GÜNDEM - 11 Şubat 2025 Salı 11:31

Haliliye Belediyesinde kadınlar için kurs dönemi başladı

A
A
A
Haliliye Belediyesinde kadınlar için kurs dönemi başladı

Haliliye Belediyesi bünyesindeki Milletevlerinde kadınların hem meslek öğrendiği hem de keyifli zaman geçirdiği hobi kurslarında yeni dönem başladı. Sırrın Milletevinde kuaför ve dikiş nakış kursuna yoğun ilgi gösteren kursiyerler, aile bütçesine katkı sunduklarını ifade etti.


Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, hizmete sunduğu merkezler ile kadınlara yönelik pozitif ayrıcalıklarını sürdürüyor.


Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatı ile hayatın her alanında kadınların yanında olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, bünyesindeki Milletevlerinde meslek edindirme ve hobi kurslarını hizmete sunuyor. Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Sırrın Milletevinde kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurslar, aile ekonomisine katkı sunmak isteyen ve üreten kursiyerler ile doluyor. Kadınlar için el sanatları, dikiş nakış ve kuaför kurslarında usta öğreticiler tarafından teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor. Sırrın Milletevinde başlayan yeni dönem ile 7’den 70’de birçok vatandaş, dikiş nakış ve kuaför kursunda eğitim alıyor. Dikiş nakış kursunda ev tekstil ihtiyaçlarını üreten kadınlar, "Herkes kendine, çocuğuna, bütçesine göre bir şeyler alıp, dikmeye çalışıyor" diyerek, şu sözlerle memnuniyetlerini dile getirdi: "Pijama yapıyoruz, kazak yapıyoruz. Güzel vakit geçiriyoruz burada. Bir şeyler öğreniyoruz. Belediyemizin bize sunduğu hizmetlerden faydalanmaya çalışıyoruz. Ev hanımlarına çok güzel bir katkısı oluyor. Memnunuz, sağ olsunlar."


Kuaför kursunda ise meslek öğrenmek ve işyeri açmak için eğitim aldıklarını ifade eden genç kursiyerler, "Buraya ileride bayan kuaförü olmak için geldim. Zamanımız çok iyi geçiyor, hiç boş vaktimiz yok. Gelenlere bütün işlemleri yapıyoruz" diyerek, sunulan imkanlardan ötürü Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkürlerini iletti.



Haliliye Belediyesinde kadınlar için kurs dönemi başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Galatasaraylı taraftarlar şampiyonluk heyecanını paylaştı Ankara’da Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının 26. şampiyonluğunun mutluluğunu paylaştı. Galatasaray’ın Trendyol Süper Lig’de 2025-2026 sezonda 26. şampiyonluğun ardından 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanında taraftarlar mutluluklarını paylaştı. Galatasaray taraftarı Zeynep, "Çok mutluyuz öncelikle. 10 yaşında kardeşim var resmen doğduğundan beri şampiyonluk görüyor. Böyle bir şey görülmedi herkesten Allah razı olsun, bıktık ama olsun. Her sene buradayız şampiyonluğumu kutlu olsun" dedi. Efe isimli minik taraftar ise, "Dördüncü kez şampiyon olduk çok mutluyuz, bütün Galatasaray cemiyetine hayırlı olsun" diye konuştu. Galatasaraylı Muhammed ise, "Dört sene üst üste şampiyonluk olduk bestesiyle büyüdük şimdi yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Hasan Sayındı ise, "Çok mutluyuz, gururluyuz, coğrafi olarak tek şampiyonuz. Sabaha kadar buradayız, burada sabahlayacağız" şeklinde konuştu. Galatasaray taraftarı Kemal ise, "Üniversiteye başlayalı 4 sene oldu, 4 senede 4 şampiyonluk. İnşallah önümüzdeki 50 senede 50 kere şampiyon olacağız. Bu takım bu sene şampiyon, hakkımızla, gururumuzla" dedi. Bir başka taraftar olan Mehmet ise, "Bu takımda emeği olan herkesin emeğine sağlık. Şampiyon olmak gerçekten güzel, Galatasaraylı olup şampiyon olmakta daha güzel. Şimdi bizim tek bir konsantrasyonumuz var hedef 27 diyoruz, çünkü kupalara layıksın sen şanlı Galatasaray" diye konuştu.