EKONOMİ - 25 Ekim 2021 Pazartesi 23:07

Oto yedek parça fiyatları arttı, sanayi esnafı dertli

A
A
A
Oto yedek parça fiyatları arttı, sanayi esnafı dertli

Siirt’te yedek oto parça fiyatlarındaki artış müşteriler kadar esnafı da mağdur ediyor.

Siirt’te yedek oto parça fiyatlarındaki artış müşteriler kadar esnafı da mağdur ediyor.


Yedek oto parçalarındaki artıştan dolayı işlerinin durma noktasına geldiğini dile getiren Siirt Oto Sanayi esnafı, iş yapamadıkları için zor günler geçirdiklerini söyledi. Oto sanayi esnaflarından Ferhat Tekin, “Geçen sene randevuyla çalışıyorduk. Aylık 100-150 araç girişimiz oluyordu. 3 gün önceden randevu alıp geliyorlardı, fiyatlar o kadar yükselmiş ki artık randevuyla çalışamıyoruz. Hafta da 2-3 arabayla kapattığımız oluyor. Günü siftahsız kapatıyoruz. Geçen sene 50 liraya aldığımız antifrizi şu an 150 liraya zor alıyoruz. Parça fiyatları aşırı yükselmiş, bulamıyoruz. Parçacılar stokçuluk yapıyorlar. Parça da bulamıyoruz. Müşterilerimiz çok mağdur oluyor. Mağdur oldukları için arabaya binmiyorlar, biz de araç tamiratını yapamıyoruz. Parça bulamıyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun” dedi.


