GÜNDEM - 21 Mart 2025 Cuma 10:31

Öğrenci yurtlarında iftar ve sahur menüleri denetlendi

A
A
A
Öğrenci yurtlarında iftar ve sahur menüleri denetlendi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından görevlendirilen ekip, Şanlıurfa’da Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlarda iftar ve sahur menülerini denetledi, öğrencilerin sorunlarını raporladı.


Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın talimatıyla görevlendirilen Kredi ve Yurtlar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül, Yurt Donatımı Daire Başkanı Gökhan Taşdelen, Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren’den oluşan ekip, KYK’ya bağlı yurtlarda denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde, öğrencilerin yemek, temizlik, barınma, personel gibi sorunları dinlendi. Öğrencilerin şikayetleri tek tek not alınarak raporlandı. Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül ve beraberindeki ekip, öğrencilerle yakından ilgilendi. Denetim sonrası bakanlık ekibi öğrencilerle iftar açtı.


Denetim sonrası açıklamada bulunan KYK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül, "Bakanımız Osman Aşkın Bak’ın talimatıyla bütün bürokrat arkadaşlarımızla birlikte alandayız. Bütün Türkiye’yi geziyoruz. İşte şu anda bu dördüncü ilimiz buradayız. Mardin, Diyarbakır, Gaziantep’in ardından şimdi de Şanlıurfa’dayız. Gençlerle birlikte olmak, onların sorunlarını dinlemek, yedikleri yemekler olsun, kaldıkları yurt olsun, sadece yemek meselesi değil, diğer bütün sorunlarla ilgili onları dinliyoruz. Onların sıkıntılarını raporluyoruz. Bu raporladığımız notlarla birlikte genel müdürlüğe gidip, toplantımızı yapıp, orada değerlendiriyoruz. Yani bu bir iletişim meselesi, 1 milyon kişiye hitap ediyoruz. Eğer biz bu dönüşleri alamazsak bu hizmeti daha iyi yapamayız. Daha kaliteli bir hizmet için memnuniyeti sağlamamız lazım" dedi.


"En çok yemek konusunda dönüşler oluyor"


Özgül, "En fazla gelen dönüşler tabii yemek konusunda oluyor. Kimi zaman yemeklerin sıcak olmadığı, kimi zaman işte personelin davranışı ve işte bazen bone takılmıyor gibi sorunlar bize iletildi. Bizde arkadaşlarımıza çok hassas olmalarını istiyoruz ama bu bilgileri öğrencilerden alıyoruz. Bazen yemeklerin pişmediği noktasında, işte tatlı istiyorlar. Ramazanda özellikle bu konuda burada da ilimizde bir karar alınmış normal menünün haricinde her gün tatlı verilmesi noktasında karar alınmış. Biz de onlardan şunu istiyoruz, diyoruz ki bize sıkıntılarınızı anlatın. Biz bu raporlamaları alırsak şimdi burada iki tane diyetisyen var, bir de kurumun diyetisyeni var. Bunlara rağmen sorunlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Biz tekrar tekrar bunları düzeltme noktasında gayret göstereceğiz. Başka bir şansımız yok" ifadelerini kullandı.


Yurtlarda barınan öğrenciler, sorunlarını yetkililere aktardıklarını belirterek ilgililere teşekkür etti.



