SPOR - 11 Haziran 2025 Çarşamba 14:15

Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında 14 madalya

A
A
A
Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında 14 madalya

Romanya’da düzenlenen 2025 Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında milli takım formasıyla ülkemizi temsil eden DEPSAŞ Enerji sporcuları, 4 altın, 6 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı.


DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü, engelli bireylerin sportif gelişimine katkı sunmak ve uluslararası başarılar elde etmelerine imkan tanımak amacıyla destek verdiği sporcularıyla Avrupa arenasında önemli bir başarıya imza attı. Romanya’nın Cluj kentinde 6 Haziran’da başlayan ve 34 ülkenin katılımıyla gerçekleşen 2025 Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında milli formayla mücadele eden DEPSAŞ Enerji sporcuları, toplamda 4 altın, 6 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak göğüs kabarttı. Türkiye’yi başarıyla temsil eden sporcular, aynı zamanda eylül ayında Bulgaristan’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasına katılma hakkı elde etti.


DEPSAŞ Enerji’nin zirvedeki bilekleri


Milli takımda yer alan DEPSAŞ Enerji sporcularından Nisa Camadan 23 Yaş Altı sol kolda, Saadet Akbulak ise sol kolda rakiplerini geride bırakarak Avrupa Şampiyonu oldu. Turnuvanın en başarılı isimlerinden Hilal Yıldız ise 23 Yaş Altı kategorisinde hem sağ hem de sol kolda altın madalya kazanarak duble şampiyonluk yaşadı. Yıldız ayrıca Büyükler kategorisinde bir gümüş madalya daha kazanırken Gökhan Seven, 100 kilogramda hem sağ hem de sol kolda Avrupa ikincisi oldu. Saadet Akbulak sağ kolda, Tolga Aytan ise 23 Yaş Altı kategorisinde Avrupa ikinciliği elde etti. Nisa Camadan da şampiyonluğuna ek olarak sağ koldaki performansıyla gümüş madalyanın sahibi oldu.


Bronz madalyalar ise Okay Avşar, Murat Cırık ve Gülendam Sarıbal’dan geldi. Engelli Büyükler kategorisinde yarışan Okay Avşar hem sağ hem de sol kolda, Murat Cırık ise sol kolda Avrupa üçüncüsü oldu. Büyük Bayanlarda mücadele eden Gülendam Sarıbal da Avrupa üçüncüsü olarak kürsüye çıktı.


Şampiyonaya ilişkin açıklamalarda bulunan DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü Başkanı Murat Karagüzel, "Milli sporcularımızı, ülkemizi gururlandıran bu başarısından dolayı kutluyorum. Avrupa’da elde ettiğimiz bu dereceler, bilek güreşi branşında geldiğimiz seviyeyi gözler önüne seriyor. Aynı zamanda sporda erişilebilirliği önceleyen bir kulüp olarak, her bireyin yeteneğini sergileyebileceği alanlar oluşturmanın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Sporcularımızla ve onları hazırlayan antrenörlerimizle gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.


Hedef Dünya Şampiyonası


Romanya’dan madalyalarla dönen DEPSAŞ Enerji sporcuları için yeni hedef, 10-22 Eylül tarihlerinde Bulgaristan’ın Albena kentinde düzenlenecek Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası. Uluslararası tecrübeleriyle dikkat çeken sporcular, bu dev organizasyonda da başarılarını sürdürmeyi hedefliyor.



Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında 14 madalya

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Ayvalık Gastrofest ikinci kez kapılarını açıyor Ege mutfağının zenginliği, yerel üreticilerin emeği ve bölgeye özgü lezzetler, Balıkesir’in Ayvalık ilçeside ikinci kez düzenlenecek GastroFest’te buluşuyor. Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Ayvalık GastroFest, 15-16-17 Mayıs tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. İlk yılında gördüğü yoğun ilgiyle dikkat çeken festival, bu yıl daha kapsamlı bir içerikle gastronomi dünyasının önde gelen temsilcilerini, şefleri, üreticileri ve lezzet tutkunlarını bir araya getirecek. Etkinlik, Ayvalık’ın gastronomik değerlerini daha geniş kitlelere tanıtmayı ve yerel üreticileri desteklemeyi hedefliyor. Bu yıl "Mezenin Kalbi Ayvalık" temasıyla düzenlenecek festivalde, Türkiye’nin farklı bölgelerinden meze kültürü temsilcileri bir araya gelirken, Ayvalık zeytinyağıyla hazırlanan özgün lezzetler ön plana çıkacak. Üç gün sürecek etkinlik boyunca zeytin ve zeytinyağı, deniz ürünleri ve Ege’nin zengin ot kültürü çeşitli etkinliklerle ziyaretçilere sunulacak. Geçtiğimiz yıl Kırlangıç Yaşam Merkezi’nde ilk kez düzenlenen ve panellerden workshoplara, söyleşilerden film gösterimlerine kadar geniş bir yelpazede etkinliklere ev sahipliği yapan festival, büyük ilgi görmüştü. Sözen Group’un içerik organizasyonunu üstlendiği etkinlik, Ayvalık’ın gastronomik mirasını çok yönlü bir programla tanıtarak önemli bir başarı yakalamıştı. Bu yıl da üretici stantları, coğrafi işaretli ürün sunumları, şef workshop’ları, slow food deneyimleri ve sektörel panellerle zengin bir program katılımcıları bekliyor. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, festivalin kentin gastronomi kimliği açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek, "Ayvalık; zengin mutfak kültürü, yerel ürünleri ve özgün lezzetleriyle Türkiye’nin öne çıkan gastronomi destinasyonlarından biri. Zeytinimiz, zeytinyağımız, deniz ürünlerimiz ve ot kültürümüz bu toprakların en değerli mirasları arasında yer alıyor. Ayvalık GastroFest ile bu değerleri daha geniş kitlelere tanıtmayı, üreticilerimizi desteklemeyi ve kentimizin marka değerini artırmayı amaçlıyoruz. İlk yıl elde ettiğimiz başarıyı bu yıl daha da ileri taşıyarak Ayvalık’ın gastronomi turizmindeki yerini güçlendireceğiz" dedi. Gastronomiyle kalkınan kent Ayvalık’ın köklü zeytinyağı üretimi, deniz ürünlerindeki çeşitliliği ve güçlü ot kültürü, GastroFest’i yalnızca bir gastronomi etkinliği olmanın ötesine taşıyor. Festival, kentin kültürel ve turistik değerlerini ön plana çıkarırken, yerel kalkınmaya katkı sağlayan önemli bir platform olarak öne çıkıyor. Yerel üreticilerden ulusal markalara, şeflerden gastronomi tutkunlarına kadar geniş bir katılımcı kitlesini ağırlayacak Ayvalık GastroFest, kentin lezzet odaklı turizm hikayesini ikinci yılında daha da ileri taşımayı hedefliyor.
Balıkesir Ritmin gücü engelleri aştı Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Meslek Yüksekokulu öğrencileri, engelli bireylerle müzik atölyesinde bir araya gelerek ritmin birleştirici gücünde buluştu. Birlikte müzik üreten gençler ve özel bireylerin yakaladığı uyum, sosyal farkındalık adına örnek bir tablo oluşturdu. Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Burhaniye Meslek Yüksekokulu, toplumda engelli bireylere yönelik farkındalığı artırmak amacıyla anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. GSB Burhaniye Gençlik Merkezi’nde düzenlenen müzik ve ritim atölyesinde, üniversite öğrencileri ile özel bireyler bir araya geldi. Eğitmen eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar; ritim çubukları, vurmalı enstrümanlar ve alkışlarla tempo tutarak ortak bir müzikal dil oluşturdu. Grup halinde gerçekleştirilen atölye çalışmasında, öğrenciler ile özel bireyler arasında kurulan samimi diyaloglar ve ortaya çıkan pozitif enerji dikkat çekti. Müziğin iyileştirici ve birleştirici gücünün ön plana çıktığı etkinlikte, katılımcılar birlikte hareket etmenin ve üretim yapmanın heyecanını yaşadı. Etkinliğe katılan ve projeyi değerlendiren Burhaniye MYO Müdürü Prof. Dr. Muammer Bezirgan, öğrencilerin toplumsal konulardaki hassasiyetinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bezirgan, "Katılımcıların birlikte hareket ettiği, birlikte ürettiği ve birlikte eğlendiği bu çalışma; engelli bireylerin sosyal hayata katılımını destekleyen önemli bir farkındalık etkinliği olarak başarıyla gerçekleştirilmiştir. Yüksekokul öğrencilerimizi toplumsal destek konularındaki duyarlılıklarının devamı için her zaman motive etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Burhaniye Gençlik Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona ererken, bu tür projelerin ilçede sosyal uyumu güçlendirmeye devam edeceği vurgulandı.