GENEL - 01 Ekim 2018 Pazartesi 12:55

Siirt’te Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları başladı

A
A
A
Siirt’te Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları başladı

Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yıl ana temasının “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” olarak belirlendiğini söyledi.

Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yıl ana temasının “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” olarak belirlendiğini söyledi.


Bu yılki sloganın “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” olduğunu söyleyen Altıok, Siirt’te de ana temaya yönelik etkinliklerin gerçekleştirileceğini, gerçekleşen ziyaretler kapsamında kurum ve kuruluşlardan da destek beklediğini ifade etti. Altıok, "1986 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı’nca her yıl Ekim ayının ilk haftası olarak kabul edilmiştir. Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle din görevlisinin İslam tarihi ve medeniyetindeki yeri ve önemi üzerinde durulacağını, din hizmetlerine büyük emekler vermiş örnek şahsiyetler ile cami ve Kur’an kurslarının imar ve ihyasında önemli fedakarlıklarda bulunan hayır sahiplerinin hatırlanacağını, böylece cami ve din görevlilerinin tarih boyunca yüklendikleri misyonun canlı tutulmasına katkı sağlanacağını, toplumu din ve dini konularda aydınlatmak gibi ulvi bir vazifeyi omuzlamış diyanet camiasının bir ferdi olarak Camiler Haftası’nda, toplumumuza dini konularında bazı aydınlatıcı bilgiler vererek camilerimizin hal lisanıyla verdiği bazı mesajları algılamasını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır AK Partili Raşit Ocak: "İşçilere yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız" AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, seçimden sonra DEM’li belediyelerin bazılarının işçi çıkarmasına tepki göstererek, "İşçilere yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız" dedi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, seçimin ardından DEM’li belediyelerin ilk icraatının işten çıkarmalar ve emekçileri işlevsiz ve verimsiz hale getiren mobbing uygulamaları olduğunu ileri sürdü. Ocak, "Belediyelerde işçi kıyımı devam ederken, şimdi de eski çalışan emekçi kardeşlerimizin bir kısmı, kadrolarına bakılmadan temizlik işleri müdürlüğü emrinde görevlendirilmeye başlandı. Özetle DEM’li belediyelerde çalışma hayatını düzenleyici, işçi ve işveren ilişkilerinde çalışma barışının sağlanmasını kolaylaştırıcı adımlar yerine; yasa, kanunlar ve evrensel insan hakları çiğnenerek zulüm dönemi başlamıştır. Söz konusu DEM’li belediyelerde emekçi kardeşlerimize yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız. İşten çıkartma, iş yeri değiştirme, mobbing, onur kırıcı davranışlar, ayrımcılık ve ötekileştirme çabalarına karşı; emekçi kardeşlerimizle hukuki mücadele başlatacağız. İlimizde mağdur ve mazlum olmuş bütün belediye çalışanlarının ve emekçilerinin yanında duracağız. İşçilerimize emekçilerimize yönelik baskı, tehdit, işten çıkarmalar son bulana kadar haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Muğla Datça’da 2 bin 500 yıllık hayal, temsili olarak gerçeğe dönüştürüldü Ege ile Akdeniz’in birleşme noktası olan Muğla’nın Datça ilçesinde su testilerine doldurulan ve Akdeniz’den Ege’ye sembolik olarak taşınan deniz suyu, düzenlenen törenle Ege Denizi’ne döküldü. Antik çağda Muğla’nın Datça ilçesinde yaşayan Knidosluların, Akdeniz ile Ege Denizi suyunun birleşmesini sağlamak amacıyla kanal açmaya çalıştıkları bilinirken, başarısızlıkla sonuçlanan çalışma yaklaşık 2 bin 500 yıl sonra gerçek oldu. Bu yıl 23.’sü düzenlenen Akdeniz’den Ege’ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü kapsamında Akdeniz’den alınan ve testilerle taşınan deniz suyu, bu yıl 23. kez Ege Denizi ile buluşturuldu. Datça Çevre ve Turizm Derneği’nin (DAÇEV) girişimi, Datça Kaymakamlığı ve Datça Belediyesi’nin katkıları ile her yıl düzenlenen geleneksel yürüyüş sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Ege Denizi’ne götürülmek üzere Çatalmağara önünden Datça testilerine doldurulan Akdeniz suyu, belirlenen güzergah üzerinden Gökova körfezi kıyısındaki Gereme koyunda bulunan Katıyalı mevkiine ulaştırmak üzere davul zurna eşliğinde yola çıkarıldı. Yaklaşık 4 saat süren yürüyüşün ardından testilerle birlikte Katıyalı mevkiine ulaşan ekip, Akdeniz’den alınan deniz suyunu Ege Denizi’ne döktü. Datça Kaymakamı Murat Atıcı, Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt ve DAÇEV kurucusu ve Düzenleme Komitesi Başkanı Hüseyin Tüzün tarafından testilere doldurulan sular, Ege Denizi’ne döküldü. 2 bin 500 yıllık hayalin temsili olarak gerçeğe dönüştürüldüğü etkinliğin ardından, vatandaşlara keşkek ikram edildi. Piknik havasında geçen etkinlikte, katılımcılar doyasıya eğlenirken, davul zurna eşliğinde gerçekleştirilen kutlamalarda renkli görüntüler ortaya çıktı.