenger satışının biraz daha canlanacağını bekliyoruz" dedi.