Geçen sene bin liraya yaptırdığı araç bakımını bu sene 3 bin liraya yaptırdığını belirten Mehmet Yüztaş adlı vatandaş, fiyatlardaki artıştan dolayı mağdur olduklarını dile getirdi. Yüztaş, “Sanayiye geldim. Kış bakımını yapmak için parçalar çok pahalı, altın parçası olmuş. Ya arabayı bağlayacağız ya da arabayı çalıştırmayacağız. Sanayiye de gelmek istemiyoruz, çünkü parçalar çok çok pahalı. Geçen sene bakımı yaptık bin TL, şimdi 3 bin TL’ye çıkmış. Artık bırakacağız bu işi, parçalar çok pahalı” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Sürücüler trafik kuralları noktasında uyarıldı Karabük’te Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Vali Mustafa Yavuz ve beraberindekiler, sürücülere lokum ve bilgilendirici broşür dağıttı. Postane Kavşağı’nda düzenlenen etkinlikte, Karabük Valisi Mustafa Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay İsmail Gökcek, sürücülere lokum, düdük ve bilgilendirici broşür dağıtarak, trafik kurallarına uymalarını istedi. Vali Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm ülkede olduğu gibi Trafik Haftası’nı Karabük’te çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirtti. “Hem jandarma teşkilatımız, hem emniyet teşkilatımız hem de valiliğimizin koordinesinde diğer kurumlarımızla birlikte etkinliklerimizin planlamasını yaptık” diyen Yavuz, “Biliyorsunuz bu trafik haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Şu anda da sizlerle birlikte yaya önceliği ve yaya geçitlerinde özellikle araçlarımızın ve sürücülerimizin yayalara karşı duyarlı olması noktasında bir etkinlik gerçekleştirdik. Sürücülerimizi bu anlamda hem emniyet kemeri, hem yaya önceliği hem de yaya geçitleriyle ilgili bir farkındalık oluşturması noktasında sürücülerimizle az önce kendilerine bir duyarlılık noktasında bilgilendirme yaptık. Broşürlerimizi dağıttık. Çocuklarımızla birlikte yaya geçitlerimizi kullanarak bilinçlendirme ve farkındalıkla ilgili olarak bu etkinliğimizi gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. Yavuz, “Hafta boyunca da bu trafik farkındalığı yaya geçitlerindeki farkındalık, emniyet kemeri takılmasıyla ilgili farkındalık, aşırı hız yapılmaması ve sürücülerimizin dikkat etmesi gereken temel trafik eğitimleriyle ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirmelere devam edeceğiz. Trafik açısından önemli bir noktadayız ve geçiş noktasındayız. Bayramda da açıkçası bu yoğunluğu yaşadık. Önümüzdeki günlerde de yaz tatili ile birlikte bu yoğunluğun da artmasını bekliyoruz. Hem emniyetimiz hem jandarmamız trafik tedbirlerini aldılar. Bundan sonra da uygulamaya devam ediyoruz. Bütün sürücülerimize yaya geçitlerinde, yayalarımıza karşı duyarlı olmaya, emniyet kemerlerini takmaya, aşırı hız yapmamaya, aşırı hatalı sollama yapmama da kendilerine çağrıda bulunuyorum” dedi. Konuşmanın ardından çocuklara hediye takdiminde bulunulmasıyla program sona erdi.
Manisa Sarıgöl’ün ilk Matematik Atölyesi açıldı Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ’Manisa’da her yerde matematik’ projesi kapsamında Sarıgöl Mustafa Metin İmam Hatip Ortaokulunda ilçenin ilk Matematik Atölyesi düzenlenen törenle açıldı. Atölyenin 3D duvar resim çalışmaları ise ilçedeki görsel sanatlar öğretmenleri tarafından yapıldı. Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü projesi olan ve kullanıma hazır hale getirilen "Matematik Atölyesi" açılışına Sarıgöl Kaymakamı Ali Arıkan, Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, Şube Müdürü Yüksel Kanyılmaz, kurum amirleri, okul müdürleri, hayırsever iş insanı Hüseyin Gümüşlü, Sarıgöl İmam hatip Derneği Onursal Başkanı Tahir Eryılmaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, "Matematik dersinin öğrenimini öğrencilerin günlük yaşam becerilerine uyarlayarak matematiği sevmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan atölye ile ilkokul ve ortaokul öğrencileri oynayarak ve eğlenerek matematiği öğrenecekler ve zor gibi görünen konuları somut materyaller ile gözlem ve deney yaparak daha kolay öğrenebilecekler. Her ilçemizde birer tane olmak üzere toplamda 17 Matematik Atölyesi kurulacak olup ilçemizde Mustafa Metin İmam Hatip Ortaokulu seçilmiştir. Matematik Atölyesinin eğitim öğretim materyalleri bakanlığımız tarafından gönderilmiş, diğer ihtiyaçları ise öğretmen, veliler ve hayırseverlerin katkılarıyla tamamlanmıştır. İlçemiz Mustafa Metin İmam Hatip Ortaokuluna kazandırılan Matematik Atölyesi’nin açılmasında katkısı bulunan tüm paydaşlarımıza sonsuz teşekkür ederim." dedi.
Düzce Cedidiye Cami meydanla bütünleşiyor Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile değişim ve dönüşümün başlatıldığı Cedidiye Meydanının en önemli sembolü olan Cedidiye Cami, yeni minarelerinin de tamamlanmasıyla daha da göz kamaştırıcı hale gelmiş olacak. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün üzerinde hassasiyetle durduğu Cedidiye Cami ve meydan düzenleme çalışmaları aralıksız şekilde sürdürülüyor. Bedesten tarzı yapıların yerini aldığı ve derme çatma görüntünün ortadan kaldırıldığı meydanda inşası tamamlanan cami minarelerine yönelik alt kısım döşeme çalışmaları başlatıldı. Kısa süre önce camiinin karakteristik özelliğini yansıtan taş dokunun ön plana çıkması ve yeni minarelerle uyum sağlayacak şekilde seçilen boya uygulamasının ve kubbe iç kısımlarına yönelik izolasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından minarelerin taş döşeme çalışmaları için hazırlıklar tamamlanmıştı. Bekleme süresi içerisinde kubbe dış kısımları ile minarelerin konik üst kısımlarında bulunan kurşun kaplamaların mikro kumlama yöntemi ile temizlenmesiyle birlikte hazırlıklarını tamamlayan ekipler, minarelerin yükseldiği kaidelere uygun şekilde taş ile kaplanmaya başlandı. İnce işçilik gerçekleştirerek, en ince ayrıntısına kadar ölçülüp bir düzen içerisinde taşları yerleştiren ekipler, kısa süre içerisinde çalışmalarını tamamlayarak minareleri camiye yakışır hale getirmeyi planlıyor.