Öğrenci yurtlarında iftar ve sahur menüleri denetlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gölbaşı’nda vatandaşlara 190 bin ata tohumu fidesi dağıtıldı Gölbaşı Belediyesi seralarında ata tohumlarından üretilen 190 bin fide vatandaşlara dağıtıldı. Gölbaşı Belediyesi, yerel tarımı desteklemek ve ata tohumlarını gelecek nesillere aktarmak amacıyla önemli bir çalışmaya daha imza attı. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı öncülüğünde ‘Yeşil Bir Gölbaşı İçin’ mottosuyla sürdürülen çevre ve tarım odaklı projeler kapsamında Park ve Bahçeler Müdürlüğü seralarında üretilen ata tohumu fideler, vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü seralarında özenle yetiştirilen toplam 190 bin domates, biber, salatalık ve patlıcan fidesi vatandaşlarla buluşturuldu. Dağıtımı yapılan fide setlerinde 6 domates, 2 biber, 2 patlıcan ve 2 salatalık fidesi olmak üzere toplam 12 fide yer aldı. "Ata tohumlarını yaşatmak, geleceğe nefes olmaktır" Fide dağıtım programına katılan Başkan Odabaşı, ata tohumlarının korunmasının yalnızca tarımsal değil, aynı zamanda kültürel bir sorumluluk olduğuna dikkati çekerek, "Toprakla bağı güçlü olan toplumlar, geleceğe daha güvenle bakar. Ata tohumları bizim geçmişimizden gelen en kıymetli miraslarımızdan biridir. Bu tohumlar sadece bir ürün değil; kültürümüzü, üretim alışkanlıklarımızı ve bereketimizi temsil ediyor. Bugün dağıttığımız fidelerle vatandaşlarımızın balkonlarında, bahçelerinde yeniden üretime katkı sunmasını hedefliyoruz. Çocuklarımızın toprağı tanımasını, üretmenin değerini öğrenmesini istiyoruz. ‘Yeşil Bir Gölbaşı İçin’ anlayışıyla çevreye duyarlı çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz. Hem üreticimizi hem vatandaşımızı destekleyen projelerle Gölbaşı’nda tarımsal farkındalığı büyütmeye devam edeceğiz. Ata tohumlarını yaşatmak, geleceğe nefes olmaktır. Bu mirası hep birlikte koruyacağız" dedi. Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen fide dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Kocaeli Kurban kesim başvuruları 11 Mayıs’ta başlıyor Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kesim işlemlerini daha sağlıklı, güvenli ve modern şartlarda gerçekleştirebilmesi için hazırlıklarını tamamladı. İzmit ilçesi İZAYDAŞ Yolu Solaklar mevkisinde bulunan mezbahada kurban kesim hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, 11 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla başvurularını internet üzerinden gerçekleştirebilecek. İzmit Mezbahası’nda kurban kesim hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların, 11 Mayıs Pazartesi günü başlayacak başvurularını 15 Mayıs Cuma günü saat 17.30’a kadar tamamlaması gerekiyor. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, kocaeli.bel.tr adresinde yer alan "Vatandaş Kurban Beyanı" formunu eksiksiz doldurarak ön kayıt işlemlerini tamamlayabilecek. Başvurunun sistem tarafından onaylanmasının ardından sıra numarası otomatik olarak oluşturulacak. İzmit Mezbahası için ön kayıt yaptıran vatandaşların "İzmit İlçesi Kurban Komisyonu" adına açılan Türkiye Diyanet Vakfı Kocaeli Şubesi’ne ait hesaba ödeme yapması gerekiyor. 2026 yılı kurban kesim ücretleri büyükbaş hayvan için 8 bin TL, küçükbaş hayvan için ise 2 bin TL olarak belirlendi. Banka dekontunun açıklama bölümüne başvuru sahibinin adı ve soyadı, sistemden alınan sıra numarası ile kesimin yapılacağı mezbaha bilgisinin yazılması gerekiyor. Vatandaşların dekontlarını 15 Mayıs Cuma günü saat 17.30’a kadar 0 531 882 58 88 numaralı telefona WhatsApp üzerinden iletmeleri isteniyor. Kandıra ve Karamürsel mezbahalarında kurban kesim hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar da aynı hesaba kesim ücretini yatıracak. Sıra numarası almak isteyen vatandaşların 15 Mayıs Cuma günü saat 16.00’ya kadar kesim bedeli dekontu ile birlikte ilgili mezbahalara şahsen başvuruda bulunmaları gerekiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait İzmit, Kandıra ve Karamürsel mezbahalarında Kurban Bayramı Komisyonu kararları doğrultusunda yalnızca Kurban Bayramı’nın birinci günü kesim hizmeti verilecek. Kesim işlemlerinin ardından kurbana ait parçaların taşınmasında kullanılacak poşet, naylon torba ve çuvallar da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara ücretsiz olarak temin edilecek.
Samsun Cezaevinden çıkıp 104 gün sonra cinayet işledi: Müebbet talebi Samsun’da cezaevinden çıktıktan 104 gün sonra sokak ortasında bir kişiyi bıçaklayarak öldüren sanık hakkında, ’kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Olay, 14 Ocak 2026 akşamı Tekkeköy ilçesi Sanayi Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kasten yaralama ve uyuşturucu suçlarından toplam 28 suç kaydı bulunan 2 çocuk babası Dursun C. (40), 4 yıl önce boşandığı eski eşi Canan G.’yi rahatsız ettiği iddia edilen Mesut İnan (50) ile karşılaştı. Aralarında önceden husumet bulunduğu öğrenilen ikili arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüdü. Tartışma sırasında Dursun C., yanında bulunan bıçakla Mesut İnan’ı göğsünden bıçakladı. Ağır yaralanan Mesut İnan, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından özel bir hastaneye kaldırıldı. Ancak İnan, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan Dursun C.’nin 2 Ekim 2025 tarihinde cezaevinden tahliye edildiği, tahliyeden 104 gün sonra cinayeti işlediği ortaya çıktı. Polisteki işlemleri tamamlanan Dursun C., 15 Ocak 2026 tarihinde Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemede ifade veren zanlı tutuklanarak, 105 gün önce tahliye edildiği cezaevine yeniden gönderildi. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Dursun C. hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 81/1 maddesi kapsamında ’kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, davanın ilk duruşmasının 2 Temmuz 2026 tarihinde görüleceği öğrenildi.