GENEL - 13 Mayıs 2018 Pazar 14:58

Vali Atik gazetecilerin programına konuk oldu

A
A
A
Vali Atik gazetecilerin programına konuk oldu

Siirt’te yerel bir gazetenin kahvaltı programına konuk olan Vali Ali Fuat Atik, kentsel dönüşüm, Vakıflar Müdürlüğüne ait atıl binaların yıkımı, Siirt Havaalanı, Siirt-Batman karayolu çalışmaları ile ilgili gazetecileri bilgilendirdi.

Siirt’te yerel bir gazetenin kahvaltı programına konuk olan Vali Ali Fuat Atik, kentsel dönüşüm, Vakıflar Müdürlüğüne ait atıl binaların yıkımı, Siirt Havaalanı, Siirt-Batman karayolu çalışmaları ile ilgili gazetecileri bilgilendirdi.


Programda ’Ilusu barajının 2019 yılının başlarında su tutmaya başlayacağını ve bağlantılı yolların hangi aşamada olduğu’ yönündeki bir soruya Vali Atik, Siirt-Kurtalan ve Siirt-Batman karayolu sorununu tamamıyla aşarak, yerelde hiçbir sıkıntı ile karşılaşmayacaklarını söyledi.



Kentsel dönüşüm çalışmaları


Kentsel dönüşümün ne zaman başlayacağı ve hangi mahalleleri kapsayacağı şeklindeki soruya da yanıt veren Vali Atik, kentsel dönüşümü önemsediklerini, Siirt Belediyesi ile kapsamlı bir çalışma yapmayı planladığını, bu konuda somut adım atılacağını söyledi. Vali Atik, "Belki bitirmek bize nasip olmaz; ama başlatman bize nasip olacak. Biz temelini atacağız. Belediye Başkanımız Ceyhun Dilşad Taşkın, milletvekilimiz Yasin Aktay ve AK Parti İl Başkanı F. Özgür Çalapkulu ile böyle bir adım atacağız. Siirt çok güzel ve yaşanılır bir kenttir. İnsanlar burada kendini güvende hissediyor. Nitekim önceki gün ilimize gelen sanatçılar Siirt’i çok sevdi. Bu güzel memleketi daha da yaşanılır bir kent haline getiriyoruz. Burada tabi ki basınımızın duruşu çok önemlidir. Geldiğim günden beri bize yol gösteriyor, hem de bizi daha fazla hizmet yapmaya teşvik ediyor. Önerileri bizleri mutlu ediyor. Bu bakımdan basına da çok teşekkür ediyorum" dedi.


Siirt Havaalanını Ramazan bayramından hemen sonra hizmete açmayı planladıklarını aktaran Vali Atik, Güres ve Aydınlar Caddeleri üzerinde yer alan Vakıflar Müdürlüğüne ait atıl durumdaki binanın yıktırılması için girişimlerde bulunduklarını, buranın yeşil alan veya başka şekilde değerlendirilmesini istediklerini aktardı. Vali Atik, seçim güvenliği ile ilgili olarak da halkın özgür bir şekilde sandık başına giderek hiçbir baskı veya tehdit altında olmadan oylarını kullanmaları için gerekli tüm güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi.


Siirt’in eşsiz bir doğa güzelliğini bulunduğunu dile getiren Vali Atik, "Eşsiz Doğal güzelliklere sahip Siirt, kültürel açıdan hem Mezopotamya, hem de Anadolu Uygarlıklarının izlerini taşıyan ve sayısız uygarlığa ev sahipliği yapmış bir kenttir. Nitekim 12 bin yıllık köklü geçmişi, zengin tarihsel birikimi, doğal güzellikleri ve inanç turizmiyle çok zengin bir medeniyet dokusuna sahip Siirt’in bu güzelliklerinin tanıtılması için çeşitli projeleri hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Fatih Karagümrük: 1 - Antalyaspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’de 34. haftanın kapanış maçında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Antalyaspor ile karşı karşıya geliyor. Mücadelenin ilk yarısı Fatih Karagümrük’ün 1-0’lık üstünlüğüyle noktalandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Güray Vural’ın hatalı pası sonrası topu kapan Eysseric’in ceza yayından çektiği şutta kaleci Leite meşin yuvarlağı çeldi. Dönen topu önünde bulan Markao’nun ceza sahası içi sağ çaprazındaki vuruşunda savunma, meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı. 36. dakikada sol kanattan topu taşıyan Markao, ceza sahasına girerek pasını Güven Yalçın’a aktardı. Penaltı noktası yakınlarında topla buluşan Güven Yalçın, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 1-0 45+1. dakikada Erdal Rakip’in pasında topla buluşan Güray Vural, ceza sahası içi sol çaprazından şutunu çekti. Kaleci Sirigu, meşin yuvarlağı çıkardı. Hakemler: Kadir Sağlam, Mustafa Sönmez, Erdem Bayık Fatih Karagümrük: Sirigu, Veseli, Biraschi, Ceccherini, Levent Mercan, Rohden, Feghouli, Can Keleş, Eysseric, Güven Yalçın, Markao Yedekler: Emre Bilgin, Lasagna, Kourbelis, Emir Tintiş, Nazım Sangare, Salih Dursun, Adnan Uğur, Paoletti, Tarık Tuğyan, Teklic Teknik Direktör: Tolunay Kafkas Antalyaspor: Leite, Gerxhaliu, Bahadır Öztürk (Naldo dk. 21), Ömer Toprak, Güray Vural, Kaluzinski, Van de Streek, Erdal Rakip, Emre Uzun, Larsson, Safuri Yedekler: Ataberk Dadakdeniz, Doğukan Özkan, Ufuk Akyol, Milosevic, Beytullah Tunç, Mert Yılmaz, Harun Toprak Teknik Direktör: Sergen Yalçın Gol: Güven Yalçın (dk. 36) (Fatih Karagümrük) Sarı kart: Safuri (Antalyaspor)