GENEL - 04 Ocak 2012 Çarşamba 18:40

ESİN GÜNEŞ DAVASI 15 ŞUBAT TARİHİNE ERTELENDİ

A
A
A
ESİN GÜNEŞ DAVASI 15 ŞUBAT TARİHİNE ERTELENDİ

Geçtiğimiz aylarda eşi Güven Güneş’le birlikte Siirt’in Aydınlar ilçesi Kaletül Üstad mevkiinde yüksekten düşme sonucu hayatını kaybeden öğretmen Esin Güneş’in davası, 15 Şubat tarihine ertelendi.
Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan davada Esin öğretmenin eşi Güven Güneş ve arkadaşı Beşir Üzüm tutuksuz olarak yargılandı. Mahkeme zanlıların tutuksuz olarak yargılanmalarına devam edilmesine ve mahkemeye sunulan delillerin incelenmesi için duruşmayı 15 Şubat tarihine erteledi. Duruşma öncesinde açıklamalarda bulunan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve diğer bazı STK üyeleri yaklaşık 7 saat boyunca kadın cinayetlerinin aleyhinde, adliye sarayının önünde sloganlar attı.
Duruşma sonrasında, mahkemeye müdahil olarak katılmak isteyen ancak bu isteği reddedilen Nahide Kılıçaslan, platform adına açıklamalarda bulunarak mahkemenin aldığı kararı eleştirdi. Kılıçaslan, Esin Güneş’in düşme sonucu öldüğünün iddia edildiğini belirterek, "Ailesi Esin Güneş’in düşmediğini ve bunun bir cinayet olduğunu açıkladı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na başvurdu. Bizlerde bunu takip etmek üzere buradayız. Özellikle Esin Güneş’in ailesinin iddia ettiği bunun bir cinayet olduğu
iddiasını maalesef ki hakim ve savcı kabul etmedi. Kadın Cinayetleri Platformu olarak müdahil olma talebimiz de kabul edilmedi. Buna bir kez daha itiraz edeceğimiz ifade ediyoruz. Aynı zamanda dosyada bulunan üçüncü şahsa ait tırnak izinde kan örneği olduğu yönünde iddia vardı. Avukatlarımız bunun yeniden gündeme getirilmesi talebi devacı ve hakim tarafından ret edildi" dedi. Kılıçaslan zanlı Güven Güneş’in çelişkili ifadeler verdiğini ve bunun bir cinayet olduğunun açıkça ortaya konulmuş olmasına rağmen
hakim ve savcının bunu kabul etmediklerini iddia etti.
Anne Fahriye Işık ise, on yıl sürse de bu davanın takipçisi olacaklarını ve Cumhuriyet Savcısı’nın bu olayın üstünü örtmeye çalıştığını söyledi. Anne Işık, "Cumhuriyet Savcısı, bu olayın üstünü örtüyor. Öyle bir delil yok diyor. Her şey açık ve ortada. Savcıdan davacıyım" diye konuştu.
Platform sözcüsü Seval Kutlu da, hazırladıkları yasanın mecliste olduğunu ve Devlet Bakanı Fatma Şahin ile görüştüklerini belirterek bu davaya da müdahil olmak istediklerini dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.