SPOR - 14 Mart 2025 Cuma 22:36

Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 0 - Esenler Erokspor: 2

A
A
A
Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 0 - Esenler Erokspor: 2

Trendyol 1. Lig’in 30. haftasında Şanlıurfaspor, evinde karşılaştığı Esenler Erokspor’a 2-0 mağlup oldu.



Maçtan dakikalar


16. dakikada Akabueze’nin serbest vuruşunda ceza sahası içinde Zach Muscat’ın kafa vuruşunda top dışarı çıktı.


30. dakikada Mücahit Albayrak’ın ortasında topla buluşan Kayode’nin vuruşunda top yandan auta gitti.


45+3. dakikada, Alper Karaman’ın pasında topla buluşan Fernandes’in sert vuruşunda top filelerle buluştu. 0-2


50. dakikada, topla birlikte sağ kanattan ceza sahasına giren Alper Karaman’ın pasında Kayode, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0


73. dakikada Francis’in ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Tokotaev topu kontrol etti.



Hakemler: Mehmet Ali Özer, Hasan Erdoğan, Azem Zorlu


Şanlıurfaspor: Tokotaev, Burak Can Çamoğlu, Awuku, Safa Kınalı (Okyere dk. 60), Akabuaze, Ahmet Yazar (Amar Begiç dk. 60), Nafican Yardımcı, Zach Muscat (Fatih Eren dk. 81), Sambou (Alpay Çelebi dk. 60), Hasan Hüseyin Acar, Ogundu (Kappel dk. 79)


Yedekler: Abdulkadir Sünger, Enes Kalyoncu, Mehmet Yüksel, Seyit Gazanfer, Çağrı Giritlioğlu


Yardımcı Antrenör: Fuad Kınalı


Esenler Erokspor: Ekrem Kılıçarslan, Tugay Kaçar, Laine (Oscar dk. 46), Alper Karaman, Kayode (Ertuğrul İdris Furat dk. 80), Metehan Mert (Sakıb Aytaç dk. 90), Francis, Seyfettin Anıl Yaşar, Mücahit Albayrak, Furkan Orak, Fernandes (Mame Mor Faye dk. 72)


Yedekler: Ercüment Kafkasyalı, Eşref Korkmazoğlu, Samuli Laine, Hamza Catakovic, Benhur Keser, Oğuz Ceylan


Yardımcı Antrenör: Güray Gündoğdu


Goller: Fernandes (dk. 45+3), Kayode (dk. 50) (Esenler Erokspor)


Sarı kartlar: Furkan Orak, Ekrem Kılıçarslan, Tugay Kaçar, Kayode, Oscar, Ertuğrul İdris Furat (Esenler Erokspor)



Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 0 - Esenler Erokspor: 2

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla MTK’de yapay zeka ve dijital ebeveynlik paneli yoğun ilgi gördü Muğla Teknoloji Koleji ev sahipliğinde düzenlenen "Yapay Zeka Çağında Eski Köye Yeni Adet" panelinde yapay zekanın eğitime etkileri, dijital ebeveynlik ve oyunla öğrenme süreçleri uzman isimlerin katılımıyla ele alındı. Muğla Teknoloji Koleji (MTK) ev sahipliğinde düzenlenen panelde, yapay zeka, dijital ebeveynlik ve oyunla öğrenme süreçleri masaya yatırıldı. Uzman isimlerin katıldığı etkinlikte, teknolojinin eğitime entegrasyonu ve ailelerin değişen rolü ele alındı. Muğla Teknoloji Koleji, eğitim dünyasındaki dijital dönüşümü ve çocukların bu süreçteki gelişimini konu alan dev bir organizasyona imza attı. MUTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen "Yapay Zeka Çağında Eski Köye Yeni Adet" başlıklı panel, öğretmenler, veliler ve öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Bilal Duman üstlenirken; eğitim dünyasının yakından tanıdığı Doç. Dr. Özgür Bolat ve Prof. Dr. Yavuz Samur konuşmacı olarak yer aldı. Uzmanlar, "Bilgiyi bilince nasıl dönüştürürüz?" sorusuna odaklanarak yapay zekânın eğitimdeki etkilerini, dijital ebeveynliğin sınırlarını ve çocukların dijital dünyayla kurduğu sağlıklı ilişkiyi farklı perspektiflerden değerlendirdi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan MTK Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özden Gürbüz, kurum olarak teknolojiyi sadece bir araç değil, eğitimin dönüştürücü bir gücü olarak gördüklerini vurguladı. Gürbüz; "Bugün bilgiye ulaşmak artık çok kolay; ancak asıl mesele o bilgiyi anlamlandırmak ve bilince dönüştürebilmektir. ’Eski köye yeni adet’ diyerek, köklerimizi ve insani bağlarımızı koruyarak yeni dünyanın gerekliliklerine uyum sağlamayı hedefliyoruz. Yapay zeka çağında çocuk yetiştirmek, sadece teknolojiyi bilen değil; düşünen, sorgulayan ve etik değerleri güçlü bireyler yetiştirmek demektir" dedi. Dijital ebeveynlik ve oyun dostu yaklaşım Hiçbir teknolojinin bir öğretmenin dokunuşunun veya ebeveyn rehberliğinin yerini tutamayacağını belirten Ali Özden Gürbüz, Muğla Teknoloji Koleji’nin vizyonuna dair "Biz sadece kendi çatımız altındaki öğrencilere değil, Muğla’nın tüm eğitim paydaşlarına hitap eden bir kurumuz. Şehrimizin eğitim seviyesini yukarı taşımak adına iş birliklerimizi artırarak sürdürmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı. Etkinlik boyunca katılımcılar, dijital çağda çocukların gelişimi için nasıl bir yol haritası izlenmesi gerektiği konusunda önemli ipuçları aldı. Uzman konuşmacılar, yapay zekânın sunduğu fırsatların yanı sıra dijital dünyada bilinçli var olabilmenin yöntemlerini örneklerle paylaştı.
Ankara ‘Barış Anneleri’ heyeti Adalet Bakanlığına Öcalan’la görüşmek için dilekçe sundu ’Barış Anneleri’ ve DEM Partili milletvekillerinden oluşan heyet, Adalet Bakanlığına terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşme talebini içeren dilekçeyi sundu. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ve beraberindeki ‘Barış Anneleri’ heyeti, Anneler Günü dolayısıyla Adalet Bakanlığı önünde bir araya geldi. Heyet, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşme talebini içeren dilekçeyi Bakanlığa sundu. Dilekçenin teslim edilmesinin ardından Doğan, sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. DEM Parti olarak ’Barış Annelerine’ yalnızca eşlik ettiklerini aktaran Doğan, "Bu süreçte kolaylaştırıcı olmaya ve sözlerini taşıyabilecekleri zemini oluşturmaya çalıştık. Müzeyyen anne, buradaki üç anne adına başvurdukları siyasi partilerden olumlu geri dönüş aldıklarını ve kendileriyle diyalog kurmaktan memnuniyet duydukları ifade etti. Binlerce anne adına buradalar, artık hiçbir annenin ağlamaması ve bu sürecin başarıya ulaşması için isteklerini taleplerini ilettiler. Bu sürecin asıl muhataplarından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Abdullah Öcalan’ın da sürece katkılarının daha etkine hale gelebilmesi için gerekenlerin yapılmasını ifade ettiklerini söylediler. Umutlarının tazelendiğini ve bu sürece dair de kararlılıklarının devam edeceğini ifade ettiler" dedi.